1. PSP nieuwtjes

Re: PSP nieuwtjes

Kunnen we eindelijk discussieren over iets concreets!
 • Kunnen we eindelijk discussieren over iets concreets!
 • Sony heeft bekend gemaakt dat ze aan het eind van dit fiscale jaar, wat loopt tot maart 2005, drie miljoen PlayStation Portables op de markt wilt brengen. De PSP wordt op deze E3 aan het publiek getoond en moet eind dit jaar in Japan uit komen. De Verenigde Staten en Europa volgen begin 2005.


  Nog 7 dagen dus en dan zal die geshowed worden op de E3.
 • Jup. Maar daar zullen ze dan dus niet veel winst op draaien. Conclusie: ik dénk dat ze de PSP niet in de winkel zullen laten liggen met alles erop en eraan; ze moeten toch ergens iets aan verdienen. Wel zullen die accesoires goedkoper zijn dan dat je hem op je PSP aansluit of dat je het los koopt..

  Dat is mijn conclusie, hoewel ik het tegendeel hoop.
 • [Hm.. Sony zelf zal niet veel winst draaien op software aangezien ze niet veel geld aan ontwikkelaars gaan vragen om een game te maken voor hen PSP… Dus dat klopt niet.

  Ik denk dat hier idd een kern wan waarheid inzit, sony zal de prijs voor het "mogen maken van games" voor de psp zeker laag houden. Dit vooral om toch maar zoveel mogelijk 3rd party developers voor het apparaatje te winnen.
  Dat dit een belangrijk onderdeel is van de marketing van een spelcomputer zagen we bij de N64, nintendo vroeg torenhoge vergoedingen om een spelletje te mogen maken op hun apparaat. Het resultaat van deze werkwijze van nintendo was dat er HEEL weinig 3rd party spellen uitkwamen voor de n64. En iedereen weet het verschil in verkoopcijfers tussen n64 en psone destijds…
 • …Maar ook daar zal verlies op worden geleden?

  Btw, bedankt voor je duidelijke verhaal, nu begrijp ik 't iig iets beter. Maar dan nog, dit stukje zal toch ook niet verzonnen zijn? :

  Hm.. Sony zelf zal niet veel winst draaien op software aangezien ze niet veel geld aan ontwikkelaars gaan vragen om een game te maken voor hen PSP… Dus dat klopt niet.
 • In de eerste maanden (zoniet jaren) van de launch van een spelcomputer word er door de fabrikant verlies geleden op de productie van het apparaat, anders gezegd de omzet van het apparaat dekt de (torenhoge) productiekosten vaak niet. Waar sony het van moet hebben zijn de licentieverkopen (het recht op het maken van spelletjes voor de psp), verkoop van games en accesoires. Zoals veel mensen zullen weten moet je eerst ergens geld in steken (investeren) voor het geld opleverd.

  Daarom kunnen alleen bedrijven met gigantisch veel moelah een (nieuwe) console launchen, het vergt ENORME investeringen die je zeker voor een lange looptijd moet zien te dragen. Microsoft bijvoorbeeld maakt op het hele xbox project nog steeds verlies alleen ziet men voor dat geld wel de fanbase groeien voor de launch van een xbox2.
 • Denk je écht dat ze daar verlies op draaien? o_0 K denk 't niet, hoor. Ach, wat boeit 't mij ook. 8|

  Dit heb ik iig wel ergens gelezen, volgensmij zelfs op dit forum :

  Hm.. Sony zelf zal niet veel winst draaien op software aangezien ze niet veel geld aan ontwikkelaars gaan vragen om een game te maken voor hen PSP… Dus dat klopt niet.
 • Ik heb het over de PSP zelf, Sixie. Daar draaien ze verlies op.

  Op de memory cards maken ze dikke winst ja, en reken maar dat dat ook geldt voor de software.
 • Sony maakt nog steeds winst op de PS2, dus over de PSP hoeven ze zich niet echt druk te maken..

  En uiteindelijk maken ze ook wel winst op de PSP, denk ik. ;)
 • Hm.. Sony zelf zal niet veel winst draaien op software aangezien ze niet veel geld aan ontwikkelaars gaan vragen om een game te maken voor hen PSP… Dus dat klopt niet.

  Sony maakt zelf nu evengoed nog wel veel winst op hardware aangezien die gewoon de beste is. Ik koop liever een memory card van Sony en 15 euro duurder dan eentje van weet ik veel welk namaakmerk; het gaat mij om 't "vertrouwen", ik weet van Sony gewoon dat ik iets goeds in mijn handen krijg en dat vertrouwen heb ik bij de PS2, maar in de toekomst ook bij de PSP..
 • ik den niet dat ze hun wondermachientjes produceren om verlies te draaien hoor :s
  Natuurlijk gaan ze verlies draaien op de hardware, dat staat al lang vast.

  De winst zit 'm in de software.
 • Ik durf geeneens aan memory cards van second/thirth party te beginnen *brrrr*
 • Maar dan nog, Sony's eigen accesoiressen zullen altijd de beste blijven. Een goed voorbeeld: memory cards bij PS2…
 • Er komen dan ook wel weer 3rd party accesoires die een stuk goedkoper zullen worden dan sony's eigen…
 • Het is niet zo dat ik denk dat sony ons geld uit de zak wil kloppen. Alleen het mes van niet inbouwen snijd aan twee kanten, verkoopprijs van psp gaat omlaag maar wireless conectivity als accesoire word denk ik reteduur.
 • Mij hoor je dat ook niet zeggen?
 • ik den niet dat ze hun wondermachientjes produceren om verlies te draaien hoor :s
 • …Ik begin nu toch wel het idee te krijgen dat jullie van Sony verwachten dat ze ons écht superveel geld willen afkloppen maar dat denk ik eigenlijk niet. Zulke afzetters zijn het nou ook weer niet…..
 • Geen wireless connectivity? En wat is dit dan?? Kijk op de derde slide van deze presentatie van GDC 2004 in eind maart.

  Die wireless conectivity komt er echt wel… maar niet ingebouwd, dan daalt de productieprijs van de psp en waarschijnlijk de verkoopprijs ook. Vervolgens kan sony de wireless network conectivity gaan verkopen als accesoire en er belachelijk veel geld voor vragen.
 • Zeker niet onaardig? Pfffff! Wat is dat voor een redacteur ;)


  DAT IS GEWELDIG!!! :D:D:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren