1. [PSN] Sonic CD

Re: [PSN] Sonic CD

Het is zonde dat Backbone al zoveel Sega games heeft uitgegeven op het netwerk, en daarmee heeft verpest. Met deze engine zouden het stuk voor stuk uitstekende ports zijn geweest. Van mij mogen ze Sonic 2, 3, SoR etc overnieuw doen met de Retro Engine.
 • Het is zonde dat Backbone al zoveel Sega games heeft uitgegeven op het netwerk, en daarmee heeft verpest. Met deze engine zouden het stuk voor stuk uitstekende ports zijn geweest. Van mij mogen ze Sonic 2, 3, SoR etc overnieuw doen met de Retro Engine.
 • Damnit Dural soms haat ik je :P Je praat zo dat ik hem nu niet kan laten liggen :)
 • 5 euro ?! Dude ! (ja, 400 points is 4,99 )
 • Morgen voor 5 euro op het Euro PSN te downloaden. Tenminste, 400 points is toch 5 euro?

  En get this; Europa heeft de game een week eerder dan de VS.
 • Heb hem eerst doorsnee uitgespeeld en ben nu bij Tidal tempest met 4 stones op zak, en heb Collision Chaos helemaal Good gemaakt. Ik kan in Palmtree Panic 1 nog niet de juiste plek vinden om snelheid te bouwen voor time travel.

  Als je dit na Generations hebt gespeeld, zoals ik, dan is het even slikken. Sonic CD is geen snelle, rechtlijnige Sonic game. Ik denk dat veel mensen de game tegen vinden vallen omdat ze verwachten lekker snel over loopings te gaan razen en 'hold right to win' te doen.

  Maar de game begon (weer) te klikken; dit is de beste Sonic game. Snelheid (om te kunnen time travelen) moet je hier verdienen, en je moet het level echt goed kennen om momentum te kunnen vasthouden. En laat dit nou net de fatal flaw van modern Sonic zijn; die gaan insta hard dat wordt alleen even onderbroken door een occasional vijand. Er komt praktisch geen memorisatie bij kijken. Als je in CD steeds succesvol weet te time travelen, de generator weet te vinden en vervolgens beloond wordt met een serene en veilig aanvoelende Good future versie dan voelt het heel rewarding en komt het allemaal samen. Geen enkele andere Sonic zit zo in elkaar.

  En de game is verslavend als fuck.
 • Demo was alleszinds voldoende om meteen tot een aanschaf over te gaan.
  Smooth as silk! :D
 • er is een demo van in de store<img alt=":O" src="/plugins/sceditor/emoticons/shocked.png" />
  Ja, die overigens erg mager is. Je kan alleen maar de 1e stage spelen.
 • er is een demo van in de store:O
 • De PC versie staat bekend als een slechte port. Maar de US soundtrack is echt niet slecht hoor. Even goed eigenlijk, maar gewoon anders.

  Moet wel zeggen dat Metallic Madness en Stardust Speedway afschuwelijk level design hebben. Ik was bij de laatste eindbaas, maar ben gestopt. Heb geen enkele bonus stage gehaald (volgens mij is dat moeilijker dankzij die hoge framerate, lol), maar wel wat Good Futures geactiveerd.

  Moet wel zeggen dat er wat dingen opvallen, zo is warpen naar de future compleet zinloos (behalve dan voor de fun). In iedere Past staat de generator die stuk moet voor de Good futures.
 • Wacht, is de PC versie anders dan de Mega CD versie??? Want ik ken vooral de PC versie namelijk… hoe zit dat?
 • Deze port is beter dan die in Sonic Mega Collection plus zit?
  Ik heb deze game nog nooit gespeeld, zou ik dan voor deze moeten gaan?
  Ik heb net de demo gespeeld en het is een betere port (Full HD, Tails als unlockable) dan die in Sonic Gems Collection. Dat was de PC versie met Amerikaanse soundtrack.

  Ik ga hem denk wel aanschaffen voor die prijs. :)
 • Game is up via search. Zowel demo als unlock key.

  Deze versie is SUPER smooth. Geen input lag at all, gegarandeerd. Zelfs die FMV ziet er geweldig uit en volledig 16:9.

  Als je nog nooit Sonic CD hebt gespeeld, let wel dat de game anders is dan anderen. Het level design is niet zo recht door zee en snelheid gericht als de MD sonics. Het is meer een platformer en het tijdreizen verandert het e.e.a. ook.
 • Deze port is beter dan die in Sonic Mega Collection plus zit?
  Ik heb deze game nog nooit gespeeld, zou ik dan voor deze moeten gaan?


  Imo is het een van de tofste Sonics die er is. Deze is ook beter houdbaar dan de andere games imo. Volgens mij is het redelijk veilig om te stellen dat dit een zeer goede aankoop is, zeker voor deze prijs ;)
 • Deze port is beter dan die in Sonic Mega Collection plus zit?
  Ik heb deze game nog nooit gespeeld, zou ik dan voor deze moeten gaan?
 • Sonic CD draait op een fan made(?) engine die uitstekend schijnt te performen. De slowdown en slechte scrolling van de bonus stages uit het origineel zijn zelfs gefixed, en het is capabel om de classic Sonics in true widescreen te draaien ipv stretch.

  Daarnaast is er ook een optie om de spin dash naar Sonic 2 maatstaven te zetten. De spindash controls was in CD namelijk ietwat vreemd, minder lekker dan in de MD Sonics. Tails is een unlockable en voor het eerst speelbaar in Sonic CD!

  Zowel de US als PAL/JP soundtracks zitten er bovendien in.
 • Zeker, een van de beste Sonics nobody played volgens mij :P
  Maar ben wel benieuwd who het bestuurd met wireless controllers. De response bij de sonics op de Sega Megadrive collection was wireless om te huilen.
 • De PSN prijs schijnt zelfs 4,49 te zijn. Is een steal voor zo'n topgame.
 • Nieuwe trailer. :)

  http://www.youtube.com/watch?v=pqh7PyQu ... r_embedded
 • Ik ga voor de windows phone versie! :)
  Zo lang geleden, hopelijk is de game anno 2011 nog enigzins speelbaar.
 • Van Insidegamer:


  Sonic CD komt naar Xbox Live Arcade

  De Mega CD-game Sonic CD komt waarschijnlijk nog dit jaar naar Xbox Live Arcade. Microsofts Major Nelson noemde het spel op de lijst van XBLA-titels die op het aankomende PAX Prime-evenement getoond worden.

  Sonic CD werd oorspronkelijk in 1993 uitgebracht voor de Mega CD, een hardware-uitbreiding voor Sega's Megadrive die het mogelijk maakte om naast cartridges ook cd's af te spelen. Het spel verscheen drie jaar later voor de PC en is ook voor GameCube en PlayStation 2 verkrijgbaar als onderdeel van Sonic Gems Collection.

  Wanneer Sonic CD op Xbox Live Arcade verschijnt is niet bekend. Mogelijk valt het spel onder Microsofts herfstpromotie Game Feast. Vorig jaar kwam de uitgever voor het eerst met deze actie, waarmee het een aantal downloadbare games extra aandacht gaf. Toen maakte Sonic Adventure er deel van uit.

  van Insidegamer:

  Sonic CD deze winter ook naar andere platformen

  Sega brengt deze winter Sonic CD ook uit voor Android, iOS, PC, PlayStation Network en Windows Phone 7. Dit meldt de uitgever via een persbericht. De Xbox Live Arcade werd al aangekondigd door Microsofts Major Nelson.

  De versie die uitgebracht wordt voor deze platformen bevat de oorspronkelijke Japanse soundtrack en heeft ondersteuning voor breedbeeld en Achievements en Trophies. Het origineel stamt uit 1993 en liet spelers voor het eerst kennismaken met twee nieuwe personages in het Sonic-universum, Metal Sonic en Amy.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren