1. Shogun 2 Total War

Re: Shogun 2 Total War

22 Februari pas.. :( Ik wil de demo nu al spelen!
 • 22 Februari pas.. :( Ik wil de demo nu al spelen!
 • 22 Februari staat de demo op steam. :D
 • ^
  Ik neem dan maar aan dat de demo niet up to date is.
 • Zover is weet is de demo zonder updates, dus er is nog hoop…
 • Na mijn failure met de Date clan, is het me ditmaal wel gelukt om de campagne te winnen. Met de Uesugi clan op normal difficulty in een long campaign. Ging vrij vlot uiteindelijk, geen zware verliezen geleden doorheen de campagne. Naval battle heb ik me nauwelijks op toegelegd, behalve dan het veroveren van die buitenlandse trade posts.
  Wellicht speel ik nog door met deze savefile om heel Japan af te branden.
 • Wel pittig, pas na veertig beurten kreeg ik een volgende leider. Als je groot leger in de eerste 100 beurten een battle verliest is het al boeken toe, zeker bij de moeilijke clans. Soms mis ik de logica wat, ik kan met vier-vijf steden nauwelijks mijn upkeep bijhouden. Terwijl een clan met één eiland nu al bijna twee volledige legers heeft. De AI speelt vals met andere woorden, althans dat gevoel heb ik toch. Na een zestigtal beurten, tot nu toe nog geen enkel gevecht verloren. Ben nu de Date aan het vermorzelen. Takeda is bij mij een zeer succesvolle clan, gelukkig heb ik een stevige alliantie met hun.

  Ondanks dat het vrij goed gaat, heb ik toch de indruk dat ik weer te langzaam vorder om Kyoto tijdig te kunnen veroveren. Heb nog steeds maar één groot leger, dat dan nog voornamelijk uit Ashigaru bestaat. Mij lijkt het dat er te lang geïnvesteerd moet worden in economie, waardoor je onvoldoende tijd/resources krijgt om militaire gebouwen neer te poten en potente legers uit te bouwen.
 • Ben ook terug begonnen na mijn failure met de Date. Dit keer doe ik een long campaign met de Uesugi. Even een vraagje als je twee generals in één leger hebt, is het dan nuttig om inspire tweemaal op dezelfde unit te doen tijdens een gevecht, of levert dit geen extra bonus op voor die unit?
  Ik wacht nog even op de DirectX 11 patch en dan is het al Shogun 2 wat de klok slaat.
  Hopelijk gaat die patch voor de rest nog heel wat zaken fixen, zoals Amadeus al vertelde zijn er toch nog heel wat problemen her en der.
 • Na talloze nederlagen in het begin, ben ik nu eindelijk eens aan de winnende hand in een campaign. Moet zeggen dat de AI sterk verbeterd is t.o.v. Empire en Napoleon. De tegenstander lijkt haast altijd gebruik te maken van het terrein. :)
 • Woooo ik wist dat dit topic moest bestaan! Waarom is het niet veel actiever? Want damn wat is dit spel fantastisch! Ja, er zitten wat bugs in, (bijv. reïnforcements van de tegenstander die weliswaar op de map komen, maar pas weer reageren als je ze uitlokt, zo irritant!) maar dat kan de pret echt niet drukken. De save corruptie is trouwens gepatched, heb er nog nooit last van gehad. Maar goed ook, op legendary kun je niet zelf saven om backups te maken voor het geval dat.. 8)

  Als verstokt total war fan ben ik erg blij dat de diplomacy wat beter werkt dan in voorgaande games. Je kunt nu daadwerkelijk wat hebben aan je allies in plaats van dat ze je backstabben zodra je kleiner bent dan zij en ze naast je liggen. Ook als tegenstander werken allies soms verrekte goed samen om je in de pan te hakken. Het aantal keren dat ik legers van 2 verschillende allianties samen zie optrekken tegen mijn stad is niet meer op 1 hand te tellen. Ik mis alleen nog een optie om tegen je allies precies te vertellen waar je hun legers wilt hebben. Stel dat er een leger van de tegenstander je grondgebied op loopt en je hebt niks in de buurt, dan zou het fijn zijn als je even kon huilen om hulp van je vriendjes. Nu kun je alleen maar vragen of ze je war willen joinen, maar niks specifiekers.

  De AI is zwaar verbeterd, die kan het je op het slagveld verschrikkelijk moeilijk maken (als hij niet in zijn bugs stikt, ik noem verdwaalde generaals die recht op je speren inlopen, 3 groepjes archers die het leuk vinden om zonder verdere begeleiding je muren aan te vallen) :) ). De pathfinding werkt zolang je geen formaties probeert te bewegen (als in, meer dan alleen een paar meter vooruit of achteruit, dat werkt nog net). Nogal een minpunt, maar als je gewoon de Group knop niet gebruikt werkt het matig tot redelijk tot soms zowaar…goed! :brak:

  Anyway: Zijn er nog mensen die ook bezig zijn met de single player campaign ? Jawel toch? Toch?!
 • De laatste dagen heb ik minder problemen, geen crash to desktop meer gehad. Ik speel nu met de Date, een short campaign, een vijftien tal provincies reeds veroverd. Nu gaat het wat moeilijker worden, shogunate begint zich stilaan met de zaken te moeien.
 • Heb het spel nu een aantal dagen en vermaak me er zeer mee. Ben met de Shimazu (helemaal links) begonnen en heb het eiland daar helemaal in bezit. Ben van plan om naar het eiland onder te gaan en dan langzaam door te stoten naar Kyoto. Heb ondertussen twee ninja's die aardig kunnen moorden. Helpt erg als je dayimo/generaal voor een veldslag vermoordt. Moet nog wel een beetje aan de namen wennen maar dat komt wel. Geen last van enige bugs gehad oid.
 • Game valt bij mij regelmatig uit, AI reageert soms niet, save files die verloren gaan. Bij siege Battles gehoorzamen mijn eenheden vaak ook niet deftig. Ben er momenteel niet echt over te spreken, maar ze hebben al twee patches uitgebracht dus zoals steeds werken ze er wel aan om de problemen te verhelpen.
 • Problemen online? Ik heb een coop campaign kunnen doen zonder problemen.

  Zijn de bugs alleen in het mplay gedeelte of ook singleplayer? Heb zelf nog niet veel bugs gezien :'D
 • Het was weer te denken, Creative Assembly leert het ook nooit. Ze hadden beter gezwegen over het feit dat ze een propere release zonder grote bugs wilden. Doet me denken aan Obsidian die slagen er ook maar niet in om hun games deftig op de markt te brengen.

  Het is gewoon rampzalig hoe buggy Shogun 2 is, heb er zelf veel problemen mee en op de forums zijn er naar ouwe slechte gewoonte weer een immens aantal klachten. Dit hypothekeert het voortbestaan van Creative Assembly als ontwikkelaar. Ze leren gewoon niet van hun fouten, elke Total War is het weer dezelfde miserie, de hoeveelheid bugs is gewoon te groot.

  Tot overmaat van ramp zorgen de patches weer voor nieuwe bugs waardoor de game online haast onspeelbaar is geworden. Ik wacht nu gewoon voort op de komende patches, beter een half jaar of een jaar na release wachten om een Total War game te kopen. Potentieel een meesterlijk spel, maar Creative Assembly heeft nog een hoop werk aan de winkel om de huidige problemen te fixen. Diepe zucht, reviewers blijkt dit steevast te ontgaan, toont alleen maar aan dat ze de game vaak niet uitgebreid genoeg spelen. In Gameplay krijgt Shogun 2 79% en zijn ze terecht kritisch over deze titel. Dat is ook het grote voordeel aan maandbladen, ze hebben veel meer tijd om de game stevig onder de loep te nemen.
 • http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=428223

  Deze mod haalt een hoop limieten uit de demo weg, zitten wel een paar nadelen aan, maar dat leggen ze uit. Ik heb me hier door toch wel aardig wat uurtjes langer met de demo vermaakt dan ik anders had gedaan.
 • Ik heb de demo ook gespeeld (preview voor een site schrijven), en ik heb de graphics standaard op High staan, en die dudes bewogen fucking houterig, damn! Ik hoop écht dat daar wat aan gedaan gaat worden voor de release..
 • Wellicht was 18u00 GMT, dus 19u00 voor de rest van Europa neem ik aan. Stop dus maar met de free demo pagina van Steam te F5'en. Oh ja 5GB :S
 • huh? De demo is al uit hoor. Duurde alleen even iets langer. Ben hem nu aan het downloaden. :) Gewoon naar de pagina van Shogun 2 Total war zelf gaan. Hij staat nog niet op de gratis demo pagina van Steam.
 • Bijna tijd voor de demo! :D
 • Die Historical Battle is inderdaad aardig moeilijk. Dacht dat ik het wel even vlotjes zou halen op hard, maar ik kwam bedrogen uit. Op medium is het nog wel doenbaar, al werd het ook maar een nipte overwinning.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren