1. SSBM Debug Menu

Re: SSBM Debug Menu

Kwam op een site waar ze t hebben over een Debug Menu in SSBM, waarvoor je een Action-Replay Device nodig voor zou moeten hebben. Je kan hier best veel mee doen in SSBM (ook in andere games, mar weet nu geen andere eigelijk). Maar hiermee kan je bijvoorbeeld met Giga Bowser tegen Master Hand vechten ofzo… of Dark Link.
Er schijnt dus ook een Fire Emblem in verborgen te zitten, maar als je deze kiest blijft t spel hangen. (vandaar dat Marth&Roy als enige geen level hebben bij t spel?)

Kijk mar wat rond daar, mischien interesant :)
Debug Menu
 • Kwam op een site waar ze t hebben over een Debug Menu in SSBM, waarvoor je een Action-Replay Device nodig voor zou moeten hebben. Je kan hier best veel mee doen in SSBM (ook in andere games, mar weet nu geen andere eigelijk). Maar hiermee kan je bijvoorbeeld met Giga Bowser tegen Master Hand vechten ofzo… of Dark Link.
  Er schijnt dus ook een Fire Emblem in verborgen te zitten, maar als je deze kiest blijft t spel hangen. (vandaar dat Marth&Roy als enige geen level hebben bij t spel?)

  Kijk mar wat rond daar, mischien interesant :)
  Debug Menu
 • :S snap het eigenlijk niet precies.. bedoelen ze met Debug menu gewoon een soort menu waardoor je het (als maker zijnde) spel kan testen op bugs??? als dit zo is (en van wat ik zie op die plaatjes) lijkt me het niet echt leuk, maar miss voor 5 min..
 • :S snap het eigenlijk niet precies.. bedoelen ze met Debug menu gewoon een soort menu waardoor je het (als maker zijnde) spel kan testen op bugs??? als dit zo is (en van wat ik zie op die plaatjes) lijkt me het niet echt leuk, maar miss voor 5 min..

  Tis eigelijk bedoeld om te testen ja, maar met da apparaatje kan je t spel ehm..hoe zal k t zeggen? rulen… Je kan ook op Target Test vechten, en dat kan interesante matches naar voren brengen denk ik :)
 • dat waren ze dus vergeten :lol:

  Zo kan je makkelijk uitzoeken waar bijvoorbeeld samus'sweet spot zit ( iets waar ik nog steeds aant zoeken ben). nou nog leren hoe je dat ding unlocked, want dat lukt bij mij steeds maar niet.
 • Tis eigelijk bedoeld om te testen ja, maar met da apparaatje kan je t spel ehm..hoe zal k t zeggen? rulen… Je kan ook op Target Test vechten, en dat kan interesante matches naar voren brengen denk ik <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Ok :P dus toch maar wel vaag dat ze zo'n debug menu erin laten zitten dan :S ik zou het er iig uit hebben gehaald maar goed ^_^'
 • ok is wist alleen niet dat het bij elke game was maar goed <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" /> heb alleen geen action replay maar ik hoef het eigenlijk niet te zien want het is niet zo heel boeiend: de "normale" games is veel leuker <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Daar geef ik je gelijk in, maar eens in de zoveel tijd eens rotzooien ermee kan wel lache worden of niet?
 • ok is wist alleen niet dat het bij elke game was maar goed ;) heb alleen geen action replay maar ik hoef het eigenlijk niet te zien want het is niet zo heel boeiend: de "normale" games is veel leuker :P
 • Waren ze nie vergeten, maar dat zit in alle games alleen je kan t nie krijgen zo..alleen met zo'n apparaatje. Krijg je ook voor andere consoles, nie alleen NGC, mar omdat t hier over SSBM Debug Menu gaat heb k t hier geplaatst.
 • Waren ze nie vergeten, maar dat zit in alle games alleen je kan t nie krijgen zo..alleen met zo'n apparaatje. Krijg je ook voor andere consoles, nie alleen NGC, mar omdat t hier over SSBM Debug Menu gaat heb k t hier geplaatst.
  niet elke game heeft het debug menu nog in de game zitten. al kom je het wel eens tegen bij de games. maar vaak halen ze het er ook gewoon uit in de retail versie, omdat het debuggen gebeurd op de nr readers (of the dev stations)… ik heb ooit de debug versie van NFSunderground gespeeld endaarbij had je in het menu het kopje 'debug' :7
 • Daar geef ik je gelijk in, maar eens in de zoveel tijd eens rotzooien ermee kan wel lache worden of niet?
  Tuurlijk kan het wel leuk zijn :D maar voor mij niet interessant genoeg om action replay te kopen (ook al kan ik het dan bij meer games testen), dat is het enigste wat ik wil zeggen ;)
 • Kweet nie.. heb op ebay gezocht, 30 euro zo'n aparaatje…had duurder verwacht eigelijk. terrored, je hebt wel gelijk. Ligt eigelijk aan je smaak ook :P Maar met die prijs ben ik t twijfelen of ik zo'n apparaat nu wel of niet aan zou schaffen.
 • :P tja als jij hem wilt kopen moet je dat vooral doen he^^ maar zelfs als ik hem zou willen, had ik er het geld niet voor op dit moment -_-'
 • ik heb dat al geunlokcked
  ik moe nu ff van,..ik zal wel ff wat foto's schieten:P:p…voor degene dat t willen

  cuall l8er m8es
 • Ik heb zelf ook een Action Replay (gekocht om import games te spelen) en ik heb dat debug menu van SSBM weleens open gehad.

  Met Giga Bowser spelen is wel lijp, maar met sommige dingen gaat hij vastlopen (zoals Master Hand VS Crazy Hand of Giga Bowser ofzo). Je kan volgens mij maar 1 UBER character (Giga Bowser, Master/Crazy Hand) tegelijk hebben, anders: freeze :P

  Heb ook flink wat andere codes aangezet (characters die opeens veel sneller projectiles kunnen spammen en infinite jumps enzo :P)

  Meestal speel ik normaal, maar heel af en toe heb ik zo'n bui dat ik ff wil ouwehoeren, hehe. Alleen al de infinite jumps zijn erg leuk :D

  Debug menu kan je overigens ook gewoon vechten in BTT stages en ook in de Home Run Contest stage. Best lijpe shit allemaal XD
 • kan je met Action Replay import games afspelen? Ik dacht alleen met Freeloader.
 • ja..kan ook…maar ik doe dat debug menu gewoon ff met mn pal ssbm, ik ga m nie iig nie meer ntsc dl of importen….
  met gcos en andere verscheidene progjes kan je ook imports spelen.
 • ja mensen, hier komen ff wat screenshotjes…verwa8 er niet teveel van het debug menu, maar je kan er wel alles aanpassen enz, ik heb ook ff wat zitter (ver)kloten…zoals megaveel coins, alle toffeeen enz.
  smulze van de pics

  het menuutje:)
  ik had m ff int duits perongeluk gezet..zoals je ziet:p
  nog meer shite:P (CHECK DIE DATUM ONDER AANT schermpje:S)
  ….
  check deze gare datum boven in beeld dan
  ff deze homerun afstand lekker aanpassen:P
  hierover hoef ik DENK ik niets te zeggen:P

  naja…dat waren ff snel wat pics die ik gemaakt heb.
  Ook kan je op die manier ALLE muziekjes luisteren/testen, alle levels spelen, alle events doen enz.
  wel grappig dat dit er gewoon nog inzt..ook de taal kan je verandere:P..zoals je wel gezien had….
  naja….

  Grtz Cedy
 • Cederick, er zit ook een Fire Emblem level in, (genaamd Arkania) en eh.. tja omdat jij zo'n ding hebt en screens ervan kan maken wou ik je eens vragen of je een screen kon maken van dat Fire Emblem level? Als hij daar niet op vast blijft hangen tenminste.

  Met Ganondorf kom ik al ver genoeg (803 meter zoiets) dus die hoef ik niet aan te passen :P

  Mooie kamer heb je BTW :P (ja zie je in de reflectie van t beeld (duh))
 • wow, ik snap de ballen niet van dit topic…
  om dat DEBUG menu te kunnen openen moet je dus een speciaal apparaatje hebben? wat hebben wij hier dan aan… ;)
 • Apparaat? Van welke planeet kom jij? :P

  Je hebt een Action Replay nodig. Een schijfje waar je de volgende dingen mee kan doen:

  - Import Games spelen door de ingebouwde freeloader
  - Codes gebruiken in je spellen om van alles en nog wat te kunnen doen

  Veel mensen die import games spelen hebben wel zo'n ding (ja, of een freeloader).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren