1. Sega Vintage Collection: Monster World (XBLA) (Wonder Boy)

Re: Sega Vintage Collection: Monster World (XBLA) (Wonder Boy)

Kijk dit vind ik dus ook een leuke release en deze ga ik dan waarschijnlijk tegen die tijd ook gewoon aanschaffen.
 • Kijk dit vind ik dus ook een leuke release en deze ga ik dan waarschijnlijk tegen die tijd ook gewoon aanschaffen.
 • Vooropgesteld, ik ben heel erg blij met deze release. Zeker met Monster World IV. Er zijn echter wel een aantal zaken die ik niet begrijp…

  Eerst dacht ik: waarom knallen ze nou niet gewoon alle vijf Wonder Boy games + Monster World IV in één collectie? Dan heb je ze allemaal mooi bij elkaar. Maar toen bedacht ik me dat het volgens de titel echt om een Monster Hunter collectie gaat, en niet zozeer om een Wonder Boy collectie. Maar dan is het natuurlijk wel heel gek dat Wonder Boy III: The Dragon's Trap (Monster World II) weggelaten wordt.. Ik heb die game gelukkig wel op de Virtual Console van de Wii (en ook op de Master System), maar het is wel opmerkelijk..
 • [size=3]Sega Vintage Collection: Monster World[/size]

  Sega gaat een drietal oude Monster World/Wonder Boy games naar Xbox Live Arcade brengen. Het gaat om een pakket met daarin een drietal Monster World games. Op het moment van schrijven is er nog geen releasedatum vrijgegeven.

  Wonder Boy in Monster Land. De 2e game uit de Wonder Boy reeks en de 1e uit de Monster World sub-reeks, die in Europa in 1988 verscheen voor de Sega Master System. De screens (zie link onderaan) doen echter vermoeden dat niet de SMS versie, maar het arcade origineel op de XBLA collectie komt te staan.

  Wonder Boy in Monster World verscheen in 1991 in Europa voor de Megadrive en kreeg later ook nog een (voor Europa exclusieve) Master System port. Het is de 5e en tevens laatste game uit de Wonder Boy serie en het derde deel van de Monster World reeks.

  Monster World IV is waarschijnlijk de meest interessante van de drie. Dit spel verscheen namelijk nooit eerder buiten Japan. Het is geen Wonder Boy game meer en heeft dan ook een ander hoofdpersonage, de vrouwelijke Arsha. De setting is ook niet middeleeuws (zoals de Wonder Boy games), maar meer Midden-Oosters.
  Meer screens op: http://gamefront.de/archiv03-2012-gamefront/8949.html

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren