1. Rocksmith

Re: Rocksmith

Rocksmith 14 september naar Europa
Nog even geduld dus.
 • Rocksmith 14 september naar Europa
  Nog even geduld dus.
 • Game ziet er wel leuk uit… maar ik heb geen gitaar :(

  Misschien moet ik maar Jack White nadoen en een gitaar maken van household spul, want ik heb geen geld voor een gitaar :P
 • Gamespot geeft hem een 8,0.

  "Forget plastic axes; this guitar game is the real deal."

  The Good

  - The technology works very well
  - Tons of learning tools for beginners
  - Great song selection
  - Difficulty scales to your ability

  The Bad
  - Presentation and campaign are weak
  - Intimidating at first for newcomers


  "There's definitely room for improvement down the road, but Rocksmith's debut has one thing going for it above all else: it's the real deal. This ambitious guitar game delivers on its promise of intense rhythm gaming action tied to the act of actual guitar playing. It has something to offer players of all skill levels, whether you're picking up and learning the guitar for the first time or have been playing for ages. After years of Guitar Hero, Rock Band, and a slew of imitators, it's refreshing to see someone finally make the big leap and succeed. "
 • Heb een aantal weken geleden een Epiphone Les Paul gekocht.. Mooi gitaartje, goed geluid. Ik hoop dat dit spel goed gaat werken want het lijkt me geweldig om te leren spelen via een spel.
 • Aha.
  Dat kan heel leuk werken, maar als je niet beloond wordt voor je goede spelen, of gestraft voor je slechte optreden, dan is het geen spel meer maar meer een simulator oid.
  Neem aan dat ze er wel score's is gaan verwerken op één of andere manier..
 • Een beetje, maar dan met een echte gitaar. Sterker nog, er gaan geruchten dat deze game zo begon. Iemand op Twitter postte namelijk dat Rocksmith het spel Guitar Rising is, wat een hele tijd terug werd aangekondigd. Guitar Rising was een indie PC game en een Guitar Hero kloon (dus zoals FoF), maar dan speelde je met een echte gitaar die je in kon pluggen via een soortgelijk kabeltje als Rocksmith gaat hebben. De game werd een aantal keren uitgesteld en is uiteindelijk nooit uitgekomen. Volgens die Twitter post heeft Ubisoft Guitar Rising dus opgepikt en ontwikkeld voor de consoles en dat is Rocksmith.
 • Beetje zoals Frets on Fire dus?
 • Ik ga mijn claim dat ik de game ga kopen als Led Zeppelin erin zit terugnemen, aangezien ik niet zo zeker meer ben. Door de technologie van de game is het onmogelijk om real-time feedback te krijgen en waarschijnlijk zal de instrumentatie dus ook niet wegvallen als je iets mist. Dit betekent weer dat er geen master tracks nodig zijn, wat direct kan verklaren hoe Ubisoft wel House of the Rising Sun heeft kunnen krijgen en Harmonix/Activision niet.

  Tevens verhoogt dit de kans dat Led Zeppelin in de game zit aanzienlijk, aangezien het grote punt (naast het hele "leer echt gitaar spelen";) met Led Zeppelin altijd is dat ze geen masters willen uitdelen. Deze game lijkt gewoon audiobestanden te gebruiken (MP3, FLAC, whatever) en dat zou dus heel makkelijk Led Zeppelin over de streep kunnen halen. En ik heb dus echt totaal geen zin om deze DOA game te kopen :'D
 • Belangrijk is dan, dat Ubi het goed uitwerkt en dat de registratie van de invoer goed wordt uitgevoerd. Dat de game je op de vingers tikt bij een verkeerde noot, maar improvisatie beloont.
  Dit is opzich wel een goed idee.
  Ik haatte het als RB of GH het fout rekende als ik eens een extra bass drum oid erbij zit "omdat ik dat gewend was en wel leuk vond klinken."
 • een relatief nieuw concept introduceren in een voor dood gewaand genre
  Rock Band 3 was eerst. Het enige wat Rocksmith introduceert voor zover ik kan zien is dat je je eigen gitaar kan gebruiken ipv een gitaar die speciaal voor de game is ontwikkeld (de Squier en Mustang voor Rock Band 3)

  Het woordje "relatief" heb ik er niet voor niets ingezet. Wat nieuw is, is dat je je eigen gitaar kunt inpluggen. Pakt Ubi dit goed aan, dan kan het uitgroeien tot veel meer dan een spelletje. Zoiets kan uitgroeien tot een prima tool om zelf gitaar te leren spelen ipv riedeltjes naspelen.

  Belangrijk is dan, dat Ubi het goed uitwerkt en dat de registratie van de invoer goed wordt uitgevoerd. Dat de game je op de vingers tikt bij een verkeerde noot, maar improvisatie beloont.

  Ik ben niet meteen wild enthousiast. Laat dat voorop staan. Maar ik ga dit wel met een schuin oog in de gaten houden.
 • Deels wel volgens mij, maar goed.
  Ik zet trouwens wel vraagtekens bij de kwaliteit van het ding.
  200 dollar voor een spel en gitaar? :S
 • Dat sowieso, maar daar ging het niet om :P
 • Daarbij: met de pro mode van RB3 leer je ook echt gitaar spelen.
 • Als deze game Led Zeppelin heeft, koop ik de game + een gitaar, maar d'r is no way dat Led Zeppelin erin zit.

  Trouwens, ik snap niet waarom ontwikkelaars opeens zo tegen traditionele muziekgames zijn. Het zijn spellen, gemaakt om leuk en toegankelijk te zijn. Het leren spelen van een echt instrument is echt full-time werk en ja, natuurlijk is dat ook leuk, maar het is IMO niet echt iets om een hele game op te baseren.

  Spellen als Rock Band en Guitar Hero zijn leuk voor veel mensen die lekker snel in kunnen stappen en gewoon met zijn vieren of zevenen plezier kunnen hebben voor een avond. Dit lijken ontwikkelaars te vergeten als ze met claims komen dat deze "leer gitaar fo' real"-games beter zijn dan de traditionele spellen.
 • Jeroen.

  Led Zeppelin.

  All I'm sayin'.
 • aan de trailer te zien gewoon een Jack to USB. software op de dvd van het spel zorgt dus voor omvorming naar 1en en 0en. Ben benieuwd. Ik heb hier namelijk ook nog zat gitaren. Zou je ook een bassgitaar mode hebben voor 4 snaren? ( ik ben basgitarist dus daarom)
 • een relatief nieuw concept introduceren in een voor dood gewaand genre
  Rock Band 3 was eerst. Het enige wat Rocksmith introduceert voor zover ik kan zien is dat je je eigen gitaar kan gebruiken ipv een gitaar die speciaal voor de game is ontwikkeld (de Squier en Mustang voor Rock Band 3)
 • RB3 zegt hoi.
 • Ben ik de enige die hier redelijk enthousiast over kan raken? ^^D Dit maakt juist de drempel zo laag om een echt instrument te bespelen. Waar je altijd wel wat aan hebt, ik kan namelijk geen enkel instrument bespelen behalve de triangel :P

  Als de nou ook eens wat muziektheorie erbij gooien, dan zie ik dit als goedkope gitaarlessen…

  Maar laten we eerst maar eens de uitwerking zien..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren