1. Startup Repair

Re: Startup Repair

Als dat niet lukt kun je toch ook Windows downloaden en branden op een cd en dan activeren met jouw serienummer/activatiecode? Dat lijkt me niet illegaal? Want je gebruikt wel je eigen activatiecode. Maar ik weet niet zeker of dit mag.
 • Als dat niet lukt kun je toch ook Windows downloaden en branden op een cd en dan activeren met jouw serienummer/activatiecode? Dat lijkt me niet illegaal? Want je gebruikt wel je eigen activatiecode. Maar ik weet niet zeker of dit mag.
 • Je kunt gewoon je Windows dvd in de dvd-speler doen, en dan moet je in de BIOS je dvd-speler als primairy boot device instellen. Als het goed is krijg je dan bij een reboot een keuzemenu en kun je vanaf je dvd je Windows versie reparen of compleet herinstalleren.

  Niet van toepassing bij een laptop. De laatste aantal jaren krijg je geen cd meer mee van Windows. Eerder kreeg je nog wel eens een zooi van 6 cd's mee. Recovery cd's. Tegenwoordig wordt Windows voorgeïnstalleerd en wordt er op de harde schijf een aparte partitie gemaakt die verborgen wordt gemaakt. Deze verborgen partitie bevat dan de systeembestanden. Via een recoveryprogramma kun je de laptop dan weer herstellen.

  Ik zou gewoon de recoveryprogramma eens gaan draaien en kijken of het dan verholpen wordt. Vaak heb je de keuze tussen een soort snelle recovery en een volledige herstel. Bij dat laatste gaan al je gegevens verloren, omdat het naar fabrieksinstellingen wordt terug gezet.
 • Je kunt gewoon je Windows dvd in de dvd-speler doen, en dan moet je in de BIOS je dvd-speler als primairy boot device instellen. Als het goed is krijg je dan bij een reboot een keuzemenu en kun je vanaf je dvd je Windows versie reparen of compleet herinstalleren.
 • Windows was automatisch geisntalleerd, dus is het legaal. Kun je het opnieuw installeren met die disc die je erbij hebt gekregen? Zoja, die kan die niet lezen als je elke keer dat schermpje krijgt he.
 • Een echte versie kopen of een herinstallatie.
 • En wat kan ik daar aan doen?
 • Je Windows is gewoon corrupt.
 • Hallo forumleden,

  Nou ik heb dus een Asus laptop, en op één of andere manier komt het de hele tijd op het startup repair schermpje.

  Zoals je zit heb ik geen toegang tot mn desktop, of toegang tot mn account. Ik kom hier maar niet weg. Ik heb het al een paar keer laten voltooien, restarten maar het werkt niet. Ik heb de keuze in: Windows normaal starten & Opstartherstel starten (aanbevolen). Als ik 1 van de 2 kies, kom ik dus bij dat klote Startup Repair schermpje. Soms kom ik ook hier:

  Wat moet ik nu doen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren