1. Team Ico Collection

Re: Team Ico Collection

Besturingsproblemen had ik dus helemaal niet bij SotC, dat ging nog uitstekend. Bij ICO had ik al moeite om recht over een brug te lopen o_o.

Heb ICO trouwens ook uit, sfeer is aardig en het is speciaal maar ik vind bvb de combat erg zwak en veel te aanwezig in deze game. Samen met de verouderde besturing krijgt deze van mij een 8 of zelfs een 7.5.

Shadow of the colossus vond ik veel beter en zeker wél het meesterwerk dat iedereen ervan zegt. Uniek, fantastische sfeer (beter dan ICO voor mij), variatie, indrukwekkende colossi en die gigantische lege wereld is net fantastisch om door te lopen. 9.3 voor mij! :)
 • Besturingsproblemen had ik dus helemaal niet bij SotC, dat ging nog uitstekend. Bij ICO had ik al moeite om recht over een brug te lopen o_o.

  Heb ICO trouwens ook uit, sfeer is aardig en het is speciaal maar ik vind bvb de combat erg zwak en veel te aanwezig in deze game. Samen met de verouderde besturing krijgt deze van mij een 8 of zelfs een 7.5.

  Shadow of the colossus vond ik veel beter en zeker wél het meesterwerk dat iedereen ervan zegt. Uniek, fantastische sfeer (beter dan ICO voor mij), variatie, indrukwekkende colossi en die gigantische lege wereld is net fantastisch om door te lopen. 9.3 voor mij! :)
 • Ik heb zojuist SotC uitgespeeld en neem mijn woorden een beetje terug. Het is niet heel repetitief, maar bepaald spannend is het ook niet om telkens door een leeg landschap op een paard te rijden. Daarentegen was het ook niet vervelend. Een gepuzzel om bij een colossus te komen, herken ik niet. Het was simpelweg ernaartoe rijden door je zwaard te volgen.

  Dat de colossus allemaal een andere aanpak vereisen is waar. Dat was ook zeker de sterkste punt van de game. Deze gevechten waren ook wel spannend.

  Begrijp me niet verkeerd: ik vind het een goede game, alleen niet het meesterwerk wat ik had verwacht na de vele positieve dingen die ik erover had gehoord. Ico vond ik qua sfeer en gameplay beter. Het was trouwens voor mij de eerste keer dat ik beide games speelde. Ico heeft trouwens ook niet de meest lekkere besturing, maar SotC is minstens zo erg, zoniet erger.

  SotC heb ik dus net uitgespeeld en ik vond het einde wel heel mooi. De laatste 5 collosi hebben wel indruk gemaakt, de laatste was echt een badass, en het eindfilmpje was wel magisch. Ik geef de game dus nu een 8.5. Het is zeker een unieke game, en dat weet ik dan wel weer te waarderen. Ico geniet echter mijn voorkeur van de collection met een 9.5
 • Ik heb nu 2 colossus verslagen. Na het verslaan van een colossus kan ik saven. Zijn er ook nog plekken in de wereld zelf waar je kan saven?

  Ik dacht alleen voor die tempel waar je begint zeg maar
 • Voor mij is het een beetje als 7threst. Beide games had ik btw nog nooit gespeeld (SotC heel even als ik klein was maar ik zat bij elke colossus vast toen). SotC kon ik meteen inkomen en heb ik in één ruk uitgespeeld. Magische game, kan goed geloven dat dit één van de beste PS2-games is geworden!

  ICO daarentegen heb ik veel meer moeite mee om in te komen. Ik zit nu toch ook alweer 6 uur ver in het spel maar doordat die besturing soms irritant is en het gewoon erg verouderd aanvoelt, maakt het minder indruk. Ben nog steeds van plan em uit te spelen, kom alleen vaak vast te zitten.
 • ICO is gewoon sterk verouderd, dat merk je op alle vlakken (grafisch, maar ook de nauwe besturing, simpele combat, oneerlijke checkpoint-afstanden en de gefixeerde camera).

  SOTC daarentegen is veel meer een game van deze tijd. Ik vond de camerabediening juist een verademing tov ICO en met inverted cam heb ik me niet bezig gehouden (bij de meeste games is de standaardinstelling van de camera al prima voor mij). Ik sluit me aan bij wat Laura zegt; doordat elke Colossi een eigen aanpak vereist - en het soms al een heel gepuzzel is HOE je überhaupt bij een Colossus komt - voelt het totaal niet repetetief aan. Bovendien druipt de sfeer van de game af, dus mij hoor je niet klagen :)

  Het is nog altijd een toptitel, net als ICO, ondanks dat die game sterk verouderd is…
 • Ik vond ICO nog wel heel leuk zolang er geen combat aan te pas kwam. Het is een goede puzzle platformer waar ik soms toch nog wel eventjes in vast zat.
 • Grappig, ik heb juist gisteravond en vanmorgen even SotC en Ico gespeeld. Waar ik met SotC meteen al weer lekker op weg was, eerste colossi meteen verslagen en ik zat er meteen weer goed in, ben ik met Ico maar weer gestopt. Serieus, hoe mooi Ico ook is vormgegeven op de HD collectie, die game moet het meer van de vreemdheid (bij gebrek aan een beter woord) hebben dan van de speelbaarheid. De game is imo gewoon niet echt leuk meer. Misschien is het anders als je die game voor het eerst speelt.
 • Wat mij betreft is het inderdaad die klassier die ik hoog in aanzien heb, sorry

  De colossi moeten allemaal op een andere manier worden verslagen, wat mij betreft niet repetitief. De wereld is leeg maar dat benadrukt juist hoe alleen je bent en dat resulteert wat mij betreft in heel veel sfeer.

  De besturing lijkt wel wat moeilijker in deze collectie maar bagger zou ik het niet noemen…

  blijft wat mij betreft echt een topgame though
 • Ligt het aan mij, of is SotC echt een dikke tegenvaller? Ik keek ernaar uit om beide games te spelen. Ico was echt fantastisch, maar SotC valt mij enorm tegen.
  Ten eerste is het echt zo repetitief. Je begint bij een altaar, rijdt door een leeg gebied, verslaat een colossus en begint weer opnieuw. Dit heb ik nu al 10 keer gedaan en ik moet er nog 6.

  Voor de rest is de besturing bagger en kloppen de camera-opties niet met inverted enzo, (echt slecht).

  Het is zeker geen slechte game, dat zeker niet. Maar is dit nou die klassieker die iedereen zo hoog in aanzien heeft en een 91 op Gamerankings heeft? Van mij krijgt die niet hoger dan een 80. Ico was naar mijn mening veel leuker, sfeervoller en bijzonderder.

  Wat vinden jullie?
 • Als je er niet tegen kan moet je de game niet spelen, hoe leuk 'ie ook is. Dan heb je iets om naar uit te kijken wanneer het weer wat beter met je gaat en je meer aan kan.
 • Weer een knappe post, lid N.Frufo.

  Je kan saven door op een bank te gaan zitten met het meisje naast je. Door het hele kasteel zitten verschillende banken/savepoints verspreid <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />

  Wat is mijn post goed dat ik goed spel Lid Morphweasel

  Aha die banken ja ik vind die banken ook zo knus ik wil daar wel zitten dan
  Je kan veel doen in het kasteel als je er wilt wonen?

  Mijn hersenen zeggen dat ik best wel Ico dowloaden weer opnieuw maar ik heb
  een gevoel dat ik droordraai ik ben gevoelig

  Maar echt Lid Morphweasel mooi spel hoor ik zou anders het willen downloaden dan opnieuwe
  Nu opnieuw wil ik het downloaden :)
 • Weer een knappe post, lid N.Frufo.

  Je kan saven door op een bank te gaan zitten met het meisje naast je. Door het hele kasteel zitten verschillende banken/savepoints verspreid ;)
 • Ik bezit het spel Ico nu ook Lid Morphweasel ik vind het zoals u zei erg mooi
  maar in de nacht krijg ik het benauwd ik heb Ico dan gewist en dan morgen download ik Ico
  Zo gaat het door

  De jongen is dus een hoornjongen? Deze jongen draagt een helm met horens

  Ja mooi he die tempels met mos vulling droog mos is fijn op te slapen

  Ik kan niet saven ik weet ook niet hoe dat moet als u het over heeft ik hoop op hulp

  Lid 7threst hahaha
  Suske en Wiske en de irritante inktvlekken ze moeten een Suske en Wiske maken met Ico bassatie
 • Yeah in de wereld vind je allemaal van die soort tempeltjes, bedekt met mos enzo. Het zijn er flink wat, als je er hebt gesaved verschijnt ie geloof ik ook op je world map, en als je ze allemaal hebt gebruikt krijg je een trophy. Op iedere save shrine zit een lizard, op sommigen 2!
 • Verrek ja, die lizzards, de kleine tempeltjes om te bidden en het fruit… Wat een insane hoeveelheid collecibles als je voor de Platinum Trophy wilt gaan :|
 • Nee hoor, er zijn meerdere shrines waar je kan saven. Staan ook op je map. Volgens mij vind je ook altijd Lizards daar in de buurt maar dat weet ik niet zeker.
 • Damn. Vandaag voor het eerst in mijn leven ICO uitgespeeld.

  Wat een prachtig spel! <3

  Ik moet zeggen dat ik er in het begin heel moeilijk door kwam, want het is toch wel een oude game en dat merk je op alle fronten (met name de grote afstanden tussen de checkpoints zijn een bitch). Maar tegen het einde kon ik de controller niet meer wegleggen. Hulde! :D
 • Ja van die altaren en tempels. Niet veel volgens mij, maar ze zijn er wel.
 • Ik heb nu 2 colossus verslagen. Na het verslaan van een colossus kan ik saven. Zijn er ook nog plekken in de wereld zelf waar je kan saven?
 • Je zult door deze mysterieuze wezens op de hielen gejaagd worden, lid N. Frufo!


  Suske en Wiske en de irritante inktvlekken :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren