1. Revolutie

Re: Revolutie

Dus omdat ik om een bron vroeg denk jij dat ik normaal gesproken alles geloof? :P Maar goed, als een bekende van IGN met goede connecties iets zou zeggen zou ik die 10x eerder geloven dat iemand van Insidegamer (no offence maar ja.. ik neem aan dat dat voor zich spreekt ;))
 • Dus omdat ik om een bron vroeg denk jij dat ik normaal gesproken alles geloof? :P Maar goed, als een bekende van IGN met goede connecties iets zou zeggen zou ik die 10x eerder geloven dat iemand van Insidegamer (no offence maar ja.. ik neem aan dat dat voor zich spreekt ;))
 • Yep :P

  Het zijn allemaal speculaties of het nou verzonnen is door iemand van IGN of van Insidegamer (bij wijze van spreken) maakt ook niet uit.
 • Zozo, gaan we slim doen?

  Waar is de officiële bron dat Nintendo gyroscopes gaat gebruiken? Of Cubemapping of waar dan ook over gespeculeerd wordt?
  Had je die eerste zin tegen mij? :)
 • een woord FANBOY duhhh.

  Maar ik heb ook is een keertje zoiets gelezen maar tis wel fake.
 • Zozo, gaan we slim doen?

  Waar is de officiële bron dat Nintendo gyroscopes gaat gebruiken? Of Cubemapping of waar dan ook over gespeculeerd wordt?
 • Mag ik jullie er even op wijzen dat je geen krachtige hardware kunt stoppen in dat miniscule doosje?

  Ik hoor al verhalen over multiple PowerPC cores. Je kan niet veel horsepower daarin kwijt, want er is een koelprobleem.

  Ik denk dat je er vanuit kunt gaan dat de Revo niet heel krachtig gaat zijn in vergelijking met de andere twee omdat dat architecturaal niet mogelijk is.

  als ik me niet vergis stond er ook ergens iets over dat nintendo een nieuw soort koeling had ontwikkeld die veel beter was als water koeling
 • Of een game er mooi uit gaat zien (en nee, ik bedoel niet in vergelijking met de concurrentie) hangt meer van het budget en de tijd af.
 • je gaat waarschijnlijk wow zeggen, omdat iedereen zegt dat de graphics zullen tegenvallen… Als je ze dan uiteindelijk ziet, vallen ze helemaal niet tegen… En zeg je wow! Net als ik deed bij de DS :P
 • Het lijkt me niet dat de graphics zo tegenvallen vergeleken de xbox 360 en PS3, want dat is tot nu toe ook nog niet verbazingwekkend, en die knakker bij Nintendo heeft gezegd dat je "Wow" gaat zeggen als je de graphics ziet, maarja dat is zijn mening en hij werkt voor Nintendo dus denk dat we die uitspraak ook maar met een korreltje zout moeten nemen.

  En dat ie nog niet af is lijkt me wel duidelijk, anders hadden ze vast wel met de E3 laten zien en de release nog dit jaar geplanned.
 • Die Revolution is gewoon helemaal nog niet af.

  Closed Doors

  Hey Matt,

  I was wondering, was there a closed doors meeting that only select people were invited to about the Revolution? The reason I ask was because I heard it was pretty impressive from GamePro (blasphemy! I'm reading a magazine!!). Are they just spewing cow manure out of their mouths or is there some truth to this?


  Matt responds: Do you mean at E3 2005? Nope. The only behind-closed-doors activity that I'm aware of was a special screening of the Revolution hardware – the actual design of the machine. We got to go hands-on with the case, check out various colors Nintendo is considering for it, and see what kind of outputs were on the back. We wrote a little news update on it and it's linked from our Revolution FAQ.

  No games were shown because frankly, there were none. Even the so-called Revolution demo of Metroid Prime 3 was created on GameCube development hardware, according to sources. The Revolution display was limited entirely to the hardware shell and some talk from Nintendo about things to come. That's it.

  The natural follow-up question is, when will more be revealed? By the end of the year, according to studio executives. Nintendo will reportedly not be at the Tokyo Game Show, which has caused some to speculate that the company may in fact hold a Space World event this year, after all. The only flaw in this logic is that Space World has traditionally been held in August or, latest, September, and given that it's already July, Nintendo would not have enough time to adequately schedule and promote the event. If it's going to be held at all this year, I expect that it will fall closer to the holidays.


  Op E3 met GC hardware werken?

  Ik trap niet in die Revolution is zo goed we zijn bang dat andere het idee stelen daarom laten we niks zien shit.

  - Of de Revo graphics vallen ontzettend tegen in vergelijking met XBOX 360 en PS3.

  - Of Revo is nog niet eens af en ze hebben geen moer om te laten zien en er zijn amper 3rd party games in ontwikkeling en hij komt pas over een jaar waardoor Nintendo weer een enorme achterstand krijgt zoals met GC.

  My 2 cents…
 • Heb geen zin in oneindige quote tunneling.

  Ben666:

  Je loopt wel erg op de zaken vooruit. Ik geen verstand van hardware? Ik weet er zat vanaf. Ik ga nu niet lopen pochen als een 13-jarige met wat ik allemaal weet, want dat doet er niet toe en dat kan ik toch niet onderbouwen met fysieke bewijzen, we werken nu eenmaal met tekst, maar je mag er vanuit gaan dat ik uitstekend weet waar ik het over heb. Ik ben niet dom, en ook niet slecht geinformeerd.

  Het feit dat ji jslecht wee delen uit mijn verhaal pakt betekent dat je of hondslui bent, of het eens bent met de rest van mijn verhaal. Dat er dan 2 punten zijn waar jij over struikelt is een directe indicatie dat ik van niks weet? Nogal een pretentieuze opmerking.

  Anyways, ik kom hier niet om dingen op persoonlijk niveau uit te vechten ;) Laten we het over de inhoud hebben.


  Ik weet dat de architectuur van de chip erg belangrijk is om te zien wat je uit kunt poepen aan beelden en physics. Daarom vind ik het raar dat je plots leesblind bent en het tweede deel van dat stukje van mijn verhaal niet meeneemt, want daar staat precies in wat jij bedoelt. Een PS2 kan nog redelijk meekomen door goede architectuur. Dat je er lastig voor kan devven zegt niks over de kracht van de chip natuurlijk.


  Dan de cores. Drie cores = drie keer zoveel oppervlak om warmte aan af te geven. Dat klopt ja, maar we werken hier niet met een oneindige ruimte. We werken hier in een klein doosje, en die warmte moet er ook uit. Als ze een goede techniek hebben bedacht, om een slimme manier om met conventionele technieken de warmte af te voeren dan is het mogelijk, maar het lijkt mij bijzonder onpraktisch en vooral geld- en tijdrovend om dat per se in een klein doosje te willen doen. De eenvoudigere oplossing is de dimensies vergroten, scheelt tijd en geld..

  Dat zo'n koeling past lijkt me evident. Maar dan moet je het nog laten werken. Ik weet niet hoe handig jij bent, maar zou je misschien op de 1 of andere manier kunnen laten zien hoe zoiets dan zou moeten werken?

  Je houdt namelijk geen rekning met de workload van een gewone laptop en een console. Ik denk dat je er wel van uit mag gaan dat een console weinig staat te idlen en dus vaak volop aan het werk is. Dat vergt meer van koeling, en dus ook van warmteafvoer. Er is gewoon een knap staaltje engineering voor nodig.

  Ik heb nergens gezegd dat koelen van een multicore onmogelijk is. Het is mogelijk, maar dat kost tijd en geld. Tijd hebben ze wel, en geld ook, maar ze willen ons er niet voor laten betalen. Het apparaat moet wel goedkoop blijven, en dus is moeilijk doen met koelen teneinde de afmetingen te behouden omslachtig als ze ook het doosje een paar centimeter kunnen laten groeien.

  Dat van die voeding had ik eerlijk gezegd niet aan gedacht, slim opgemerkt. Dat scheelt wel een bult ruimte, zeker gezien het feit dat de next-gen waarschijnlijk weer wat meer trekt. Dan nog is het erg klein voor veel techniek. Het kan zijn dat ik mij erop verkijk, maar ik raad jou toch ook aan nog eens een blik te werpen op dat apparaat…Het houdt echt niet over.

  Praktisch gezien is multicore misschien wel prettig wat betreft hitte, maar 2x1,4 GHz (bv.) is lastiger voor te programmeren dan voor 1x2,8. Gezien het feit dat Nintendo wel meer dignen doet die door MS en Sony al als ouderwets worden bestempeld zou het best kunnen dat ze kiezen voor het develoeprsgemak in plaats van multicore devven. Herinner je nog de uitspraak van Iwata die zei dat de Revo de plek was voor de 'big ideas'? M.a.w.: Indie developers die hun kleine projectjes op de Revo uit kunnen brengen? Deze developers hebben vaak niet de middelen om flink aan het stoeien te gaan met een multicore, omdat het ontwikkelen voor multicore juist 1 van de redenen is dat games een langere ontwikkeltijd zullen hebben en hogere kosten met zich mee zullen brengen.

  EDIT: Typos voorbehouden
 • Ik weet niks ;) ^_^

  Maar tenzij nintendo dik een jaar later dan de ps3 met de revo wil komen zullen er bij de belangrijkste devvers voor de eerste titels (zal wel voornamelijk 1st en 2nd party en een paar 3th party devvers) toch al wat bruikbare info hebben wat betreft de grafische kracht.

  Daarbij is het voor nintendo natuurlijk lang niet zo belangrijk om de kracht van de revo verborgen te houden. MS en sony hebben allebei dingen laten zien waarvan niemand weet in hoeverre het waar is (lees: xbox way underpowered en de ps3 eerder overpowered). Ze zullen de belangrijkste devvers voor de release titles vast al wel een idee hebben gegeven van de kracht zodat er iig begonnen kan worden met het grafische gedeelte.
 • Ik heb nergens gezegd dat de Revo mindere graphics gaat hebben. Als ik het heb over 'kracht' dan heb ik het over de rauwe GHz'en.

  Tja dat slaat dus totaal helemaal nergens op aangezien 1Mhz of 1Ghz dus niet per defenitie 1Ghz of Mhz in de zin van rekenkracht. Ligt er maar totaal aan hoe je chip in elkaar zit, neem als voorbeeld maar intel en AMD. Wat jij zegt slaat dus nergens op.

  Dan waarom geen laptop technologie? Omdat dat dan weer niet van toepassing is op een multicore systeem zonder dat de hele bende wegsmelt voor je ogen. Drie keer 2,0 GHz mag dan wel niet samen 6,0 GHz zijn, je meot het wel koelen als 3 x 2,0 GHz. Op zo'n oppervlak gaat dat niet.

  Waar werk jij? <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  3 cores betekent dus ook dat je een 3x zo groot oppervlakte heb waaraan de warmte word afgegeven <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" /> trouwens, je zou best een 3 dubbele laptop koeling in de revo kwijt kunnen.

  Grote zegt echt niet alles. Revo heeft geen tig I/O poorten zoals de xbox360 en ps3 en heeft ook geen voeding in de console zelf zitten. En er zal vast wel een multicore proc inkomen, al was het maar omdat er kwa Mhz weinig winst meer te behalen valt en dat met veel meer hitte gepaard gaat dan een multicore proc.

  Volgens mij blaat je vooral een heleboel maar heb je maar heel weinig verstand van hardware.

  zonder KITS gan je geen game maken

  Voor al het grafische werk heb je geen dev kit nodig hoor. Je moet alleen een indicatie hebben van de kracht van de console, dat wij dat niet hebben betekent niet dat andere mensen dat niet hebben <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" /> Van de andere 2 consoles is de uiteindelijke kracht ook niet bekent en daar ontwikkelen ze toch ook al voor.

  waar werk jij? :P
 • Ik heb nergens gezegd dat de Revo mindere graphics gaat hebben. Als ik het heb over 'kracht' dan heb ik het over de rauwe GHz'en.

  Tja dat slaat dus totaal helemaal nergens op aangezien 1Mhz of 1Ghz dus niet per defenitie 1Ghz of Mhz in de zin van rekenkracht. Ligt er maar totaal aan hoe je chip in elkaar zit, neem als voorbeeld maar intel en AMD. Wat jij zegt slaat dus nergens op.

  Dan waarom geen laptop technologie? Omdat dat dan weer niet van toepassing is op een multicore systeem zonder dat de hele bende wegsmelt voor je ogen. Drie keer 2,0 GHz mag dan wel niet samen 6,0 GHz zijn, je meot het wel koelen als 3 x 2,0 GHz. Op zo'n oppervlak gaat dat niet.

  3 cores betekent dus ook dat je een 3x zo groot oppervlakte heb waaraan de warmte word afgegeven ;) trouwens, je zou best een 3 dubbele laptop koeling in de revo kwijt kunnen.

  Grote zegt echt niet alles. Revo heeft geen tig I/O poorten zoals de xbox360 en ps3 en heeft ook geen voeding in de console zelf zitten. En er zal vast wel een multicore proc inkomen, al was het maar omdat er kwa Mhz weinig winst meer te behalen valt en dat met veel meer hitte gepaard gaat dan een multicore proc.

  Volgens mij blaat je vooral een heleboel maar heb je maar heel weinig verstand van hardware.

  zonder KITS gan je geen game maken

  Voor al het grafische werk heb je geen dev kit nodig hoor. Je moet alleen een indicatie hebben van de kracht van de console, dat wij dat niet hebben betekent niet dat andere mensen dat niet hebben ;) Van de andere 2 consoles is de uiteindelijke kracht ook niet bekent en daar ontwikkelen ze toch ook al voor.
 • Mag ik jullie er even op wijzen dat je geen krachtige hardware kunt stoppen in dat miniscule doosje?

  Ik hoor al verhalen over multiple PowerPC cores. Je kan niet veel horsepower daarin kwijt, want er is een koelprobleem.

  Ik denk dat je er vanuit kunt gaan dat de Revo niet heel krachtig gaat zijn in vergelijking met de andere twee omdat dat architecturaal niet mogelijk is.

  Uhm het design van de chip heeft daar weinig mee te maken hoor <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" /> de hardware in de revo krijgen is het probleem niet. Eerder de koeling. Maar als je naar laptops kijkt zie je ook al dat je complete desktop pc's in laptop formaat heb dus het zal wel niet zo'n enorm probleem zijn.

  Nog 1 keer dan: Niet zie PSP, want die is duur. Het is heel simpel.

  1) Nintendo wil een betaalbaar apparaat.

  2) Nintendo gaat nooit, en nu weer niet, voor de beste graphics.

  3) Nintendo heeft laten zien dat de Revo erg klein wordt.

  Zijn er nou werkelijk mensen die na deze 3 feiten echt denken dat we straks een sterke console krijgen? Wat een stelletje naïevelingen. En nog maals: stel je niet zo aan. Jammer dat de Revo minder sterk wordt, het gaat toch om gameplay?

  1. Heb je gelijk ik. Maar betaalbaar hoeft niet persee trager te betekenen. Het ligt er aan of je een chip heb die makkelijk te maken is of dat je een chip heb die heel lastig te maken is. Dat heeft heelveel met design te maken en in mindere mate met de uiteindelijke snelheid.

  2. Is ook waar. Nintendo heeft het hebben van de beste gfx niet op de eerste plaats staan, maar ook dat betekent niet dat ze automatisch een tragere console uitbrengen. De n64 was ook mooier dan de psx en de cube heeft ook betere gfx dan de ps2.

  3. Zoals ik hierboven al zij hoeft klein niet persee traag te betekenen (houd trouwens ook even in gedachte dat de voeding niet in de console zelf komt, dit neemt ook altijd veel ruimte in).

  Nintendo heeft zelf al gezegt dat ze grafisch mee zullen kunnen komen met de ps3 en xbox360 (ik betwijfel zelf trouwens heel erg of de ps3 wel zo geweldig word, het is nou niet zo dat de cell en die opgevoerde 7800gtx helemaal het einde zijn).

  Of dit komt door pure kracht, ik denk het niet. Nintendo heeft een tijdje geleden een patent gekregen op een technologie om ''pre-rendered'' achtergronden echt diepte mee te geven. (dus bv achtergronden zoals je die in RE ziet maar dan op zo'n manier dat het wel lijkt alsof je bv hl2 speelt). Behalve dat het op die manier weergeven veel minder rekenkracht kost is het ook nog een veel sneller te maken (= minder ontwikkel kosten).

  Denk dat ninty het wel redelijk voor elkaar heeft. De xbox360 zullen ze toch niet verslaan kwa gfx, ati daarvoor gewoon een chip gemaakt die 2+ generaties voorloopt op wat de ps3 krijgt en nintendo zal ook niet met die chip komen aangezien die vast te duur is. Maar die ps3 chip is niet zo sterk, als nintendo bv maar de r520 chip van ati krijgt dan hebben ze al een chip die sneller is dus wat dat betreft maakt nintendo een goede kans op de 2e plaats imho.
 • hoe kan je nou van devs horen of ze spellen in de maak hebben als ze de specs niet weten
  en als ze geen KITS hebben

  zonder KITS gan je geen game maken

  wacht maar op spaceworld of een ander evenement die binnen kort verschijnt dan komen de revolution titels wel los

  en Ubisoft heeft KING KONG in ontwikkeling dus jalf die kan je schrappen
 • wat maakt et nou uit of et ding sterk is,de gfx mooi zijn of de gameplay nieuw en verfrissend is, als je gewoon plezier wilt hebben? -_-'
 • Op basis van de hetgeen Nintendo over de revolution heeft losgelaten kun je op dit moment gewoonweg niet zeggen hoe de graphics eruit zullen zien. Uit bepaalde zinnen kun je wel opmaken dat de Revo niet de sterkste console zal zijn, maar of dit verschil nou zo groot is als PS2<>Xbox , of groter, of kleiner.. dat weet je gewoon niet.

  Stel dat het verschil tussen revol en PS3 nou vergelijkbaar is met het gat tussen Xbox en PS2. Dan kunnen de meeste games gewoon zonder veel problemen overgezet worden. Als de revolutie van het apparaat dan echt zo groot is als velen verwachten (hopen), dan kan Nintendo wel eens een belangrijke speler worden. Ik denk zelf alleen dat die kans klein is, omdat je wel heel erg weinig hoort van bedrijven die spellen voor de revolution in ontwikkeling hebben. Ook niet de EA's, Sega's en Ubisofts… De cube controller zou gewoon gebruikt kunnen worden bij dit soort poorts.. dus dat zou buiten het revolutionaire gedeelte om kunnen gebeuren. Maar zelfs daar hoor je niets over…
 • Ik word een beetje ziek van dat gezeik van die naabjes op nintendo. Ze zeggen allemaal dat ze weten hoe sterk hij precies is. Wat het ding wel of niet kan. En dat de nintendo helemaal niets wordt. :/ maar er is nog amper wat naar buiten gebracht! domme n00bs -_-'

  Je kan het ook andersom bekijken, er zijn ook een heleboel mensen hier die het ding al helemaal de hemel in prijzen terwijl ze er net zo weinig vanaf weten als de mensen die het lopen af te zeiken.

  dat is minder erg dan het hele ding af te kankeren alleen omdat ze denken dat het kut is 8|

  Allebei even erg.
 • Ik word een beetje ziek van dat gezeik van die naabjes op nintendo. Ze zeggen allemaal dat ze weten hoe sterk hij precies is. Wat het ding wel of niet kan. En dat de nintendo helemaal niets wordt. :/ maar er is nog amper wat naar buiten gebracht! domme n00bs -_-'

  Je kan het ook andersom bekijken, er zijn ook een heleboel mensen hier die het ding al helemaal de hemel in prijzen terwijl ze er net zo weinig vanaf weten als de mensen die het lopen af te zeiken.

  dat is minder erg dan het hele ding af te kankeren alleen omdat ze denken dat het kut is 8|

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren