1. SNES schoonmaken

Re: SNES schoonmaken

Schoongemaakt met allesreiniger. Werkt perfect, je krijgt vuil er makkelijk mee weg, het tast het plastic niet aan en alles ruikt fris :) Aanrader dus.
 • Schoongemaakt met allesreiniger. Werkt perfect, je krijgt vuil er makkelijk mee weg, het tast het plastic niet aan en alles ruikt fris :) Aanrader dus.
 • Ik test allesreiniger eerst wel even op een controller ;) Cartridges en elektronica wordt niet gereinigd, gaat me puur om het exterieur van de SNES en de controllers vanwege hygiene ;)

  Ga het straks even proberen, laat mijn bevindingen wel even weten zodra dit gebeurd is :)
 • Allesreiniger is veilig spul. Meuk waarbij er op de verpakking allerlei waar oranje/zwarte iconen staan met doodshoofden, wegbrandende handjes en meer van dat soort plezierige prentjes vermijden als de pest.


  Samengevat: buitenkant liefst met een vochtige doek en eventueel allesreiniger, elektronica (zoals de cartridgecontactjes) met alcohol (de 90+% variant voordat je straks een fles wijn opentrekt ofzo ;)).
 • Ik ben helaas bang dat ik hem met een vochtige doek niet echt schoon krijg. Maar een beetje allesreiniger zouden jullie dus niet aanraden? Waarom niet, omdat het in het plastic bijt?
 • Een vochtige (dus niet drijfnatte) doek met daarna meteen een droge handdoek eroverheen zou afdoende moeten zijn. Eventueel nog een anti-statische doek met zo'n speciaal laagje voor vette plekken. Ik zou geen chemische middeltjes gebruiken eigenlijk.
 • Qua 'chemische middeltjes' zou ik niet verder gaan dan allesreiniger en alcohol. Plastic is nou niet bepaald het meest hufterproof materiaal wat er bestaat als je met chemicaliën in de weer gaat.
 • Mijn comment was ook niet serieus; slechts een algemene manier van aangekoekte pannetjes wat makkelijker schoonmaken ;)

  Overigens, vlgens mij kun je best met een lichtvochtige doek de buitenkant schoonstrijken. Dan haal je in ieder geval het stof en de vingerafdrukken/vetafrukken een beetje weg. Qua chemische middeltjes kan ik je echter niets aanraden.
 • Ik neem het altijd af met een sloffe doek en drooeg het daarna direct weer met een handdoek. Het smeer tussen de randen en de knopjes haal ik vaak weg met van die poetsdoekjes van glassex.
 • Dat zou ik dus alleen doen als je de SNES en controllers kunt openschroeven en de printplaatjes e.d. apart kunt leggen. Die kun je beter schoonmaken met alcohol en wat watjes en wattenstaafjes voor de moeilijke deeltjes. Altijd alles heel goed laten drogen!

  Kraanwater zou ik op elektronica vermijden als de pest. Als al het water verdampt is laat het nog steeds sporen achter van calcium e.d. wat altijd aanwezig is in kraanwater, en dat is juist wat voor eventuele schade zorgt. Als je echt water moet gebruiken, gebruik dan gedestilleerd water.
 • Nachtje laten weken in een bak warm water met simpel afwasmiddel.
 • Ik heb een SNES gekocht via eBay en een stel controllers in prima staat. Ik vind alleen het idee dat ze van iemand anders zijn geweest 'niet helemaal fris'.

  Daarom wil ik ze goed reinigen voor gebruik. Gewoon even met een doek met iets van schoonmaak middel erover heen zodat hij weer fris is. Ik ben alleen bang dat ik het plastic aantast als ik een verkeerd schoonmaakmiddel ofzo gebruik. Iemand ervaring met het schoonmaken van een SNES of een tip voor een te gebruiken schoonmaakmiddel of iets :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren