1. Splatterhouse

Re: Splatterhouse

6/10 valt me nog enigszins mee, ik had veel lager verwacht. Ik vraag me af wat andere sites ervan vinden.
 • 6/10 valt me nog enigszins mee, ik had veel lager verwacht. Ik vraag me af wat andere sites ervan vinden.
 • Ik was er al wat bang voor dat de game slechte cijfers zou gaan halen. Het ziet er allemaal wel leuk uit dat wel. Niet dat mij die cijfers ervan weerhouden want vind de nieuwe Fist of the North Star ook erg leuk ookal haalt die slechte cijfers.
 • Eurogamer:

  It's a measure of how far we've come that just over 20 years ago the sight of blood alone was enough to shock and offend, whereas now it is nowhere near enough. Sadly though, it's also a measure of how little Splatterhouse has advanced that its guilty pleasures are too tame and abstract to match even that achievement, while the game underneath is too generic and rough around the edges to compensate for its other shortcomings.
  6/10
 • Die een-na-laatste screen ziet er verdacht veel uit op Borderlands. :P
 • WOW O_o
  Dit ziet er zo goddelijk uit _O_


 • Titel: Splatterhouse
  Genre: Actie/Beat 'em up/Horror
  Ontwikkelaar: Namco Bandai
  Uitgever: Namco Bandai
  Release:
  :eur: : 2010
  :usa: : 2010
  :jap: : 2010

  In 1988 kwam Namco met de arcadegame "Splatterhouse", een side scrolling Beat 'em up die nogal wat stof deed opwaaien. De game was namelijk nogal geweldadig en bloederig. Toen de game overgezet werd naar de consoles (op de TurboGrafx-16/PC Engine, niet in Europa dus. Daarnaast was de NES de eerste console die een versie van de game kreeg maar die is nooit buiten Japan uitgebracht) was het een van de eerste games die een Parental Advisory Notice kreeg, dat terwijl er al hevig in de game was geknipt om deze console-klaar te maken. Nu komt er een 3D remake van het eerste deel, en kunnen we dus weer flink tekeer gaan met Rick.
  ~Links of interest~

  Trailer
  Officiele site (nog niet up, linked door naar het officiele Twitter-account)
  Officieel Twitter account
  Interview met Dave Wilkins and Dan Tovar van Namco Bandai, door fan-site West Mansion


  ~IG-links of interest~

  [url=http://www.insidegamer.nl/xbox360/splatterhouseDe Retro club
  De Horror club

  Rick Taylor en zijn vriendin Jennifer zijn twee studenten die op zoek zijn naar een schuilplaats voor de storm. Ze besluiten te schuilen in West Mansiom, die in de volksmond beter bekend staat als de Splatterhouse, dankzij de geruchten dat er verschrikkelijke experimenten plaats zouden vinden die gedaan worden door Dr. West, een parapsycholoog. Wanneer de twee aankomen in de mansion worden ze aangevallen door monsters. Jennifer wordt meegenomen en Rick wordt, dodelijk verwond, als dood achtergelaten. Rick vindt vervolgens het Terror Mask, een eeuwenoud masker met speciale krachten. Deze hecht zich aan het lichaam van Rick en verandert hem in een slopende moordmachine. Zo baant hij zich een weg door hordes monsters op zoek naar Jennifer en vooral: wraak.


  Het verhaal van deze remake volgt grotendeels het origineel, maar is op sommige punten aangepast. Zo is Rick niet meer de Jason Voorhees-kloon die hij in het eerste deel wel was. In plaats daarvan is hij nu zelf een soort monster geworden. Daarnaast speelt de game zich niet alleen af in West Mansion. In plaats daarvan dient de mansioin als een soort HUB van waaruit allerlei3D werelden betreden kunnen worden met de meest uiteenlopende thema's en monsters.


  De gameplay is acttiegericht, waarbij Rick een arsenaal aan combo's, grapples en wapens kan inzetten. Een erg interessant aspect van de game is dat schade die Rick toegebracht krijgt visueel gerepresenteerd wordt in de game. Leuk, maar op zich niet zo speciaal. Wel bijzonder is dat Rick ook regenratieve gavens heeft, een soort genezingsfactor ala Wolverine dus. Dit stelt hem dan ook in staat om zijn eigen afgehakte ledematen als wapen in te zetten. Nice!


  Als leuke extra is bekend geworden dat de game ook de drie originele games zal bevatten. Hoe deze beschikbaar gesteld wordt, dus meteen speelbaar of unlockable, is nog niet bekend.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren