1. Skyward Sword of Skyrim?

Re: Skyward Sword of Skyrim?

Zelda.
 • Zelda.
 • Gewoon Skyward Sword kopen, dat is het enigste juiste antwoord. :)
  Verder heeft de Wii een enorme rits aan kwalitatieve titels, wat men ook zegt in dit topic.
  Maar goed, je hebt je keuze al gemaakt. Veel plezier met je Wii, beste koop die je deze generatie kan doen! ^_^
 • Wii games spelen gewoon op een beetje game-pc, kan gewoon met een 360 controller. Dat is een voordeel van oude tech. :D
  Voor zo'n motion game als zelda kan je altijd een sensorbar zoeken.
 • Okami lijkt meer op Windwaker dan op Twilight princess hoor :)
 • Je geeft het zelf al aan… Skyrim dus. Mensen die hier Zelda zeggen zijn zelf ook Zelda-freaks :P.

  Als je een Wii koopt kan je je in principe alleen nog maar vermaken met Zelda, ik heb de game nu ook en als ik em uit heb ga ik niks meer spelen op mijn Wii.

  Met een sterkere pc kan je nog zoveel richtingen uit. Je hebt dan Skyrim (waar je overigens al langer aan zit dan Zelda) en vele andere games die nog moeten uitkomen of er al zijn. Als je je budget aan maar één ding kan spenderen dan moet je voor die pc gaan. Meer waar voor je geld.

  Begrijp me niet verkeerd, Zelda is erg tof maar om een console te kopen voor één game vind ik ver gaan :P.
 • Op zich ook wel een voordeel dat je met een Wii elke console Zelda kan spelen tot nu toe mocht je er nog een gemist hebben, dankzij de Virtual Console en GameCube backwards compatibility, al is dat laatste uit de nieuwste Wii's gehaald helaas.
 • Veel plezier met je wii. Komt vast goed, ik koop ook nintendo consoles alleen voor zelda en heb nooit spijt.

  Kleine tip, probeer Okami ook op de kop te tikken voor de wii. Lijkt enorm op zelda, zeker Twilight Princess!
 • Ik heb de N64 en GC eigenlijk ook alleen voor Zelda gekocht en daar heb ik geen spijt van gehad. Hoewel ik The Wind Waker wel wat minder vond maar Twilight Princess maakte dat goed ^^
  Ik denk al met al dat ik dus toch maar ga kijken of ik nog ergens een Wii op de kop kan tikken. Misschien niet de beste tijd nu om er een te kopen maar ik heb zo'n idee dat het nog wel even kan duren voor de Wii U er is.
  Tnx voor de adviezen in ieder geval!
 • Ik zou mijn keuze sowieso niet op één game baseren. Vind je alleen dat soort games leuk, dan is een Wii misschien inderdaad niet de beste keuze. Naast Skyward Sword heb je dan ook nog Zelda: Twilight Princess, Metroid en een handjevol RPG's. Dan houdt het wel op.

  Op de PC is natuurlijk veel meer te vinden, maar dan ben je ook wel flink wat meer geld kwijt. Een Wii koop je tegenwoordig al voor iets van 130 euro, dus voor 170 euro ben je klaar. Een future proof PC + Skyrum is natuurlijk fors duurder.

  Je zou inderdaad ook een Xbox 360 kunnen overwegen. Niet gek veel duurder dan een Wii, je kunt er Skyrim op spelen en daarnaast zijn er ook flink wat soortgelijke games als Darksiders, Oblivion, Dragon Age, Bioschock ect…
 • Hmm ok dat wist ik niet. Dan zal marktplaats wel bommetje vol met Wii's komen te staan als de Wii U eenmaal uit is.
 • De Wii U ondersteunt de Wiimote, dus kan je er gewoon Skyward Sword op spelen.
 • Ik zou twee keer nadenken voordat je zomaar een Wii in huis haalt alleen voor Skyward Sword. Je moet echt een groot fan zijn van de Nintendo titels als Zelda en Mario, want verder is er vrij weinig goeds uitgekomen op dat ding. Het is een beetje een flopconsole. Zou ik je eerder aanraden te wachten op de Wii U, kijken of dat wat word. Daar kan je Skyward Sword in ieder geval ook op spelen. Of anders voor die PC gaan waar je het over hebt of anders een PS3/360 oppikken voor Skyrim. Al is de PS3 versie niet aan te raden, ghehe.
 • Er komt inderdaad geen Wii U versie zover wij weten, maar de Wii U kan wel Wii games afspelen. Onthoud wel dat je een Wii Remote (met MotionPlus) en een Nunchuck nodig hebt, die waarschijnlijk niet bij de Wii U geleverd zullen worden.

  Verder zou ik overigens in jouw geval ook voor Zelda gaan… Een Wii plus alle benodigdheden en Mario Kart (en dat vindt iedereen leuk :p) kun je voor €130-ish oppikken tegenwoordig en Skyward Sword moet ook wel voor €40-ish te krijgen zijn als je een beetje goed zoekt. Ik denk ook wel dat je andere games op de Wii kunt waarderen zoals Super Mario Galaxy en Okami.
 • De WiiU is backwards compatible, dus Wii games kan je wel gewoon op de WiiU afspelen :)
 • Skyward Sword kan wel op de WiiU gespeeld worden? Ik dacht dat ik een filmpje ergens had gezien waarin iemand vertelde dat ze zeker weten geen WiiU versie van deze game gingen maken omdat hij speciaal voor de Wii was ontwikkeld.
  In dat geval is het wel interessanter om gewoon op de WiiU te wachten aangezien daar vast nog wel een andere Zelda game ook op komt.

  Edit: ik heb het filmpje nog even opgezocht (http://uk.wii.ign.com/articles/117/1174776p1.html), ik zie wel dat het van juni vorig jaar is. Zijn ze hier later dan over van gedachten veranderd?
 • Hallo allemaal,

  hopelijk valt dit niet in de categorie 'welke console moet ik kopen' en mag deze topic wel <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" /> .
  Ik zit al een tijdje in twijfel om een Wii te kopen voor Zelda Skyward Sword of een betere pc voor Skyrim.
  Ik ben altijd al fan geweest van Zelda maar verder zijn er op dit moment eigenlijk geen andere games op de Wii waar ik interesse in heb dus vandaar dat ik me afvraag of het wel de moeite is nu nog een Wii aan te schaffen. Aan de andere kant heb ik begrepen dat Skyward Sword niet op de WiiU uit gaat komen dus wachten is ook niet echt een optie.. Verder hoor ik niets dan goeds over Skyrim en stond een betere pc eventueel toch al in de planning om weer eens WoW te gaan spelen, vandaar mijn twijfel..
  Dus bij deze, voor welke game zouden jullie gaan als je zou moeten kiezen?


  Persoonlijk zou ik dan voor Zelda gaan. Maar je hebt meerdere opties.

  1) Wii kopen plus Zelda
  2) Wachten op de WiiU en dan Zelda kopen, spelen op de WiiU
  3) Skyrim kopen
  4) Beiden kopen

  Persoonlijk zou ik Zelda kopen als de WiiU uit is, nadeel is dan wel je waarschijnlijk nergens de limited edition kan krijgen, dus moet je alsnog een Motion plus controller kopen. Skyrim is absoluut het spelen waard, maar er zijn wel ontzettend veel bugs die nog een aantal patches nodig hebben.

  Mijn advies:
  Koop de WiiU bij launch samen met Zelda SS, koop nu Skyrim.
 • Ik weet niet of het voor jou een optie is, maar een 360 kost tegenwoordig niet zoveel meer en daar kan je natuurlijk ook Skyrim op spelen en daar zijn nog volop andere vette games voor.

  Maar als ik zou moeten kiezen tussen pc of Wii(U) dan zou ik meteen voor de Wii met Skyward Sword gaan.
 • Als je altijd al Zelda fanaat bent geweest moet je zeker Skyward Sword eens halen, geweldig spel. Maar om nou voor 1 spel een console te kopen. Daarintegen is een andere pc ook niet goedkoop, al is Skyrim wel geweldig. Al eens een Elder Scrolls gespeeld? Als dat niet het geval is zou ik eerst kijken of je misschien ergens kunt uitproberen. De manier van spelen in TES is niet voor iedereen weggelegd.
 • Skyrim!
 • Zelda..

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.