1. Persona 2: Innocent Sin

Re: Persona 2: Innocent Sin

De fanlation had aardig wat humor, ik weet alleen niet zeker of het originele Japanse script dit ook had.
 • De fanlation had aardig wat humor, ik weet alleen niet zeker of het originele Japanse script dit ook had.
 • What Hitler, seriously? :lol: • Titel: Persona 2: Innocent Sin
  Genre: RPG
  Developer: Atlus
  Publisher: Atlus/nnb
  Release:
  :jap: nnb
  :usa: nnb
  :eur: nnb


  ~Links of interest ~
  Originele PSX intro


  ~ IG links of interest ~
  Shin Megami Tensei club
  De RPG-club


  Atlus brengt Persona 2: Innocent Sin naar de PSP. Het betreft hier een remake zoals de eerste Persona deze ook kreeg. Deze remake is echter nog meer bijzonder omdat Innocent Sin de enige Persona game is die nooit een westerse release heeft gekregen vanwege de nogal zware content van de game. Of dit ook het geval gaat zijn met deze rerelease weet ik niet maar het lijkt me sterk als we niet minstens een US release krijgen van deze geweldige game.


  ersona 2: Tsumi (Innocent Sin) begins a few years after the events of the first Persona. Yukino is a returning playable character from Revelations: Persona, and is therefore already familiar with demons and Personae.[10] Maya, on the other hand, only has vague recollections of her Persona, believing it to be a guardian angel that appeared when she was a little girl.

  The six playable characters are Tatsuya Suou, a student at Seven Sisters High School; Lisa Silverman, a popular caucasian girl and fellow student of Tatsuya; Eikichi Mishina, wannabe musician and self-professed "Gang Leader" of Kasugayama High School; Maya Amano, optimistic editor for a teen magazine; Yukino Mayuzumi, Maya's co-worker and a survivor of Revelations: Persona; and Jun Kurosu, son of a teacher who met a grisly death inside the school.

  The silent protagonist of the game is Tatsuya Suou.[2] His path intertwines with those of two other students, Eikichi and Lisa, during an encounter with the Joker, a jester-like antagonist who is rumored to grant the wishes of people who dial their own cell phone number. Anyone who fails to tell Joker their wishes, either because they lack one or refuse to tell, has their "ideal energy" stolen, reducing them to ambition-less shells called Shadow Selves. Joker tells the three students that they did something horrible to him in the past, and is angered when they do not recognize him. Swearing revenge and wielding an odd Crystal Skull, he departs, leaving the trio confused and eager to investigate the Joker. Later on they make a point of saying that Tatsuya and the Master Joker look alike…  (topic wordt aangevuld zodra er meer info is!)
 • Moest de shirt gewoon hebben, dus heb ik em via Ghostlight ''gepre-ordered'' (alhoewel ik op Facebook lees dat anderen em al binnen hebben :p).

  *Is late*
 • Te reserveren bij Bol.com voor 39,99.

  http://www.bol.com/nl/p/games/persona-2 ... index.html
 • 4 November ook in de EU te koop, alleen als CE voor € 49,99 adviesprijs.

  http://blog.eu.playstation.com/2011/10/ ... n-for-psp/
 • Het verhaal komt nog wel wat meer op gang, maar echt heel bijzonder vond ik het niet. Het einde is wel redelijk WTF en dus wel aardig.

  Persona 3 en 4 zijn echter imo veel beter. Er zit veel meer humor in. Het dagen systeem is gewoon erg vet. Elke keer wachten op de dag dat er weer wat spannends gebeurt en ondertussen levelen en socializen. Dat mis ik toch wel allemaal in 2. Bovendien krijg ik niet echt de feeling van het op school zitten. Wat voornamelijk komt omdat je letterlijk tussen de studenten door tegen demons aan het vechten bent bovendien doe je niks schools/activity like op school itt p3 en p4.


  Uitgespeeld spoilers  Verder had ik te weinig geduld om Lucifer te halen. In persona 3 is me dat wel gelukt.
 • Ik vind de game nogal tegenvallen. Ik heb de ondergrondse dungeon net gehaald en de game lijkt maar niet op gang te komen. Wordt het later nog leuker?
 • Voor mensen die al heel ver zijn in de game/hebben uitgespeeld.


  Spelen nog meer mensen deze game of alleen 7th en ik? En hoe ver ben jij al 7th? En ik neem aan dat jij p2 op de psx al hebt gespeeld?


  Edit: Net trouwens gelezen dat in Eternal Punishment bijna alle party members anders zijn, behalve Maya en Tatsuya.
 • Ja daar zit ik ook mee. Ik vraag me ook af of die stats random gedistribueerd worden door onzichtbare dice rolls of dat ze vastliggen per level. En ik ben te lui om het na te gaan :P
  Je kan de stats overigens wel weer enigszins balanceren dus met Persona. Maar goed, als je geen Persona hebt met de juiste stats of wel een juiste persona maar geen goede compatability houdt het alsnog op natuurlijk :P
 • Ah oke. Ik heb met Ekichi nog steeds een level 1 persona :P. Alhoewel zijn fusion spell slashes nog steeds erg veel damage doen. Op de laatste baas deed ik met een wind slash (normal damage niet weak). 250 schade en dat zijn echt moves die je heel snel krijgt.

  Wel vind ik het onhandig dat persona ook stats geven bij een level up. Zo heb ik met Yukki echt 40+ vitality en slechte andere stats en met Maya en Ginko heb ik 40 agility. Terwijl voor Maya Dx nodig heeft en Ginko ook wel.
 • Wat me trouwens ook verbaasde was dat ik een level 31 persona kon summonen terwijl ik level 28 was. Geen idee hoe dat kan, maar goed.


  Je kan tot 5 levels hoger dan je main character! Sterker nog, da's juist de bedoeling ;)
  Want de totale stats van je characters is een mix tussen char stats en Persona stats. Dit betekent dus dat een PErsona lager in level je totale stats naar beneden trekken ;)
  Moet je maar checken in het status scherm met verschillende PErsona, als het goed is worden Persona stats doorberekent in het status-scherm.
 • Europese CE editie:


  http://blog.ghostlight.uk.com/post/pers ... rs-edition

  must-have!
 • Ben ongeveer level 29 en ben niet een ubergrinder, dus kijk maar of je deze spoilers wilt lezen.


  Verder vind ik de game vrij makkelijk vergeleken persona 3 en 4. Het maakt bijvoorbeeld niet uit als je main char dood gaat. Wat wel uitmaakte bij P3 en P4. En verder zij de bazen tot nu toe ook wel prima te doen en ik heb nou niet heel veel fusion spells.

  Wat me trouwens ook verbaasde was dat ik een level 31 persona kon summonen terwijl ik level 28 was. Geen idee hoe dat kan, maar goed.
 • Ah thanks.

  Heb nog steeds geen nieuwe persona. Die gele maxen is soms best lastig en weet ook niet echt of ik nou moet sparen voor wat sterkere of nu al nieuwe persona moet kopen. Vooralsnog win ik de gevechten vrij makkelijk.

  Wat betreft de rumors van demonen. Heb al aan veel demonen rumors gevraagd, maar nog geen enkele had iets.

  Waar ik nu ben:

 • Vragen:

  1. Je rank bepaald dus welke abilities je persona hebben?
  2. Het level van je persona kan niet stijgen? Ze kunnen alleen soms stat increases krijgen als je fusion moves doet?
  3. Hoe verschilt Eternal Punishment eigenlijk van Innocent Sin? (zonder teveel te spoilen als dat kan, anders in tags)
  4. Het maakt toch niet uit welke persoon een pact maakt met een demon? Want daarna kun je er altijd items, geld of info van krijgen. Of moet je wel (persoonlijk?) ook een pact sluiten om die persona te kunnen unlocken met die kaartjes.
  5. Betekent dit sowieso dat iedereen meerdere persona heeft ipv alleen de hoofdpersoon, zoals in P3 en P4?

  1. klopt. Elke keer wanneer je rank stijgt (t/m rank 8, de hoogste rank) leert je Persona een nieuwe spell en worden de stats verhoogt. Weet niet of het bij iedere Persona zo is dat die met elke rank een nieuwe spell leert trouwens.

  2. Nope, de ranks zijn in feite de levels van de Persona. Fusion spells gebruiken kan er wel voor zorgen dat Personas sneller in rank stijgen en dus sneller betere stats krijgen. Een ander voordeel van het gebruik van fusion spells is dat de persona in de fusion een geheime spell leert die je anders niet zou krijgen.

  3. Eternal Punishment en Innocent Sin zijn twee kanten van dezelfde munt: Eternal Punishment speelt zich af in een parallelle dimensie waar de gebeurtenissen van Innocent Sin nooit hebben plaatsgevonden. Waar Tutsoya de main character is in Innocent Sin, daar is Maya de main character in Eternal Punishment. Innocent Sin is het eerste deel, vandaar ook de referenties die naar de allereerste Persona gemaakt worden.

  4. Nope, maakt volgens mij niet uit. Tarot kaarten kun je ook krijgen zonder een pact, alleen moet je dan voor eagerness gaan en niet voor happy (hier weet ik het niet zeker, om een pact te maken moet je de happy-emotie toch maxen?). Een pact hebben heeft nog een ander groot voordeel: het unlocken van rumours door demonen.

  5. Net als in Persona 1 kunnen ook hier andere personages naast het hoofdkarakter meerdere Persona aannemen (zie daarvoor de Velvet Room). Of ze een Persona aan kunnen nemen hangt wel af van hun compatability met de Persona. Probeer altijd te gaan voor de beste compatability, dan kost het je minder SP om die PErsona te gebruiken, hebben spells meer kans van slagen en stijgen Persona geloof ik ook sneller in rank.
 • Vragen:

  1. Je rank bepaald dus welke abilities je persona hebben?
  2. Het level van je persona kan niet stijgen? Ze kunnen alleen soms stat increases krijgen als je fusion moves doet?
  3. Hoe verschilt Eternal Punishment eigenlijk van Innocent Sin? (zonder teveel te spoilen als dat kan, anders in tags)
  4. Het maakt toch niet uit welke persoon een pact maakt met een demon? Want daarna kun je er altijd items, geld of info van krijgen. Of moet je wel (persoonlijk?) ook een pact sluiten om die persona te kunnen unlocken met die kaartjes.
  5. Betekent dit sowieso dat iedereen meerdere persona heeft ipv alleen de hoofdpersoon, zoals in P3 en P4?
 • Ja, die demon negotiation heb ik erg problemen mee! Maar verder is deze game addicitive als een malle! Wel speel ik niet meer met de nub maar gewoon met de D-pad want anders ren je zo spastisch door omgevingen :lol:
  Ik ben nog niet zo ver, maar ik vond het wel grappig. Ik had een demon bijna, maar mijn level was te laag.
  Met Tatsuya is het wel te doen, maar Eikichi die wordt als een pervert gezien door demons:p
 • Ja, die demon negotiation heb ik erg problemen mee! Maar verder is deze game addicitive als een malle! Wel speel ik niet meer met de nub maar gewoon met de D-pad want anders ren je zo spastisch door omgevingen :lol:
 • Heerlijke game!!
  Achterhaalde graphics? Ach zeik niet zo, een gedrocht als Xenogears is ook prima door te komen. Je moet gewoon wat vaker L en R gebruiken.
  Random Encounters? Ach heerlijk joh, is de voldoening als je de volgende plek haalt groter.
  Langzame, vervelende Demon negotiation? nee je hoeft dat niet elke keer te doen, is leuk om te doen en heeft meer diepgang dan bijvoorbeeld Lucifer's Call

  Persona 3 en 4 zijn gewoon heel erg User-friendly, dit niet altijd even echt.
  Als ik dit nog steeds leuk ga vinden moet ik het andere deel 2 voor ps1 ook maar even vinden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren