1. toekomst: acteurs alleen nog om stemmen in te spreken

Re: toekomst: acteurs alleen nog om stemmen in te spreken

Ik denk ook dat je veel langer bezig bent om helemaal 3d models te maken, dan dat je even een acteur door een set laat lopen.
 • Ik denk ook dat je veel langer bezig bent om helemaal 3d models te maken, dan dat je even een acteur door een set laat lopen.
 • Maar niemand geeft eene ruk om de devvers van een film. Alleen de regiseur kan nog op wat aandacht rekenen maar daarmee lok je geen mensen naar de bioscoop om jouw films te komen kijken.

  Mensen zien nou eenmaal liever echte mensen dan een met de computer gemaakt personage. Tuurlijk zal CGI wel heel belangrijk zijn. Dingen als LOTR zijn echt geweldig om te zien. Maar ik denk dat het kwa kosten, moeite en marketing etc nooit de moeite waard zal zijn om de echte mensen die in die films spelen te vervangen door computer models.

  Volgens mij verkijk jij je ook een beetje op wat er allemaal bij komt kijken en wat nou de werkelijke voordelen zijn. Het grootste gedeelte van de films heeft geen baat bij (veel) gebruik van CGI. En met camera's kan tegenwoordig ook al heel veel gedaan worden waarvan je zou denken dat dat wel met een pc gemaakt moet zijn.
 • maar dan doet men gewoon interviews met de developers.

  In elk geval, ik zie dit ooit groter worden dan de films met real people.

  En btw: nu zijn er veel films met dezelfde acteurs als hoofdrol, bv al pacino in scarface, en diezelfde al pacino in bv heat.
  wel, duh :) ik weet het.
  Maar in die computerfilms zal men dus altijd wel unieke personages kunnen maken.
  Alleen dan als er een vervolgfilm komt

  Maar dat de echte films volledig verdwijnen is mssn idd een beetje te hoog gegreven, maar volgens mij zal over ongeveer 25 jaar, 70% cgi films zijn
 • ik heb het dus over de toekomst… jullie zitten met je gedachten te veel in deze tijd…

  Ooit is dat zonder probleem realiseerbaar.

  En je zegt: sommige mensen willen geen CGI zien, maar in de toekomst zie je het verschil niet eens meer…

  Laat me dan spreken, over 25 jaar ofzo.


  En sport kan je toch niet vergelijken met een film?
  Een film is altijd gemaakt…. sport is echt. Sporten zonder mensen bestaat niet eens..

  Het aantal mensen wat nodig is om een heel erg high poly model zal in de toekomst echt niet minder worden. Je moet er ook rekening houden met dingen als animaties, gezichts emoties, physics etc. Dat is gedeeltelijk met software te versimpelen maar het blijft hoe dan ook veel werk en erg ingewikkeld om 100% ''echte'' animaties na te maken.

  Computerpersonages kan je ook niet voor marketing gebruiken. Een echte acteur kan interviews geven, in tv shows komen etc en is dus ook goed voor de marketing (=inkomsten), dat heb je niet met een CGI film.
 • Er zullen ALTIJD gewone films blijven. Mensen die willen acteren op TV nemen niet zomaar genoegen met een stemopname lijkt me. En op toneel gaan ze ook niet ''zomaar opeens''.

  Ik denk dat je het een beetje kan vergelijken met het theater en de bioscoop. Als dat wat jij zegt waar zou zijn, zouden de theaters deze tijd helemaal leeg zijn, omdat je het ook in de bios (of video/DVD) kunt zien.
 • ik heb het dus over de toekomst… jullie zitten met je gedachten te veel in deze tijd…

  Ooit is dat zonder probleem realiseerbaar.

  En je zegt: sommige mensen willen geen CGI zien, maar in de toekomst zie je het verschil niet eens meer…

  Laat me dan spreken, over 25 jaar ofzo.


  En sport kan je toch niet vergelijken met een film?
  Een film is altijd gemaakt…. sport is echt. Sporten zonder mensen bestaat niet eens..
 • lol weet je wel hoe enorm veel mensen je nodig hebt om een hele film te maken die er realistisch uitziet? en wat voor gigantische renderfarm je daarvoor nodig heb? Denk dat dat kwa kosten misschien nog wel meer kost dan normale acteurs. En veel mensen willen ook niet alleen maar CGI zien, maar echte mensen. Mensen vinden dat nou eenmaal fijner. Om even een voorbeeld te noemen, de formule1. Die wagens kunnen allang zonder een besturder rondrijden maar dan kijkt er geen hond meer naar. Zelfde geld voor films tot op zekere hoogte (bv ice age films zullen wel bezocht worden maar meer realistische films zullen mensen echte mensen in willen zien).
 • hmm is wel actievoller als ze zon film op die manier maken!!
 • Normale films zullen altijd wel blijven, ik zal altijd liever naar vlees en bloed kijken. En het is zonde om de talenten van toekomstige acteurs/actrices verloren te laten, door een aantal techgeeks.
 • Er zullen denk ik altijd normale films blijven. Sommige genres, drama bijvoorbeeld, zie ik gewoon liever met echte acteurs en niet met alleen de stemmen.

  Toch is het volgens mij ook de toekomst maar dan toch niet veel eerder als een jaartje of 10. Als ik denk aan de techdemo van de PS3 waarbij het gezicht van de spiderman acteur (naam kwijt..) werdt getoond is het niet zo moeilijk om gehele virtuele films voor te stellen.

  Overigens is de stap niet zo heel groot aangezien er steeds meer Bluescreen en special effects gebruikt worden in films..
 • idd, is ook zo.
  MAAR in de toekomst zal dit niet meer houterig zijn.
  En zal de techniek zo gevorderd zijn dat het niet meer onmenselijk veel kost.

  Op dit momtent is het idd geen optie, maar volgens mij zeker wel in de toekomst.
 • Lijkt me goedkoper om acteurs te nemen. Bovendien moet ik nog zien hoe lang het gaat duren voordat ze mensen goed kunnen namaken. Ik vond die FF film namelijk erg houterig, onecht en emotieloos overkomen. Dan doe het liever als tekenfilm ofzo.
 • dammit ja, is waar….
  ik verander het topic
  edit: is veranderd.. wel beetje vlug vlug, maarja
 • http://www.insidegamer.nl/forum/viewtopic.php?t=33361

  Soort gelijke topic :P
 • Ooit kan men graphics creëeren die realistisch zijn, en zelfs mooier.
  Als men een paar jaar geleden al een film kon maken als Final Fantasy met die graphics, dan is het logisch dat in de toekomst de film realistisch is.

  Dus, wat ik wil zeggen is: ooit zijn er alleen nog acteurs voor de stemmen te bezorgen. want als men de mens toch volledig kan namaken? waarom dan nog echte acteurs die gefilmd worden?

  Men kan ook camerastandpunten gebruiken die nu onmogelijk zijn…
  Steden en gebieden hoeven niet meer afgehuurd te worden zodat er gefilmd kan worden.. alles wordt gemaakt in een bedrijf, simpel.
  En als men wil dat die film echt lijkt, dan zal je het verschil ook niet meer zien tussen echt en de film. Zo kan een bv dode acteur perfect nagemaakt worden.
  Maar men kan natuurlijk ook films maken die niet realistisch ogen, maar meer sprookjesachtig, echt iets voor tim burton bv.
  Dus, de toekomst is: alleen nog virtuele films.

  of niet?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren