1. Resident Evil Code Veronica & 4 (PSN)

Re: Resident Evil Code Veronica & 4 (PSN)

Maar komt de disc nou ook naar EU/US of krijgen wij alleen een PSN release?
 • Maar komt de disc nou ook naar EU/US of krijgen wij alleen een PSN release?
 • RE4 is ook goed te doen als je er niet teveel van verwacht. Beeld is gewoon scherper en er lijkt een filter over heen te zitten. FMV's zijn wat blurry idd maar niet zo overdreven als beweerd wordt. Ben inmiddels alweer in het kasteel. Helaas de trophy bij die kut krokodil mis gelopen en had natuurlijk niet van tevoren gesaved 8|
 • Ik heb CVX gedownd maar die valt me grafisch best mee. Twijfel dus nog om RE4 ook te kopen.
 • Ik was niet eens van plan om te kopen, maar ik heb Code Veronica X gewoon voor € 9,95 uit de store gehaald en ik ben geen plus nember.

  RE4 kost volgens mij nu ook opeens weer 20 euro, en op de frontpage van de PSstore staat CV X er gewoon voor 20 euro. Zal we een foutje zijn, maar ik ben hem in ieder geval nu aan het downloaden. ^^
 • Code Veronica kon ik amper plezier aan beleven eigenlijk. De ps2 versie in ieder geval. Dat terwijl ik deel 2 (PS1) twee jaar terug voor het eerst met plezier heb gespeeld. Ik vond de opbouw en spanning in twee gewoon vele malen beter. De beste old school RE is overigens REmake, welke echt een geweldige sfeer heeft.
 • Ik zag nog een filmpje van de game vanochtend. Toch wel ff schrikken hoe houterig dat eruit ziet met de tank controls. In mijn herinnering was het allemaal een stuk beter.
 • Eurogamer over Code Veronica:

  "The fuzzy visuals look outdated, but the fixed camera angles mean that textures are viewed in a more forgiving way than in Resident Evil 4 HD.
  "


  There is a frenetic pace to the game and the switching between protagonists contributes to the theatrics, allowing the designers to view scenarios from multiple viewpoints in an effective way. The cameras are wonderfully directed, contributing to the sense of dread - and while the dialogue and acting is nothing short of atrocious, the B-movie plotline races along, rarely allowing you time to notice.

  The item management side of the game, which has you deliberating over which assets to leave behind when your inventory fills up, remains effective and as much a source of the survivalist horror as the shambling zombies. While the ambiguous controls grate at first, the game's peculiar rhythms do have a certain, shuffling charm, once you're acclimatised.

  Resident Evil: Code Veronica is a relic of a bygone era that Capcom has done nothing to reinvent for modern audiences with this reissue. Yet beneath its off-putting anachronisms there is a worthwhile, menacing game - for those with the eyes to catch it.


  6/10
 • Complete time: 13:55. Striker en Red 9 helemaal maxed. Piece of cake ware het niet voor QTE lameness en escort mission deaths (en die verrekte jetski). Chapter 5 is voor een groot gedeelte best wel lame, hoog RE5 gehalte. Vooral de eindbazen van RE4 vond ik tegenvallen, Del Lago en Bittores Mendez vond ik ooit veel epischer.

  Separate Ways cutscenes look like shit. Dat is de Ps2 CGI, dat heeft Capcom nadien dus nooit in real time overnieuw gedaan. Maar die mode ga ik binnenkort ook maar eventjes weer door.

  Maar WTF? Geen Leaderboards voor Mercs (en wel voor de story)…? CRAPCOM!! :lol:
 • Heb een jaartje plus genomen. En tot nu toe bevalt het me erg goed :P
 • Blog:

  Resident Evil: Code Veronica X HD Hits PSN Wednesday, 50% Off for Plus Members

  Ik heb dat Plus na 2 weken er al uit. :P
 • Ook maar gehaald, voelt wel weer goed na zoveel jaar om deel 4 te spelen.
  Probeer ze ook steeds te stompen, zal straks wel weer wennen.
  Als alle trophies hiervan binnen zijn staat Code Veronica alweer voor de deur.
 • Overigens is downed enemies Knifen wel heel erg nuttig, in deze game gaan ze dan na een paar slashes dood.
 • Inderdaad dat stompen. :)

  Zelf heb ik hem nu ook voor eerst gespeeld sinds RE5, en RE4 is anno 2011 gewoon de betere game. Het level design, de sfeer, dialogen, pacing en zelfs Leon zelf voelt veel leniger aan dan die lompe Chris van RE5.

  Het blijft een topper!
 • Hoewel, er is 1 ding dat ik beter vond aan RE5 en dat was het stompen van downed enemies. Soms loop ik in RE4 op een body en ram ik Square in maar het kan hier gewoon niet <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />
  Haha, same!

  Élke keer heb ik dat bij ganados in RE4 nu :P
 • Chapter 2 kent wat slowdown hier en daar… lazy.

  De game staat nog wel overeind, maar de controls zijn wel hopeloos verouderd. Je moet het menu induiken om een wapen te wisselen etc.. dat is tegenwoordig wel lame. Maar anderzijds was het RE5 menu nog veel beroerder dan dit. Ik ben nog niets tegengekomen wat beter is gedaan in RE5. Zelfs de graphics van RE4 vind ik beter, dat heeft vooral te maken met de veel betere settings en sfeer.

  Hoewel, er is 1 ding dat ik beter vond aan RE5 en dat was het stompen van downed enemies. Soms loop ik in RE4 op een body en ram ik Square in maar het kan hier gewoon niet :)
 • Heb gewoon EU Plus genomen (jaar abonnement) . En het aanbod is idd minder tov de US Store.

  Maar goed, heb meteen RE 1 en Ratchet &amp; Clank: All 4 One Beta gedownload.

  RE1 is jeugdsentiment… maar oh wat zijn die graphics slecht. Was wel even wennen <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />. Als je voor de graphics gaat kan je beter de vernieuwde Gamecube versie spelen.

  RE1 heb ik op 12 jarige leeftijd uitgespeeld, en kan me nog herinneren dat ik erg veel moeite had met die puzzels (mijn Engels was natuurlijk ook nog niet al te best). Deel 2 en deel 5 heb ik ook al uitgespeeld. Maar de overige delen nog niet. Dus kan niet wachten op RE4. Ook wel jammer dat ze in de Europese PS store RE3 niet gratis weggeven maar wel in de US Store.

  Echt gratis is het ook niet. Ik zag dat je ze kon spelen tot het einde van je abbo. Dat vind ik echt niks. Ik wil spellen hebben, niet "lenen". Dat was in ieder geval zo voor RE1 uit de EU Store. Hoe het zit met de US Store weet ik niet.
 • Dus gisteren was ie nog €7,50 en nu ineens €10. Vreemd !! Maar goed, mij hoor je niet klagen. !! :)
 • Deel 4 kost nu trouwens 1 tientje. ( met Plus ). ( 19,99 normaal )
 • Zo'n Youtube filmpje kan inderdaad ook geen echt goed beeld (lol) geven van hoe groot het verschil daadwerkelijk is. Ten eerste compressie, ten tweede moet je beide versies op een HDTV vergelijken.
 • Hoevaak hoor je niet op het forum dat de RE4 Cube beelden nog prima, ook deze gen , meekunnen ?! Juist ja, regelmatig…. En nu zou het opeens een probleem zijn ?! Dacht het niet. Voor 9,99 is het gewoon een prima game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren