1. Retro PC Games webwinkel?

Re: Retro PC Games webwinkel?

De gameshop @ Schoolstraat Den Haag heeft als het goed is nog steeds tegen over hun winkel een winkel met hun overstock zitten. Daar zaten nog wat PC games in kartonnen doos.
 • De gameshop @ Schoolstraat Den Haag heeft als het goed is nog steeds tegen over hun winkel een winkel met hun overstock zitten. Daar zaten nog wat PC games in kartonnen doos.
 • Marktplaats gebruik is sowieso alleen als ophalen een mogelijkheid is… Het risico om daar in de maling genomen te worden is gewoon te groot.
 • ik vind ze meestal op rommelmarkten en heel af en toe koop ik er één op marktplaats, maar 99% komt van de rommelmarkt (vaak 1 of 2 euro)

  een goede winkel is magisterrex.com
 • Sowieso de titels in het voorbeeld, maar er zijn vast nog veel meer titels die ik vroeger met erg veel plezier gespeeld heb, maar waar ik nu niet zo 1, 2, 3 op kan komen.
 • Je kent ze ongetwijfeld, van die oude grote kartonnen dozen van pc games. Ik ben dus op zoek naar een webwinkel waar je deze nog kunt bestellen. Marktplaats en eBay vermijdt ik liever, dus die kun je overslaan.

  Denk aan games uit de tijd van Little Big Adventure, Blood, Quake, etc.

  Zijn er nog specifieke titels naar waar je opzoek bent?
 • Echte retro-pc-game-winkels zijn er volgens mij niet. Vroeger had je nog wel een paar echte pc-game-winkels, maar met de opkomst van het kopieeren zijn ze volgens mij allemaal gestopt. Wil je ze kopen, dan ontkom je er gewoon niet aan om via MP,Ebay en Fora te shoppen.

  Daarnaast is het spelen van die games tegenwoordig ook wel een probleem. Veel games draaien op de computers van tegenwoordig niet of heel slecht. Je moet met geforceerde Dos vensters gaan rotzooien enz.

  Ik begrijp je redenen om niet via MP iets te kopen, maar zoek anders verkopers in je omgeving. Dan kan je gewoon langsgaan om de spullen op te halen. Kan je altijd zien of het de juiste games zijn en beslissen of je ze wil.

  Ik heb zelf ook nog een hele kast val van die dingen, maar voor die paar Euro vind ik het de moeite niet. Dan hou ik ze liever zelf al raak ik ze niet aan.

  BTW. Bedenk mij net dat je maar eens bij Kringloopwinkels moet gaan kijken. Mogelijk hebben die nog wel wat.
 • Een begrijpelijk reactie inderdaad. Ben zelf ook eenmaal opgelicht via marktplaats, kopie van een spel in plaats van het origineel (als ik een kopie wil maak ik die zelf wel…). Maar uiteindelijk toch bij marktplaats gebleven, omdat de baten uiteindelijk opwegen tegen de kosten. Ik heb al vele goede deals uiteindelijk. Maar als je wat slechte ervaringen hebt kan ik begrijpen dat je er geen zin (meer) in hebt.

  Wat ik je nog wel kan aanraden:
  - Ebay.nl: soms willen mensen daar nog wel overschrijvingen accepteren nast paypal. Dus gewoon ouderwets internetbankieren. Dan heb je wel de betrouwbaarheid van ebay, maar hoef je geen gebruik van paypal te maken. Let wel goed op voor je biedt/koopt, niet iedere koper doet dit (staat in de advertentie als het goed is)!
  - Rommel/vlooienmarkten doen het qua oude pc-games (iig bij mij in de buurt) altijd goed. Klassiekers als Alone in the dark zien liggen voor 2 euro (compleet met grote doos etc). Had er alleen geen interesse in, dus nooit gekocht.
  - Exchange forum hier. Er is meestal via via wel te achterhalen of het een betrouwbare member is (posthistorie etc). Helaas is de hoeveelheid pc gamers hier redelijk klein volgens mij, met name mensen die dit al lange tijd doen. Het aanbod zal dus redelijk klein zijn (ik zie het helaas nooit als aangeboden langskomen, maar wellicht dat ernaar vragen helpt).

  Ik heb zelf ook al vaker op fora de vraag na (online) pc winkels gevraagd die klassiekers verkopen, en de enige die me werd aangeraden was http://www.backgames.nl/ . Helaas is hun pc sectie 2 maanden later nog steeds leeg.

  Heel veel succes in ieder geval! Oude klassiekers (opnieuw) zoeken is altijd erg leuk. Mocht het je puur om de game gaan (niet de doos etc), vaak zijn ze ook via sites als http://www.dosgamesarchive.com/games/ te downloaden ;)
 • Nou, marktplaats ben ik niet zo een fan van omdat mensen om mij heen al meerdere malen geen / beschadigde / niet de goede spullen hebben ontvangen. Ikzelf heb er een keer MGS2 besteld. Doosje was in orde, maar als er dan Viva Pinata inzit wordt ik best een beetje hels.

  Ebay is voor mij het probleem dat er bijna altijd met paypal betaald moet worden. Betalingssites via internet vertrouw ik niet zomaar met mijn zuurverdiende centen, dus dat is (momenteel) ook nog niet echt een optie.

  De hele motivatie achter dit topic is dat ik als klein kind nooit geen console heb gehad, dus al mijn games moest ik spelen op de pc van m'n vader. Toen mijn oom me een eigen pc gaf (Pentium 75) en zo een beetje alle shareware versies van games die uitkwamen ben ik games toch echt gaan waarderen. Ik weet nog dat ik van mijn gespaarde zakgeld de big box kocht van de game "Blood" (ja, een veel te gruwelijk spel voor een kind van mijn leeftijd, muhahahaha). Daarna volgde er nog een paar en ik wil gaan proberen de games die ik toen had puur uit nostalgie weer een beetje terug te sparen.
 • Ik ben hier ook al een tijd naar op zoek, maar ben tot op heden nog geen winkel tegengekomen die die dingen verkoopt. Dit komt vermoed ik doordat ze vrij moeilijk qua waarde in te schatten zijn, er zijn er gewoon teveel. Waar er bij consoles bekend is hoeveel verschillende games er zijn, en vaak ook hoeveel er verkocht zijn, is dit bij pc-games (zeker de retrogames) niet te achterhalen. Hierdoor is waarde moeilijk in te schatten.
  Daarnaast is ook een groot probleem denk ik dat veel dingen 'verloren' zijn gegaan. Je ziet het al vaak bij console games met een kartonnen doos, maar bij pcgames is dit volgens mij nog erger, mensen die alleen de cartridge/cd bewaren.
  Dan heb ik het nog niet eens over diskettes die niet meer werken en games waarvan je niet weet wat er in moet zitten. Bij console spellen is dit vaak bekend, door een grote hoeveelheid verzamelaars, die dit al lange tijd bijhouden. Bij pcgames is dit vrijwel nooit het geval. Zat er inderdaad een handleiding bij, en een leaflet met meer informatie over de besturing, of niet?
  Daarnaast heb je van veel pc spellen nog 10 'herreleases', wat het er ook niet simpeler op maakt. Bij consolegames heb je over het algemeen maximaal één herrelease (player's choice, platinum etc).
  Zo weet ik dat er van bijv. Morrowind minstens 6-7 versies zijn uitgebracht, alleen al in Nederland. Frankrijk had bijv. een andere Collector's edition, die ik nog niet eens heb meegeteld.

  Wat is overigens de reden dat je niet voor marktplaats/ebay wil gaan? Persoonlijk heb ik daar al wat leuke dingen vandaan gehaald, ook op het gebied van retro (big-box) pc games, zoals Daggerall, Morrowind CE, Redguard en Battlespire (Elder Scrolls fanatiekeling :'D ).
 • Dat waren wel tijden ja, toen ik nog probeerde zo'n joekel van een doos van Baldur's Gate mijn ouderlijk huis in probeerde te smokkelen om op mijn vader z'n pc te installeren…

  Ik zou het eerlijk gezegd niet weten, ik kan je wel www.gog.com aanraden, maar dat is wel digitale distributie: dus zonder doos. Daar hangt wel een enorm forum aan vast vol met retro gamers, wellicht dat die meer weten.
 • Je kent ze ongetwijfeld, van die oude grote kartonnen dozen van pc games. Ik ben dus op zoek naar een webwinkel waar je deze nog kunt bestellen. Marktplaats en eBay vermijdt ik liever, dus die kun je overslaan.

  Denk aan games uit de tijd van Little Big Adventure, Blood, Quake, etc.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren