1. "No signal" bij opstarten PC

Re: "No signal" bij opstarten PC

Ik heb mn videokaart nu gewoon in een ander PCI-e slot gezet (heb 2x 16 speed, 2x 8 speed sloten) en hij doet het nu voorlopig bij het opstarten.

Voor de zekerheid ga ik mijn BIOS even updaten zoals jullie hebben voorgesteld. Ik houd jullie op de hoogte als het nog een keer gebeurd, bedankt voor de input iig.
 • Ik heb mn videokaart nu gewoon in een ander PCI-e slot gezet (heb 2x 16 speed, 2x 8 speed sloten) en hij doet het nu voorlopig bij het opstarten.

  Voor de zekerheid ga ik mijn BIOS even updaten zoals jullie hebben voorgesteld. Ik houd jullie op de hoogte als het nog een keer gebeurd, bedankt voor de input iig.
 • Ik heb ook zoiets gehad, maar als ik m'n monitor op de andere DVI uitgang gooide, deed ie het weer.

  Ik zou in eerste instantie je BIOS even updaten.
 • Hier heb je vast niet veel aan, maar ik heb ook last gehad van dat, en ook met een samsung monitor, wat ik moest doen was me bios resetten, ram eruit met maar 1 slot en dan deed hij het weer, de rest van de ram erin en werkte hij weer voor een tijd.

  Een zeer bizar probleem, overigens geen windows 7 toen, Vista.
 • Thanks jongens voor de input. Ik denk ook dat het aan m'n videokaart ligt, maar hij deed het perfect voor 2,5 maand, en toen de problemen begonnen heb ik het eerst opgelost dus door hem in een andere PCI-e slot te zetten. Toen deed hij het, en toen ik wilde checken of die ene PCi-e slot misschien kaput was heb ik m'n videokaart weer teruggezet. Daarna deed hij het nog steeds. Tot vanochtend tenminste, en toen heb ik hetzelfde gedaan en nu doet hij het weer. Op mn moederbord worden er ook geen foutmeldingen gegeven, Windows start altijd normaal op, beeldscherm doet het gewoon, het is gewoon erg vaag. PC heb ik trouwens zelf gebouwd, misschien moet ik maar eens kijken naar m'n garantie op de videokaart.
 • Lijkt me dat je videokaart niet goed werkt inderdaad. Als dat ding geen signaal stuurt krijg je inderdaad een "No Signal"-melding (:P) en dat wijst er bijna altijd op dat er iets mis is met je kaart.

  Als je je PC pas een paar maanden hebt heb je waarschijnlijk nog garantie, zou hem dus gewoon inruilen.

  Als je een andere kaart voorhanden hebt is het een goed idee die even te proberen; het kan ook dat er iets mis is met je PCI-x slots, dan ligt het aan je moederbord.
 • Ik had ook een Samsung SyncMaster en had daar ook veel (dezelfde) problemen mee. Toen mijn videokaart kapot was en ik een nieuwe kreeg, had ik geen problemen meer met die monitor. Misschien ligt het aan de videokaart ?
 • Ik heb een paar maanden geleden een PC gebouwd, Windows 7 64x erop en alles loopt gewoon super. Nu gebeurd het de laatste weken echter vaker dat als ik m'n PC opstart dat mijn beeldscherm geen signal ziet. Ik heb dit elke keer weten op te lossen door de videokaart van slot te wisselen of hem gewoon simpelweg te reseaten op de huidige slot.

  Maar nu is mijn vraag of iemand dit ook eens heeft gehad en wat nu de oorzaak was, want ik wil niet elke keer als ik m'n PC opstart die videokaart verplaatsen.

  Mijn specs zijn:

  Moederbord: Gigabyte GA-P55A-UD7
  Videokaart: Club 3D GeForce GTX 470 1.25 GB
  Geheugen: 4x Corsair XMS3 DDR3 2GB
  Processor: Intel Core i7-870 2.93 Ghz Quadcore
  Beeldscherm: Samsung SyncMaster P2450H 24-inch LCD-scherm

  Wie kan mij helpen?
 • Hier heb ik ook last van, volgens mij ligt het aan windows 7.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren