1. Pentium III upgraden

Re: Pentium III upgraden

Er zijn overigens weldegelijk moederborden chipsets (Intel LX in ieder geval) die niet meer dan 512MB doen, of kieskeurig zijn wat betreft geheugen.

Ik raad je aan het door een winkel uit te laten zoeken, dan weet je iig zeker dat je straks geen verkeerde upgrades hebt gekocht.

ALs je toch zelf wilt upgraden, zorg dan dat je zeker weet dat je goed zit (zoek dus je mobo op op internet, kijk wat wel en niet kan, zorg dat je het juiste geheugen koopt).
 • Er zijn overigens weldegelijk moederborden chipsets (Intel LX in ieder geval) die niet meer dan 512MB doen, of kieskeurig zijn wat betreft geheugen.

  Ik raad je aan het door een winkel uit te laten zoeken, dan weet je iig zeker dat je straks geen verkeerde upgrades hebt gekocht.

  ALs je toch zelf wilt upgraden, zorg dan dat je zeker weet dat je goed zit (zoek dus je mobo op op internet, kijk wat wel en niet kan, zorg dat je het juiste geheugen koopt).
 • En niet ECC(Reg.) RAM, want is voor servers en hoogstwaarschijnlijk ondersteund je moederbord dat niet en op het snelheid van je mobo's FSB, extra snelheid is toch alleen verspilde euro's.
 • Zoiezo kan je met die oude Compaq bakken eigenlijk bar weinig upgraden. Tenminste, dat is mijn ervaring. Geheugen kan je altijd wel wat bij proppen. Je moet waarschijnlijk alleen wel SD-RAM nemen in plaats van DDR-RAM.

  Een pentium III kan in princiepe alles tot (in ieder geval) 1 GB aan geheugen aan. Moederslief heeft hier ergens ook een oude Pentium III rondslingeren waar 1 GB aan geheugen in zit. Wat je zwager zegt is dus stierenstront :) Je kan prima een 512 stickje erin stoppen, maar dus alleen wel oppassen dat je het juiste type koopt (SD RAM).
 • Er is een maximum, mijn moederbord ondersteund, maar 512 mb op 133 mhz, dus ik kan niet overklokken en meer geheugen er in zetten. Je kunt upgraden door geheugen te kopen zover als je mobo het toelaat, door een nieuwe processor te kopen, hangt ook vanaf wat voor FSB je mobo ondersteund, een mooie Pentium III 1,4 GHz past bijvoorbeeld niet op een mobo die maar een FSB van 66 MHz ondersteund of hj word terug geswitched maar dan is hij nog langzaam en je kunt een videokaart kopen. Voor AGP volstaat een 9800 Pro op dit moment, ik heb een FX5200 PCI omdat ik geen AGP op mijn µ-ATX mobo heb ^_^'
 • Doe niet zo gay slapdaddy33!

  Eerst moet je uitzoeken wat je moederbord is, google naar progammas die dat laten zien.
  Daarna kan je dus zien wat je moederbord voor geheugen aan kan. ( DDR333, DDR400 bv )
  Daarna kan je dus ram kopen.
 • Op www.paradigit.nl staan toch echt externe geheugen sticks (USB).

  Ik weet mijn volledige systeem nummer niet echt te vinden. Maar ik probeer wel zo'n Extern dingetje uit.

  Je hebt RAM geheugen en je hebt Memory Sticks…
  RAM is voor je pc, daar werk je mee, hoe meer RAM, hoe sneller je pc.

  Memory Sticks etc. zijn voor het opslaan en meenemen van werkstukken ed… daar heb je geen hol aan bij games. Memory Sticks zijn een soort draagbare HDD(Hard Disk Drive= Harde Schijven. Het deel van je pc waar je alles op opslaat)

  wauw… je weet er echt nog niet zoveel van af he ^_^'
 • volgens mij past er zelfs 1 gig op :P ik vraag me af OF er uberhaupt wel een maximum aan zit…
 • Op www.paradigit.nl staan toch echt externe geheugen sticks (USB).

  Ik weet mijn volledige systeem nummer niet echt te vinden. Maar ik probeer wel zo'n Extern dingetje uit.
 • lijkt mij bullshit, over dat Pentium III niet meer dan 256 MB aankan… de helft wordt al (bij RA2) verwacht van een Pentium II! :? . En dit wordt niet bepaald door de proc, maar door het mobo… :)

  Compaq is gewoon goed, zit ook gewoon Kingston geheugen in :) Extern geheugen is helaas niet mogelijk; er bestaat namelijk niet zoiets als extern geheugen.

  ga ff naar http://www.kingston.com om uit te zoeken welk geheugen jij nodig hebt voor je pc… :) als het goed is, kun je er gewoon een reepje van 512MB bijzetten, op het mobo(moet je dus wel ff je kast openmaken).

  Zoek ook nog ff een handleiding op over pc-bouwen(er staat er een op http://www.hardware.info). Staan een paar handige tips; zoals jezelf ALTIJD ontladen voordat je met je pc gaat kloten(kwestie van een verwarmings radiator beetpakken ;) )
 • Beste IG'ers

  Ik ben een newbie als het aankomt op Hardware dus ik heb een vraag.
  Ik heb een pc van mijn tante overgekocht samen met mijn moeder voor €50,-. Dit is een Pentium 3 van Compaq (er staat Compaq op). Op de één of andere manier denk ik dat Compaq niet zo goed is, maar dat is niet waar het om gaat. Ik wou het namelijk een geheugen upgrade geven.
  Ik wou het liefst ergens rond de 512 MB doen (Gamen erop vind ik niet erg noodzakelijk, wil er goed en lekker op kunnen werken).

  Alleen mijn zwager, beweert dat ik dat niet moet doen op een Pentium 3 omdat die maar 256 MB aankan. Is dat zo?

  En als dat zo is, kan ik wel gewoon bijvoorbeeld een externe geheugen van 512 MB erop zetten? (USB, etc, etc).

  Bij voorbaat dank.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren