1. ps3 kapot, bon kwijt. verloren strijd?

Re: ps3 kapot, bon kwijt. verloren strijd?

Daarom is het ook verstandig om grote aankopen op rekening te betalen, omdat kassabonnen altijd vervagen.
 • Daarom is het ook verstandig om grote aankopen op rekening te betalen, omdat kassabonnen altijd vervagen.
 • heey, ik had een soortgelijk probleem… mijn bon was echt heel onduidelijk en als k kopie maakte dan zag je er niks van..
  maar toen ff sony gebelt
  en een kopie van een giroafschrift is ook goed
 • Sony's service is niet zo goed.
 • ik heb een xbox van nog geen half jaar oud op marktplaats, nu wil iemand hem ruilen en zegt dat hij pas 2 maanden oud is. is er een manier waarop ik dit kan controleren? serienummer of zo, hij zegt dat hij hem op zijn werk gewonnen had.

  alvast bedankt. :D
 • je moet gwn daar naar toe gaan , Een Big-Smile op je gezicht en zeggen ;''kruiwagen''. Dan begrijpen ze het meteen en krijg je een nieuwe PS3 =) maar als je boos kijkt en als je dat dan zegt .. dan krijg je gwn een kruiwagen .. maar wat heb je daar dan aan .. ^-^
 • of je kan ook een advertentie zetten op marktplaats gezocht ps3 kassabon en de versie natuulijk
  maar ik denk dat het weinig kanst heeft

  en dit is voor iedereemn bewaar je bon altijd in de doos van de console dat doe ik te minster ik ben nog nooit een bon kwijt geraakt
 • Mr. Orange een echte baas <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Heb je 2 jaar garantie op je PS3? Het wat toch 1 jaar?
  Ik heb nog een jaartje recht moeten volgen, dus echt, ik weet het <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, staat het gewoon in opgenomen. De verkoper is gedurende twee jaar aansprakelijk is voor de geconstateerde gebreken. Dit betekent dat hij daar wat aan moet doen (reparatie, vergoeding) Met 'gebreken' doelt men dan ten aanzien van de koopovereenkomst. En aangezien je een werkende PS3 koopt…juist.

  Garantie is dus misschien niet helemaal het goede woord er voor, nu ik het zo teruglees.


  Edit: Ik heb het boek er even bijgepakt, vind 't wel grappig dit. Korte aanvulling nog: Degene die iets verkoopt (een artikel of een dienst) heeft de plicht heeft een goed product te leveren. Dit is het zogenaamde conformiteitsbeginsel. Dit houdt in dat het product moet voldoen aan de verwachtingen die je als consument redelijkerwijze mag hebben. Zo mag je verwachten dat levensmiddelen die je koopt niet zijn bedorven, apparaten datgene doen waarvoor ze zijn bedoeld en een dure Miele-wasmachine niet binnen drie jaar versleten lagers heeft.


  Waterdicht, lijkt me.

  Lol, ik heb dit ook gehad met mn studie en dacht meteen aan precies hetzelfde. :lol: Mijn lerares gaf trouwens de website www.consuwijzer.nl aan voor dit soort dingen. Is wel handig. Art 7:6a BW voor het garantieartikel trouwens.

  Maar ff zonder dollen, de topicstarter heeft sowieso een serieus probleem met die bon (voortaan gewoon in de doos stoppen, dan raak je het nooit kwijt), want je moet altijd wel een bewijs van aankoop hebben. In dit geval heb je dit niet dus zul je naar de BS moeten gaan. Ga wat dingen na als welke datum je hem hebt gekocht, rond welk tijdstip en heb je nog andere dingen gekocht om de aankoop zo specifiek mogelijk te maken, want het is natuurlijk zoeken naar een naald in een hooiberg. Zoek trouwens contact met zowel de winkel als de klantenservice van Bart Smit. Vaak wil de klantenservice wel een goede poging doen voor een goed spenderende klant…

  De bon kwijt van een PS3… Hoe krijg je het voor elkaar… o_0
 • jamer ik heb geen ps3 maar een xbox 360 maar doen mij dvd drive kapot ging had ik geen bon nodig
  dus ik vind dat van sony maar gek
 • Weet je wat misschien een goede tip is. Als je een bon krijgt maak ook altijd een kopie omdat de inkt van een bon na een periode 'verdwijnt' van de bon.

  En bewaar je bon ALTIJD in de doos van je product, niet hem desnoods vast aan de 'flap' van de doos.

  Ik weet niet of deze tips al gegeven zijn want ik heb de rest van de posts niet gelezen.

  -Karoi
 • Je moet in ieder geval niet naar de plek van aankoop in dit geval bart smit maar naar sony bart smit is maar eerste 2 weken aansprakelijk.

  Wat is dit voor onzin? De plek van aankoop is juist aansprakelijk. Eerst kun je natuurlijk altijd beroep doen op de fabrieksgarantie, maar de aankoopplek is twee jaar verantwoordelijk (is andere gevallen volgens mij ook wel drie jaar).
 • Wel door blijven zeuren dan he;) Het kost soms nogal wat moeite om te zoeken. Maar ze zijn service gericht of niet he.
  Ik had het wel voor elkaar gekregen bij Dixons. HAd de bon binnen 1 dag in huis.
 • Gewoon naar de winkel gaan waar je hem hebt gehaald met de vraag of ze je bon nog een keer kunnen uitdraaien.
  Werkt altijd;);)
 • Ik zou als een gek die bon gaan zoeken XD Meestal pikt men moeder mijn bonnen in als het gaat om iets duurs :) Hebben map met al die bonnetjes XD
 • Net als de meeste anderen die hebben gereageert op je vraag denk ik dat je wel wat optimistischer mag zijn..

  Bart Smit moet je gewoon een bewijs kunnen overhandigen ze moeten er alleen een beetje moeite voor doen.
 • Een wel interessant topic over een niet bestaand probleem:

  http://boards.gamefaqs.com/gfaqs/genmes ... c=40365082

  Sommige retailers claimen volgens deze lui 60%.
  dude, het gamefaqs.forum :lol:

  Echt, de x360 bij launch was 30% en toen regende het overal topics wat nu duidelijk niet het geval is.
 • Wat doet Sony dan fout met hun ps3 ?

  Ik wil wel graag een console die het naar behoefen doet.

  Trouwens ik kan iedereen aanraden om bedragen boven de 100 Euro altijd te pinnen. Tegenwoordig met het internetbankieren kun je zo een uitdraai printen van je uitgaven van die datum. Dan kun je een copie van je geprinte bankafschrift aan de winkel geven om het bewijs te leveren.

  Heb het gehad bij de Media markt. Ik kocht een mooie koptelefoon van 45 Euro. 2 maanden later was dat ding kapot en ik was mijn bonnetje kwijt. Gelukkig had ik gepint. dus ik kon het bewijs zo leveren.

  Met mijn ngc was het een ander verhaal. Heb 150 Eurotjes handje contantje betaald. 4 maanden later speelde mijn ngc bijna geen spellen meer af. Bonnetje kwijt, geen bewijs van pinnen. En mijn ngc kon zo de vuilnisbelt op omdat ik geen poot had om op te staan. 8|
  (Kocht het in het Centrum van Amsterdam en daar kun je niet verwachten dat ze zich nog herinneren welke klant nou langer dan 2 dagen geleden is langs geweest.)
 • Een wel interessant topic over een niet bestaand probleem:

  http://boards.gamefaqs.com/gfaqs/genmes ... c=40365082

  Sommige retailers claimen volgens deze lui 60%.
 • Ik heb niet aan verdovende middelen gezeten, ik heb feiten van retailers. Waarom zouden die liegen? Ik heb mijn eigen Ps3 al na 2 weekjes naar de tering gehad, dat is sneller dan mijn 360's. De BR drive was simpelweg gaar. Las geen enkele disc meer, hetzij PS1, hetzij audio, hetzij BR.

  En inderdaad betreft het vooral de 40gb versie.

  Ik denk dat het een fout in het design van de goedkopere 40gb is, of ze hebben er tevens een goedkopere BR drive ingegooid. Discdrive problemen met Sony gaan zowiezo sinds het bestaan van Playstation al hand in hand.
 • De problemen zijn er ook alleen met de 40 gig.versie.
 • Met erg goed lopende PS3 games als PES08 en Assasin's creed die veel vastlopers/bugs kennen, snap ik opzich best dat mensen denken dat hun PS3 kapot is. Heb mezelf ook zo gevoeld toen Assassin's creed keer op keer bleef vastlopen… (gelukkig was dat met de laatste firmware update opgelost.)

  Sony is iig op softwarematig gebied niet erg goed bezig. Het is ook nooit een softwarebedrijf geweest zoals Microsoft. Maar ik geloof niet dat de Ps3 op hardwaregebied problemen heeft. Ik denk dat de software niet goed geoptimaliseerd is voor de verschillende PS3 versies en regio's.

  Anyway, ik ken zo'n 20 man met een Ps3 en niemand heeft er ooit iets mee gehad. Dus waar Flip en Dural hebben lopen snuifen mag joost weten :P

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.