1. Shenmue 1 + 2 HD

Re: Shenmue 1 + 2 HD

Als er trophies in komen zal ik ze zeker spelen :9
 • Als er trophies in komen zal ik ze zeker spelen :9
 • Verhoudingsgewijs zullen ze geen investering meer maken zoals bij de oude Shenmue games, die natuurlijk belachelijk duur waren. Maar als ik zie wat ze met Yakuza doen en dat er tegenwoordig hypes hangen rondom geflopte games van voorgaande generaties, zal het me niets verbazen dat het derde deel uiteindelijk toch een keer komt. En als ze het net als Yakuza aanpakken met een mooi proloog die alle voorgaande gebeurtenissen samenvat, kan iedereen gemakkelijk instappen.

  Ik denk dat het moment van uitbrengen, voor die twee PSN/XBLA versies, niet zoveel uitmaakt. Als deze goed verkopen, dan realiseert Sega zich misschien dat een derde deel misschien ook wel interessant kan zijn.

  Ik hoop echt van harte dat de HD versies aanslaan.
 • Verhoudingsgewijs zullen ze geen investering meer maken zoals bij de oude Shenmue games, die natuurlijk belachelijk duur waren. Maar als ik zie wat ze met Yakuza doen en dat er tegenwoordig hypes hangen rondom "geflopte" of niche games van voorgaande generaties, zal het me niets verbazen dat het derde deel uiteindelijk toch een keer komt. En als ze het net als Yakuza aanpakken met een mooi proloog die alle voorgaande gebeurtenissen samenvat, kan iedereen gemakkelijk instappen. En gamejournalisten zullen een mogelijke nieuwe Shenmue echt wel oppakken waardoor jonge gamers interesse krijgen.
 • Ik zou het kopen!

  En ik durf te wedden dat Shenmue 3 vroeg of laat een keer komt. Wellicht in een wat andere vorm. De Yakuza games, de cultstatus van de reeks en deze geruchten moeten op zijn minst wat op gang brengen daar bij Sega. Hoop het!

  Ik denk dat het eerder bij hopen blijft. Sowieso heeft de cultstatus van het spel helemaal geen invloed op een eventuele beslissing van Sega, aangezien er al jaren niets gebeurd is qua informatie en dat die remakes dus waarschijnlijk al een jaar klaarliggen. Ik vraag me dan serieus af wat dan wel het goede moment zou moeten zijn om die twee games uit te brengen.
 • Ik zou het kopen!

  En ik durf te wedden dat Shenmue 3 vroeg of laat een keer komt. Wellicht in een wat andere vorm. De Yakuza games, de cultstatus van de reeks en deze geruchten moeten op zijn minst wat op gang brengen daar bij Sega. Hoop het!

  Edit:

  Titels als Dues Ex en Duke Nukem wisten ook behoorlijk wat los te halen onder de gamers. En die jonge gamers hebben dat destijds ook niet echt bewust meegemaakt. Een terugkeer van een oude klassieker heeft gewoon een appeal waar, indien goed op de markt gebracht, best goed gebruik van gemaakt kan worden. En in het geval van Dues Ex leverde het wat moois op.
 • Shenmue 1 &amp; 2 komen opnieuw in HD uit en er zijn drie reacties op het OP? IGF is dead <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />
  Dude, je hebt het over een spelleke wat vroeger populair was op de minst populaire last-gen. Niemand tussen de 12 en 20 kent dat spel.

  Ik vrees dat je gelijk hebt… Soms vragen mensen naar m'n tattoo, en als ik dan zeg dat hij van Shenmue is, weten de meeste "jongeren" niet wat dat voor spel is.

  Mocht het zover komen dat deze twee remakes naar XBLA komen, zal ik ze zonder twijfel aanschaffen. Ik heb ze beide al meerdere keren uitgespeeld, maar de laatste keer is al een tijd geleden…
 • Shenmue 1 &amp; 2 komen opnieuw in HD uit en er zijn drie reacties op het OP? IGF is dead <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />
  Dude, je hebt het over een spelleke wat vroeger populair was op de minst populaire last-gen. Niemand tussen de 12 en 20 kent dat spel.
 • Waar rook is is vuur.

  @Mind
  De Shenmue aanhangers spelen de game toch al op de Dreamcast en Xbox ?! Het verbaasd me dan ook niet dat het hier rustiger is.
 • Het is nog helemaal niet zeker. :(
  http://www.9lives.be/gamepublishers/seg ... e-op-komst
 • Shenmue 1 &amp; 2 komen opnieuw in HD uit en er zijn drie reacties op het OP? IGF is dead <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />

  Geldt niet alleen voor dit topic… hele forum ligt gewoon op zijn gat.

  Maar Shenmue's gameplay is niet echt overeind gebleven. Ik twijfel of ik nog wel fun uit deze HD versies ga halen. Het verhaal is me ook al bekend en je zit na deel 2 gewoon met een open einde dat nog steeds geen closure kent.
 • Voor een mooie prijs wil ik Shenmue best eens proberen, nooit de kans gehad.
 • I am cum
 • Shenmue 1 & 2 komen opnieuw in HD uit en er zijn drie reacties op het OP? IGF is dead :(
 • Cool! Heb deze games altijd al willen spelen en nu hoef ik geen Dreamcast aan te schaffen ^_^
 • Wow, awesome nieuws. Shenmue II is de beste game ooit. Het achterhouden wijst er waarschijnlijk op dat ze bezig zijn met Shenmue III of een gat in hun releaseschema:(
 • Funkyzeit! Ben benieuwd naar screens.


 • Eurogamer:


  Shenmue 1, 2 HD to launch on PSN, XBLA - report

  UPDATE: Sega &quot;excited&quot; by passion for its Dreamcast-era games.

  Sega is ready to release HD updates of cult Dreamcast classics Shenmue and Shenmue 2, according to a new report.

  Shenmue HD and Shenmue 2 HD will be released on the PlayStation Network and Xbox Live Arcade, Gamerzines claimed.

  Indeed development of both titles has been finished for over a year, an anonymous source said. The hold up was due to Sega working out the future of the Shenmue franchise, apparently. &quot;Namely, whether or not Shenmue 3 would ever see the light of day,&quot; said the report.

  If true, Shenmue's HD revamp follows similar efforts with other cult Dreamcast games. Sega recently announced Jet Set Radio HD, due out this summer.

  Sega issued Eurogamer the following statement: &quot;The games that were mentioned are definitely among the most requested re-releases. We can't go into specifics about our future releases, but we are excited to see so much passion surrounding our Dreamcast-era games.&quot;

  +

  Gamerzines:

  An HD port of Shenmue is indeed heading to Xbox Live Arcade and PlayStation Network, and development on the title has been “finished for well over a year”, according to an industry source speaking to GamerZines.

  Our source, who wishes to remain anonymous but does have ties to SEGA, told us that “Shenmue HD is real [and has been] finished for well over a year.

  “As is Shenmue II HD”.

  So, if true, why has SEGA held off on releasing them?

  According to our insider, SEGA chose to sit on their release until it had a clearer picture of the future for the Shenmue franchise, namely, whether or not Shenmue III would ever see the light of day.

  SEGA teased earlier this week that it “may be working on” an HD port of Shenmue.

  An XBLA release has been rumoured since April 2010 when the game allegedly turned up on a secret developer test network.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren