1. THQ gaat minder geld uitgeven aan Revolution

Re: THQ gaat minder geld uitgeven aan Revolution

Zolang de Revo goed support heeft vind ik het goed.
 • Zolang de Revo goed support heeft vind ik het goed.
 • sowieso alleen omdat 1 dev, minder geld uitgeeft aan de revo zegt nog niet dat iedereen t doet…
 • maar als ze zien dat de revolution een succes word, word er automatisch meer geld aan besteed, dus dit is zowieso al geen zorgwekkend iets, alsof je THQ nodig heb voor geweldige games
 • GFX is niks mis mee volgens nintendo en als je een beetje tv heb gekeken de laatste tijd of door de stad loopt zie je tegenwoordig toch echt aardig wat nintendo reclame. Devvers hebben ook geen problemen met de DS die minderwaardige gfx heeft tov de psp. Volgens mij gaat het allemaal wel lukken, het lijkt erop dat nintendo het een stuk beter voor elkaar heeft deze keer.
 • kijk mensen ik kan me zelf wel een nintendo fan noemen :7. Natuurlijk hoop ik dat de revo gaat slagen. maar als ik naar de cube kijk dan weet ik niet of nintendo het allemaal waar kan maken. De xbox360 en ps3 krijgen de meeste 3dr party games. Ik bedoel de meeste nintendo games zijn erg leuk om te spelen maar er zijn ook mensen die wat anders willen. bijvoorbeeld sport games, race games, beat em ups en FPS. Dit kan nintendo niet leveren. en kom niet met mario sport games, mario kart en geist / metroid (dat overigeens geen fps is), etc. Mensen willen niet alleen maar "vrolijke" games spelen maar ook wat serieuzere games als Resident evil of een race simulatie ala Gran turismo. of een leuke RPG dat erg schaars is op de cube.

  Natuurlijk zeggen de meeste dat de revo gemakkelijk te programmeren is en dat de API van de revo erg veel op die van de cube lijkt. allemaal leuk en aardig maar nintendo heeft al in een vroeg stadium bepaalt wat voor soorten games op de revo zal uit komen. namelijk korte games. meer van die party games zeg maar.

  maar naast 3dr party support en games aanbod doet nintendo erg slecht op het gebied van marketing en relaties met de verschillende winkel ketens. ik bedoel ik zie in bijna alle gameshops een ps2 en xbox staan maar een cube? nee niet te bekeken. Waarom vraag ik me af? Komt het door nintendo of komt het door de gamesaanbod of 3dr party support?

  in de n64 tijdperk kon nintendo het nog hebben zonder enige 3dr party support maar tegenwoordig is 3dr party support echt cruciaal.


  nintendo moet niet alleen een revolutionaire controller hebben maar ook mooi graphics kunnen generen on par met de concurrenten niks minder en niks meer. Graphics trekt namelijk de gamers aan en dan pas de gameplay.
 • maar ze zeiden toch dat de games van de rev minder tijd en gels gingen kosten? dus als ze minder geld aan de rev uitgeven kunnen er nog wel evenveel spellen gemaakt worden.
 • Jezus Bunshin. De Revo is doomed???
  De revo word gewoon een uber-console. Ik denk dat deze generatie geen 1 console doomed word. Om nu al te zeggen dat de revo doomed is, is wel erg voorbarig.

  Er werken nu trouwens meer developpers aan de Cube. Dat rijtje van jou hoort in het PS3 forum thuis 8|
 • Kan ik uit dit bericht opmaken dat THQ de volgende generatie deze generatie als een blok gaat laten vallen?
 • Aan de andere kant, wie niet waagt wie niet wint ;)

  Met de ps3 zouden ze ook nog wel eens een gok kunnen maken. Die komt een jaar na de 360 pas in amerika op de markt (THQ heeft niks te zoeken in japan volgens mij), gaat een godsvermogen kosten en moet direct concurreren met een console die al een jaar op de markt is, goedkoper is en waarschijnlijk een stuk meer games beschikbaar heeft.

  De revo heeft naast de ms/sony doelgroep tenminste ook nog een hele grote andere doelgroep.
 • Als ik THQ (of welke ander bedrijf dan ook) was zou ik ook bang zijn om risico's te nemen. zo gek is de beslissing dus niet.

  Sony en MS bewandelen een bewezen formule. De nieuwe formule van Nintendo moet nog bewezen worden.
 • of de games gepoort worden naar de revo is nog maar de vraag. Dat de revolution geen HD ondersteunt weten we maar het poorten van een HD game naar een niet HD game kost ook wat centen en of de dev nog eens de tijd en moeite wilt nemen om iets extra's in te bouwen exclusief vor de rev dat moet ik nog zien.

  Uhm HD tv is niks meer dan een optie in de engine voor het bepalen van de resolutie. Dat is niks meer dan iets ala:

  resolution = 640x480 of wat dan ook.

  Een beetje fps game kan je op die manier ook al tweaken naar welke reso je ook maar wil door simpel een .cfg'tje aan te passen.
 • Hmm THQ kennende brengen ze toch de meeste games uit voor alle consoles. Als ze die 20% van het totale budget besteden aan het Revolutionizen van hun games (geschikt maken voor de controller dus voor de slimme mensen), ach, dan valt het nog best mee. Het zal sowieso goedkoper zijn om voor de Revo te ontwikkelen, dus ik vind dit niet echt een verontrustend bericht of zo :)
 • of de games gepoort worden naar de revo is nog maar de vraag. Dat de revolution geen HD ondersteunt weten we maar het poorten van een HD game naar een niet HD game kost ook wat centen en of de dev nog eens de tijd en moeite wilt nemen om iets extra's in te bouwen exclusief vor de rev dat moet ik nog zien.

  Hoezo? Het enige wat je hoeft te doen als developer is er bepaalde resoluties uit halen. Je kan er als dev sowieso niet van uitgaan dat iedereen HD benut omdat veel mensen gewoon geen HD hebben.
 • of de games gepoort worden naar de revo is nog maar de vraag. Dat de revolution geen HD ondersteunt weten we maar het poorten van een HD game naar een niet HD game kost ook wat centen en of de dev nog eens de tijd en moeite wilt nemen om iets extra's in te bouwen exclusief vor de rev dat moet ik nog zien.
 • De Revolution gaat ongeveer dezelfde dev kit gebruiken als Gamecube, dus de code hebben ze al klaar liggen. Ze moeten zelfs niet veel moeite meer doen om de Rev te pushen. Gewoon het aantal polygonen uppen en scherpere textures aanbrengen en klaar is kees. Daarnaast ondersteunt de Rev geen HD, nog zo'n factor die de ontwikkeling goedkoper maakt. Vergeet ook niet dat de meeste games origineel op Xbox360 of PS3 gemaakt zullen worden. Revolution gaat veel ports krijgen met wat extra's (ivm de controller) en een paar exclusieve games.

  Ik denk dus dat een Rev game niet veel meer gaat kosten dan een Gamecube game, terwijl men voor een PS3 en Xbox360 veel meer manschappen, tijd en geld gaat nodig hebben. Volgens mij is die 20% helemaal geen slecht nieuws, maar wil het juist zeggen dat de Rev evenveel support krijgt als de PS3 en Xbox 360.
 • Was te verwachten. de revolution is al gedoomd voordat het nog uit moet komen. een erg slecht teken

  Dat is bull. Het is niet de developer die een console bij voorbaat verdoemd, het is de aanname van 'ons' gamers die dat doet.

  Nu al zeggen dat iets niet werkt is bijna het ergste wat je als uitgesproken gamer kunt doen. ;)

  Het is jammer dat we nog niks weten over het kostenplaatje. Het zou kunnen zijn dat de kosten een stuk lager uitvallen…Of men wilt de kat uit de boom kijken. Het is trouwens ook de moeite om deze verwachting tegenover de huidige verdeling te zetten. (NGC krjigt wellicht ook maar 20%)
 • Was te verwachten. de revolution is al gedoomd voordat het nog uit moet komen. een erg slecht teken <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />

  Nouja zeg…een deel van het gebrek aan procentueel tijd/geldinvestering komt gewoon doordat het makkelijk/goedkoop is om voor de Revo te programmeren. Nu al roepen dat de Revo d00m3d is doet me aan een bepaald iemand denken :)
 • Was te verwachten. de revolution is al gedoomd voordat het nog uit moet komen. een erg slecht teken :(.

  maar het is wel te begrijpen hoor. de revolution heeft zeker een aantal risico's, namelijk:
  - Een nieuwe manier van gamen; –>zullen bestaande gamers er blij mee zijn? waarschijnlijk de niet gamers wel. de tijd zal het zeggen.

  - sinds de n64 is de 3dr party support niet echt goed om maar zachtjes uit te drukken. dus als het zo blijft dus ook voor de revolution dan is dit een teken voor andere developers om ook weg te blijven. Minder develeropers = minder support = minder games = minder gamers = minder verkopen;

  maar aan de andere kant zitten er ook risico's voor het ontwikkelen van een x360 en ps3 game, namelijk:
  - de uber hoger ontwikkelingskosten voor een game. de kans is aanwezig dat het niet een succes is om alles terug te verdienen.
 • Ik schaam me dood o_0 Ik ga me zelf nu even ritueel onthoofden als je het niet erg vind…80/2 is idd sinds jaar en dag veertig :S Damn… :'(
 • Bij nintendo beweren ze toch dat de ontwikkelingkosten 40% lager zou zijn dan bij de concurrentie. Dus het kan wel zo zijn dat ze minder geld in de revo steken maar wel evenveel games maken omdat de revospellen makkelijker zijn te maken en goedkoper zijn

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren