1. RPGamers heel ff jullie hulp nodig...

Re: RPGamers heel ff jullie hulp nodig...

En daarbij, ik vind het niet erg tof om in elke kerker weer te moeten levelen omdat het spel erg moeilijk is; dat haalt voor mij de vaart uit het hele gebeuren. Ik vond de moeilijkheidsgraad in ToS eigenlijk precies goed.

Idd, ook als je niet veel traint is ToS een behoorlijk lang spel. En zo makkelijk vond ik de gevechten ook weer niet. In BK zitten wel een aantal zeer moeilijke gevechten. Toch hoef je in dit spel ook niet zo veel te trainen. Dat vind ik een goede zaak, want trainen is gewoon saai.
 • En daarbij, ik vind het niet erg tof om in elke kerker weer te moeten levelen omdat het spel erg moeilijk is; dat haalt voor mij de vaart uit het hele gebeuren. Ik vond de moeilijkheidsgraad in ToS eigenlijk precies goed.

  Idd, ook als je niet veel traint is ToS een behoorlijk lang spel. En zo makkelijk vond ik de gevechten ook weer niet. In BK zitten wel een aantal zeer moeilijke gevechten. Toch hoef je in dit spel ook niet zo veel te trainen. Dat vind ik een goede zaak, want trainen is gewoon saai.
 • Daarnaast moet je in BT vaak levelen, bij ToS hoefde ik dat maar 1 keer. Als je dat langdradig vindt, is dat weer een voordeel van ToS op BT.

  Dit vind ik juist een nadeel ToS, het spel is veel te simpel. Alleen in het begin heb je een paar moeilijke bazen, maar vanaf halverwege de eerste disc wordt je zo sterk dat het gewoon te makkelijk wordt. Zat niet echt een uitdaging meer (behalve dan een zo lang mogelijke combo maken <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />).

  En waarom gebruik je de afkorting BT voor Baten Kaitos :S

  Mwoah, veel te simpel…True, echt moeilijk is hij niet, maar sommige bazen waren nog best pittig, ook later in de game (Abyssion (6)). En daarbij, ik vind het niet erg tof om in elke kerker weer te moeten levelen omdat het spel erg moeilijk is; dat haalt voor mij de vaart uit het hele gebeuren. Ik vond de moeilijkheidsgraad in ToS eigenlijk precies goed.

  En waarom ik BT voor Baten Kaitos gebruik weet ik zelf ook niet, volgens mij haal ik de afkorting in de war met een ander spel…
 • ToS te makkelijk: Difficulty op Hard zetten. Deed ik meteen al in het begin bij mijn eerste keer. Heb er geen spijt van gehad :)
 • Als ik moest kiezen tussen ToS of BK dan zal ik het echt niet weten! Maar BK is gewoon sireuser dan ToS maar ToS heeft dan ook een beter vechtsysteem ik zeg niet dat het vechtsysteem van BK slecht is maar toch is dat van ToS beter ;) Wat ook nog een goede RPG is is Skies of Arcadia echt ook een bangelijk spel ;) :)
 • Daarnaast moet je in BT vaak levelen, bij ToS hoefde ik dat maar 1 keer. Als je dat langdradig vindt, is dat weer een voordeel van ToS op BT.

  Dit vind ik juist een nadeel ToS, het spel is veel te simpel. Alleen in het begin heb je een paar moeilijke bazen, maar vanaf halverwege de eerste disc wordt je zo sterk dat het gewoon te makkelijk wordt. Zat niet echt een uitdaging meer in(behalve dan een zo lang mogelijke combo maken :P).

  En waarom gebruik je de afkorting BT voor Baten Kaitos :S

  Een goede vergelijking tussen ToS en BK kan ik nog niet maken aangezien ik BK nog niet uitgespeelt heb, maar ik vermaak me er tot nu toe prima mee. ToS is me ook erg goed bevallen, al was ie vrij makkelijk en het verhaal op het einde nogal inzakte.
 • Hoe zit trouwens ook vechtsysteem van beide spellen eruit. Ik weet dat het met kaarten is maar wat is nou eigenlijk leuker qua vechtsysteem? Daarnaast hou ik niet van spellen die na een tijdje langdradig worden en ik hou vaak wel van een makkelijk begin waarbij je alles goed onder controle kan krijgen. Wat is dus qua eisen van mij leuker? Tales of Symphonia of Baten Kaitos?
  Tales of Symphonia. Het vechtsysteem daarin is iets leuker dan in BT imo, vooral omdat het eerlijker is. Als je verliest is dat meestal echt je eigen schuld. Daarnaast moet je in BT vaak levelen, bij ToS hoefde ik dat maar 1 keer. Als je dat langdradig vindt, is dat weer een voordeel van ToS op BT. Wat betreft het begin zit het allebei wel goed.

  Paper Mario: wat kinderachtig gevechtssysteem, leuk verhaal, goede graphics en muziek. Aparte stijl. Paper Mario heeft naar mening de leukste puzzels van alle cube-rpg's en je bent doet vrij lang over dit spel.

  Vrij lang? Ik vond het oersimpel en kort. Ik was er in een paar dagen doorheen, de PM op de N64 was langer en moeilijker. Maar goed, het spelletje blijft tof.
 • Oké dit zijn mijn cube rpg's + mijn mening:

  Final Fantasy Crystal Chronicles: matig gevechtssysteem, geen goed verhaal, wel heel goede graphics en mooie muziek. De sfeer in dit spel is opmerkelijk goed. De spelduur is misschien wat aan de korte kant.

  Tales of Symphonia: leuk en uitdagend gevechtssysteem, goed verhaal, redelijke graphics en muziek. De sfeer is wel oké. De spelduur is voldoende. ToS heeft een aantal bijzonder mooie filmpjes.

  Phantasy Star Online Episode III: omslachtig (en daardoor moeilijk en traag) gevechtsysteem, matige graphics en aardig goed klinkende muziek. Het verhaal is niet goed. Je speelt dit spel tot je kotst van kaarten.

  Paper Mario: wat kinderachtig gevechtssysteem, leuk verhaal, goede graphics en muziek. Aparte stijl. Paper Mario heeft naar mening de leukste puzzels van alle cube-rpg's en je bent doet vrij lang over dit spel.

  Baten Kaitos: het kaartengevechtssysteem is niet zo geweldig. De graphics en muziek zijn wel best goed. BK heeft een gedurfde stijl. Af en toe kom in zeer mooie omgevingen, maar soms valt het ook weer tegen. Ik was behoorlijk lang bezig met BK.


  Het beste vind ik ToS, dankzij de gevechten in dit spel, het verhaal en de meesterlijke filmpjes.
 • Ik hou wel eens van een RPG op zijn tijd dus ik ben ook langzaam opzoek voor de zomervakantie naar eentje maar ik heb dus geen flauw idee. Ik ben ontzettend Mario verslaafd maar het lijkt mij ook wel eens leuks in iets anders zoals Tales of Symphonia of Baten Kaitos alleen na het lezen van deze topic weet ik het echt niet meer.

  Baten Kaitos heeft dus beter graphics en sounds, wat ik erg belangrijk vind. De gameplay van een spel vind ik naast de graphics en de sounds toch veel belangrijker. Ik kan mij zo prima vermaken met een spel dat goede gameplay heeft en slechte graphics en sounds. Maar is nou Tales of Symphonia beter qua gameplay of is Baten Kaitos beter?

  Hoe zit trouwens ook vechtsysteem van beide spellen eruit. Ik weet dat het met kaarten is maar wat is nou eigenlijk leuker qua vechtsysteem? Daarnaast hou ik niet van spellen die na een tijdje langdradig worden en ik hou vaak wel van een makkelijk begin waarbij je alles goed onder controle kan krijgen. Wat is dus qua eisen van mij leuker? Tales of Symphonia of Baten Kaitos?

  Pokemon Colosseum en Final Fantasy: Crystal Chronicles heb ik al beide dus die rpg's hoef je mij niet meer aan te raden omdat ik opzoek ben naar een nieuw avontuur.
 • Baten Kaitos heeft mooie graphics en een goede soundtrack inderdaad, maar dat compenseert de belabberde voice-acting en het (in mijn mening) ondermaatse verhaal niet echt.
 • Ik heb alleen Tales of Symphonia uitgespeeld. Baten Kaitos moet ik nog eens zien te halen…

  ToS is wel een leuke RPG. Geweldige battlesysteem, leuk verhaal, fatsoenlike muziek en goede graphics. Het is gewoon compleet. Het is wel een beetje makkelijk.

  Voor zover ik weet schijnt Baten Kaitos op het gebied van graphics en geluid de superieure te zijn.
 • Heb me goed vermaakt met Soal iig.
 • Soal is een traditionele rpg, en tja je houd er van of je houdt er niet van. Toch verbaasd het me dat je ToS wel goed vind. Nou ja misschien komt het omdat het turnbased gedoe van Soal je niet dicht.

  Ik raad Soal in iedergeval iedereen aan die van Tradiotionele rpg's houdt.
  De muzieks score is ook 1 van de betere.
 • ik heb 5 NGC RPG's
  1. ToS
  2. BK
  3. Paper Mario 2
  4. Skies of …
  5 FFCC

  de eerste 3 zijn goed en de laatste 2 bagger:P(mensen niet zeiken over SoAL wat ik vind hem bagger:))
 • Ik heb beide games liggen, maar zou je niet echt kunnen helpen bij een keuze. ToS vind ik een beetje volzitten met RPG cliches, maar dit is niet zo erg. Heb het spel al een tijdje niet meer aangeraakt. Baten Kaitos moet ik nog steeds mee beginnen.. =/
 • Baten Kaitos heeft sowieso al geen tussenfilmpjes. Die van ToS vind ik wel mooi (de anime-scenes dus), maar die zijn schaars (2 in de hele game).

  Het zijn er toch echt 4 hoor :O.

  @ Kenmasters: Je hebt een goede keuze gedaan met ToS :D. (Tis ook mijn favo van de vier die Crypton opnoemde).
 • Hehe, kwam omdat ik net wat had gelezen over die film Eternal Sunshine of the Spotless Mind :P
 • EHm… Baten Kaitos: Eternal Sunshine and the Lost Ocean? :P

  Volgens mijn box is het toch echt Eternal Wings, maar ik kan het mishebben :P
 • Baten Kaitos: Eternal Sunshine and the Lost Ocean
  + Mooi verhaal
  + Serieuzer dan de rest qua thema's en gesprekken
  + Schitterende omgevingen
  + Leuk battlesysteem (laat je niet afschrikken door de kaarten!)
  + Heb ik de schitterende omgevingen al genoemd?
  + Interessante karakters
  + Geen random encounters

  - Vechsysteem grafisch niet altijd even spetterend
  - Stemmen zijn slecht (maar ze kunnen wel uit!)
  - Gevechten duren soms heel erg lang (maar ze zijn er niet extreem veel!)

  Maar hoe is dat kaartsysteem dan, heb je dan een denk enzo (zie magic of pokemon kaarten)?
  Ik heb het spel zelf niet, waar ik kan je wel vertellen dat je een deck (dat bedoel je toch?) hebt. Maar die kun je niet zelf samenstellen maar de 'computer' 'schud' al je kaarten en maakt daar een deck van, die dus per battle verschilt.

  ehhhh wat lul je? je maakt gewoon zelf een deck net als in pokemon trading card game (wat btw een leuke game was <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" /> )
  Ow ik dacht dat het zo werkte ^_^'
  Ok luister maar niet meer naar mij 8] :P
 • Baten Kaitos: Eternal Sunshine and the Lost Ocean
  + Mooi verhaal
  + Serieuzer dan de rest qua thema's en gesprekken
  + Schitterende omgevingen
  + Leuk battlesysteem (laat je niet afschrikken door de kaarten!)
  + Heb ik de schitterende omgevingen al genoemd?
  + Interessante karakters
  + Geen random encounters

  - Vechsysteem grafisch niet altijd even spetterend
  - Stemmen zijn slecht (maar ze kunnen wel uit!)
  - Gevechten duren soms heel erg lang (maar ze zijn er niet extreem veel!)

  Maar hoe is dat kaartsysteem dan, heb je dan een denk enzo (zie magic of pokemon kaarten)?
  Ik heb het spel zelf niet, waar ik kan je wel vertellen dat je een deck (dat bedoel je toch?) hebt. Maar die kun je niet zelf samenstellen maar de 'computer' 'schud' al je kaarten en maakt daar een deck van, die dus per battle verschilt.

  ehhhh wat lul je? je maakt gewoon zelf een deck net als in pokemon trading card game (wat btw een leuke game was :D )
 • In het kort bepaalt de kaart die je kiest wat voor aanval je doet. Als je een kaart met een zwaard erop met een bepaalde ATK kiest, val je met dat zwaard aan. Je kunt combo's opbouwen en er zijn meerdere elementen. Hetzelfde geldt voor verdedigen met kaarten. Het is alleen niet zo dat jouw kaart sterker moet zijn dan de kaart waarmee verdedigd wordt ofzo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren