1. Revenge of the Sith

Re: Revenge of the Sith

Ik heb uhm vandaag gehaald en het is best wel een leuk spel, best uitdagend ook je moet je kop er goed bijhouden.
 • Ik heb uhm vandaag gehaald en het is best wel een leuk spel, best uitdagend ook je moet je kop er goed bijhouden.
 • Jawel, maar dan moet je héél veel punten halen op zowel padawan/jedi als op master.
 • Choke is zo vet :D

  Master campaigns zijn idd wel een stuk lastiger. Maar wel leuk om maximale score proberen te halen. Je kan niet alle skills op lvl 3 krijgen of wel?
 • Zó, ook de Anakin campaign nu uit. Speel nu op master, flinke uitdaging :D . (oftewel kick, gvd!)
 • Van mijn log, lang stukje :)

  Toen ik dinsdag Revenge of the Sith had gezien had ik de dag daarna meteen al Revenge of the Sith voor de Nintendo DS gehaald. Hij kreeg rond de 7,5 bij de meeste game sites maar de recensies waren allemaal wel heel erg positief. Waarschijnlijk omdat het hoofd-avontuur een poort is van zijn GBA broertje. De enige toevoeging is betere achtergrond muziek, namelijk gewoon de normale muziek van John Williams, en de toevoeging van een paar space battle levels(incl. multiplayer). Klinkt inderdaad niet zo bijzonder nee, maar het maakt heel veel goed.

  Revenge of the Sith is een 2D side-scrollende actie game. Dat houd dus in dat jij de speler van de zijkant ziet en naar voren moet zijn te komen terwijl je verschillende obstakels tegenkomt. Obstakels als vijanden, mijnen of bewakingscamera's. Je kan kiezen uit 2 speelbare personage's uiteraard Obi-Wan en Anakin Skywalker. Elk volgt een andere verhaallijn en hebben beiden levels die alleen te spelen zijn met een van de twee personage's en 3/4 dezelfde.

  Je hebt in dit spel maar één wapen en dat is, uiteraard, de lightsaber. Deze laser-achtige zwaarden zijn hét wapen van de Jedi's. Met je lightsaber kan je ook aanvallen blokken en ook terugkaatsen(parry). Om terug te kaatsen moet je jouw blok move op een bepaald moment indrukken, anders blok je het wapen alleen. Hierdoor wordt het spel meteen een stukje leuker, je kan dus het spel masteren. Je tweede soort van wapen is, ook weer heel natuurlijk, the force. The force is het 'geloof' in Star Wars waar de Jedi en ook de Sith gebruik van maken. Dingen als het wegduwen van je tegenstander of juist naar je toetrekken horen daarbij. Maar ook het laten stikken, met hersenen klooien en bliksem horen bij krachten die je kan krijgen als jij goed met The Force omgaat. Dus met force powers en je lightsaber loop je dus het spel door. Des te meer je deze combineert in aanvallen des te meer Jedi punten je krijgt. Na elke 3/4 levels krijg je een baas voor je kiezen die je in een lightsaber duel moet verslaan. Dit is erg leuk gedaan, je kan daarbij aanvallen blokken op verschillende manieren en hoogten en je moet goed kijken voor openingen, misschien wel een van de beste maniers van duels ooit.

  Deze Jedi punten geven bonus stats. In het spel kan je bepaalde soort groene diamanten opzoeken. Deze diamanten kan je weer op het einde van een level gebruiken om je character zijn force powers te verbeteren. Des te sneller je door het level gaat en des te meer Jedi-ish je te werk gaat des te meer van die diamanten krijg je er gratis bij. Verder krijg je tijdens het spelen zogenaamde 'Rage' deze meter raakt vol door het gebruik van The Force. Als hij aardig gevult is kun je er wat speciale moves mee doen. Maar er is bij beide characters maar 1 speciale move die nuttig is. Zonde, dan kon het beter helemaal niet er in worden gegooid.

  En dan de toevoeging die niet in de GameBoy versie zit: Space Combat! Misschien wel de reden waarom deze game geen magere zesjes krijgt. Terwijl het hoofd-spel 2D is is Space Combat helemaal in 3D, en het ziet er fingerlicking goed uit. Voor de DS tenminste. In het hoofdavontuur krijg je een paar erg simpele 'Special Mission' waar je een bepaalde route moet afleggen of erg slappe tegenstanders neer moet halen. Leuk? Ja. Geweldig? Nee. Wat wel een stuk beter uitgewerkt is, is de multiplayer. Deze kan je tegen vrienden doen, die ook allemaal een DS plus het spel moeten hebben. Of tegen bots. Ik speel dus vooral tegen bots. Maar zelfs dat is leuk! De levels zijn groot genoeg en goed uitgewerkt de bots zoeken bloed en zijn dus erg sterk en het zal even duren tot je elke bot door hebt. Erg leuk allemaal.

  En dan misschien wel het beste uit elk Star Wars spel, de muziek. De DS versie heeft namelijk gewoon echte achtergrond muziek van natuurlijk John Williams geen keyboard midi deuntjes dus. En geloof mij nou maar, dat is echt een grote fun verhoger. Samen met de geweldige geluidseffecten en ook nog passende achtergrond vermaak je je veel beter. Ik ben altijd al zo'n geluidsfreak geweest, ik herken bijvoorbeeld een film aan zijn deuntjes en muziek in plaats van beelden of verhaal. Het geluid is dus helemaal goed! Het hoofdspel is grafisch helaas wat teleurstellend. Het is precies hetzelfde als de GameBoy versie en dat vind ik alweer schandalig. De animaties zijn wel gewoon prima, het loopt soepel en ziet er (voor GameBoy Advance beelden) wel goed uit. Space Combat is natuurlijk wel mooi, de vijanden zijn van ver nog redelijk te zien en animaties lopen vloeiend zonder framedrops. Ook als het heel druk is.

  Dus, is RotS een goede game? Hell yeah! Ik vind het echt één van de betere games voor de DS. Ik wordt namelijk schijtziek van al die mini game-achtige spellen. Oprotten daarmee. Anyway, ik heb me er prima mee vermaakt, nee, ik vermaak me er nog steeds mee. De multiplayer battles tegen bots blijven leuk en een 100% halen bij een level geeft voldoening. En wat dacht je van het laatste level op Mustafar? Obi-Wan vs Anakin met Duel of the Fates op de achtergrond? Je raad het al, je moet Star Wars leuk vinden wil je dit spel ook leuk vinden. De unlockables zijn ook leuk om te halen. Dat zijn namelijk sterkere vliegtuigen voor in de Multiplayer. Je merkt het al, ik vind het een topper. Geen classic, wel een goed spel.
 • Over de graphics aangezien het een reply op iemand anders is, you could find that out yourself. Maar geen zin in die discussie, houden het maar over het spel.
 • DS ziet er sowieso nooit mooi uit <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" /> .

  Heb je het over de DS zelf of over de graphics?
  Bij beide ben ik het niet met je eens trouwens…
 • DS ziet er sowieso nooit mooi uit <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" /> .

  Als de graphics van de DS er maar beter uit zien dan die van de GBA, he :P
  En btw, als een spel een cijfer tussen de 7 en de 8 heeft, is het echt geen slecht spel hoor :S Ik hoef m trouwens niet, hou niet van SW
 • DS ziet er sowieso nooit mooi uit :) .
 • ziet er niet zo mooi uit naar mijn mening, alleen dat vliegen is wel mooi. maar daar blijft het bij
 • Hmm klinkt interessant, maar star wars games zijn eigenlijk niet echt 'mijn ding'..
 • Net de obi-wan side uitgespeelt. Het was erg snel, maar toch een erg vette ervaring, zal hem zeker nog een paar keer doen voor unlockables en power ups :) .
 • Okay, halen die game!

  morgen ff langs de free record
 • Schijn toch best een goeie game te zijn:o
 • Moah.. Ik denk niet dat ik deze game ga kopen lijkt me een beetje tegenvallen eigenlijk.
 • jah ik zat ook te twijfelen idd maar als ik dit zo hoor is ie wel goed :)
 • Ik was hem vanplan mischien ook te halen maar zat te twijfelen..
 • Kijk hier heb ik wat aan hulde! Ik twijfelde of ik em zou halen, maar ga em nu zeker checken.
 • Na 2 dagen heb ik de meeste aspecten wel gezien van deze game. En ondanks de cijfers die tussen 7 en 8 zitten moet ik zeggen dat dit spel echt geweldig is! :D Revenge of the Sith is een simpele gba poort met wat extra's. Maar die extra's maken het nou net een DS game die we deze tijd nodig hebben. Het is dus een 2D side scroller met Obi-Wan of Anakin. Dit afgewisseld met een geweldige 3d space combat spel. Het lijkt gigantisch veel op Rogue leader, hell als je dat spel hebt gespeelt merk je amper verschil. Mss dat ik nog wel een uitgebreider stukje post straks. Maar dit spel is op dit moment echt een heel erg goed spel voor de DS, het blokken en parry-en van aanvallen van tegenstanders is erg cool en de lightsaber-duels zijn echt heel vet uitgewerkt, op het begin weet je niet wat je meemaakt (naderhand wel een eitje, trial and error)! Space Combat is erg cool in Multiplayer(ook met bots!) en is gewoon heel mooi om je DS mee te showen. Ook de achtergrond muziek voegt veel sfeer toe. Checken! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren