1. Top 100 beste games aller tijden

Re: Top 100 beste games aller tijden

Het is de Shenmue3 van Nintendo, werkelijk onbegrijpelijk.

Cannot be saved.
 • Het is de Shenmue3 van Nintendo, werkelijk onbegrijpelijk.

  Cannot be saved.
 • Ken eigenlijk ook alleen de Dc versie en samen met San Fransisco Rush vond ik dat de beste racer op deze console. heerlijke game <3

  .. en nu baal ik dat is San Fransisco Rush 2049 niet heb opgenomen in mijn top 100 :(
 • Vond wii sports resort eigenlijk een pak beter.
  Het is wel een 'serie' die de gehele gaming wereld op zijn kop heeft gezet, maar onder beste games aller tijden scharen…. neuh..
  Zelf vond ik 'm ook beter, maar juist door de extra registratie kracht van de plus, was het voor sommige leken weer te veel van het goeie.

  Moet zeggen dat de PC versie van Hydro ook wel te managen is. Die heb je ook zo gedownload. Speel het wel eens op de lappy.
  Heb 'm zelf op de Dreamcast en buiten het missen van het cabinet, vind ik het een pracht van een conversie. Zelfs mp-splitscreen werkt goed.

  De XBLA follow up heb ik nog niet gedownload. Vond de demo wat magertjes.
 • Mwah, het zou ook niet vanwege de populariteit zijn waarom een Wii Sports in een top 100 zou komen. Wellicht verkeerd verwoord van mijn kant.
 • Deze generatie niet nee. Spiritueel ging het van Tomb Raider naar Sands of Time en na Sands of Time nam Uncharted het stokje over. De Sands of Time serie dat grotendeels werd geraped door de sales-opkrikkende 'bloedige' vervolgen. Tja, een game die teveel leunt op Arabische sferen zonder bloed kan in deze tijd natuurlijk niet… tenzij je als Amerikaan de boel over hoop mag schieten. Maar goed ik dwaal af.

  Een generatie een franchise 'above the rest' is knap. Een generatie daarna hetzelfde blijven volhouden is zeldzaam. Zeker met dit soort titels die om de 2 jaar gereleased worden.

  Maar iets zegt mij dat het niet zozeer de tombraider fans maar de in 2008 niet PS3 bezittende gamers de klagende partij was.
  Deze vat ik niet helemaal. Tomb Raider is de serie toch niet meer wat het met deel 1 en 2 was? Of bedoel je de mensen die Uncharted als een matige serie bestempelen?

  Als Naughty dog voor een nieuwe IP gaat zou ik graag wat next-gen stealth elementen willen zien.
  Deze vond ik perfect in U2. Misschien iets meer gebruik kunnen maken van de scenery, maar het moet niet de Metal Gear kant op gaan met verkoudheid kwalen en zwermen strontvliegen om je heen etc.
 • Ik hoop dan ook dat ze kiezen voor een nieuwe franchise en een Tomb Raider debacle zullen voorkomen.
  Storm in een glas water. Tombraider is deze generatie niet eens meer relevant. If anything zouden de fans blij moeten zijn dat Uncharted het genre revitaliseert. Maar iets zegt mij dat het niet zozeer de tombraider fans maar de in 2008 niet PS3 bezittende gamers de klagende partij was.

  Als Naughty dog voor een nieuwe IP gaat zou ik graag wat next-gen stealth elementen willen zien.
 • Ik hoop dan ook dat ze kiezen voor een nieuwe franchise en een Tomb Raider debacle zullen voorkomen. Echter met een game voor de NGP in de maak, denk ik toch dat het een MGS achtige reeks zal gaan worden.

  Graag zou ik willen dat ze de filmische sfeer en misschien een licht getweakt control systeem in een ander epos setting gaan gebruiken.
 • De vraag is ook of bijvoorbeeld een Naughty Dog ‘Uncharted’ staande weet te houden in een volgende gen. Volgens mij is het een franchise die weinig vernieuwing tolereert.
  Het leuke aan Naughty dog is net dat Uncharted geen meerdere generaties staande hoort te houden. Vorige generatie J&D, nu uncharted en volgende generatie zal er weer iets nieuws in de spotlight staan.
 • @ Ties

  Vorig jaar kregen we nog Super Mario Galaxy 2 die bewees dat ze het nog kunnen, veel kans dat ze dat gewoon weer bewijzen met Skyward Sword.

  Ben overigens net begonnen aan God of War II, als ik een lijstje moest maken dan zat deze er zeker in. Wat een topgame :)
 • Om nog even op het ‘waarom Nintendo titels over de hele wereld zo’n beetje de lijstjes heersen’ terug te komen; Dit is omdat Nintendo in veel games een tijdloze sfeer weet te creeren waar geen andere developer aan kan tippen. Er zit een Coca-Cola like ingredient in (doggystyle, koekie beloning systeem), waar een sfeer uit voortbloeit in combinatie met gameplay waar vele devs moeite mee hebben om te evenaren.
  Bijvoorbeeld een Sega wist je te overompelen met een Virtua Racing in de arcade, maar eenmaal op een console had je er misschien een uur plezier aan. Een Stuntrace FX weet je vandaag de dag met de lage framerate en textureloos-lowpoly count nog voor een uurtje te vermaken. Dankzij de ‘overall theme’ en karakter is dit nog altijd een fijne rit om af en toe weer eens te spelen. Virtua Racing is zo achterhaald als de pest en kent genoeg alternatieven on steroids.

  De qaulityflow houden ze ook vrij constant. Een Tomb Raider, Prince of Persia en Sonic zijn vergane glories. De vervolgen werden allemaal in een productie schema uitgebracht, om de jaarcijfertjes hoog te houden. Zonder enige- of slechte vernieuwing. Nintendo liet vroeger gerust een franchise 10 jaar in de vriezer liggen of bracht een volledige game niet uit, omdat het geen vernieuwing bood. Zie StarFox; Nintendo had deel 2 op de snes helemaal klaar gestoomd (makkelijk te vinden op internet), maar heeft deze niet uitgebracht omdat het weinig vernieuwing bood tov z’n voorganger. EA, Ocean en Virgin etc. hadden er meteen al 4 uitgepoept in de desbetreffende gen.
  Die luxe heeft Nintendo met de diverse doelgroepen, handheld markt, Pokemon en licentie inkomsten. Zij kunnen franchises op de plank laten liggen. En als het even niet genoeg binnenhaald kunnen ze altijd cashen met casual Mario Party 12, zolang het de main serie maar niet schaadt.

  De vraag is ook of bijvoorbeeld een Naughty Dog ‘Uncharted’ staande weet te houden in een volgende gen. Volgens mij is het een franchise die weinig vernieuwing tolereert. Hooguit bijschaving en een andere setting, maar daar win je bij de ‘verwende’ nextgen gamers meestal in een volgende generatie geen over-enthousiasme mee. God of War, Metal Gear en Halo vind ik daar mooie voorbeelden van. Het zijn alle 3 franchises waar je erg gek op moet zijn, wil je het geringe update niveau tolereren. Je zou de hele franchise een andere richting in moeten duwen of een generatie op de planken laten liggen wil je het genoeg distantieren met eerdere delen.

  De verschillen in vervolgen van oudere Nintendo games zit ‘m vooral in de transformatie in zowel de sfeer als de gehele setting. Een Super Mario Bros, Bros 3 en World kan je makkelijk differentiëren van elkaar. Je hebt niet het idee dat Super Mario Bros 3 in deze tijd download-content had geweest op z’n voorganger. Dit geeft alle delen een hoger rerun gehalte, omdat ze allen een eigen identiteit hebben binnen het Mario spectrum.
  Ik vraag me dan ook af of ik ooit nog de eerste Mario Galaxy zal doorlopen. Daar de setting en controls identiek zijn, maar de mindere elementen van het eerste deel verdwenen zijn komt het al veel meer over als een update.

  But times are changing. Tegenwoordig veranderd niet alles meer in goud. Een Mario Kart/Tennis, StarFox, WaveRace en (dare I say it) 2D Super Mario, weten niet de kwaliteit te bereiken waarmee ze in de eerste plaats hun naam gevestigd hebben. Ook een Zelda TP bereikt niet het niveau van de eerste 3 delen in 3D. Om over de laatste portable games nog maar te zwijgen.
  Een Skyward Sword is een mooie test om te zien of ze het nog kunnen.
 • Volgens mij hebben we daar genoeg topics van.
 • Hmm, ik zou met de beste wil van de wereld nog geen top 50/100 kunnen samenstellen. Er zijn een paar games die ik bovenaan zou zetten, maar wat daaronder komt zou ik met geen mogelijk in een volgorde kunnen plaatsen.

  Misschien een idee voor IG om mensen hun top tien te laten samenstellen met daarin 'plaats 10 levert 1 punt op,( … ), plaats 1 levert 10 punten op'. Als maar genoeg mensen hun top 10 geven komt er dan vanzelf een redelijk realistische lijst uit.
 • Bully is een gave game, maar een klassieker…
  Mwah.
 • Dit is ongetwijfeld al gezegd, maar ik ben laat en lui; why de fuck staat zelda zo laag!?
  Omdat GTAIV gewoon beter is. Deal with it.
  Whahaha, you funny you! Now stop fooling around!
 • wat? Geen eternal darknes?!
 • Daarnaast geen pokemon red/blue waar het juist allemaal mee begon.
 • Zelfs dat lijstje is wat mij betreft incompleet. Geen Final Fantasy Tactics, geen Tales of Symphonia of eventueel Abyss (waarom in godsnaam wel Eternia) en geen Zone of the Enders 2 (1 is niks vergeleken met deel 2).
 • Lang niet allemaal klassiekers maar goed. En zeker niet behorende bij de top 100 imo.
 • Klassiekers:
  ActRaiser
  Advance Wars
  Age of Empires
  Age of Empires II: The Age of Kings
  Alex Kidd in Miracle World
  Alien vs Predator
  Alone in the Dark
  Alone in the Dark 2
  Alundra
  Amnesia: The Dark Descent
  Anachronox
  Animal Crossing
  Anno 1404
  Anno 1602
  Another World
  Ape Escape
  Atlantis: The Lost Tales
  Azure Dreams
  Bad Mojo
  Baldur's Gate
  Baldur's Gate II
  Banjo-Kazooie
  Banjo-Tooie
  Barbarian
  Batman: Arkham Asylum
  Battlefield 1942
  Bayonetta
  Beneath a Steel Sky
  Beyond Good &amp; Evil
  Bio Forge
  BioShock
  Black &amp; White
  Blade Runner
  Breath of Fire
  Breath of Fire II
  Breath of Fire III
  Breath of Fire IV
  Broken Sword: The Shadow of the Templars
  Broken Sword II: The Smoking Mirror
  Brothers in Arms: Road to Hill 30
  Bully
  Burnout 2
  Burnout 3: Takedown
  Call of Duty
  Call of Duty 4: Modern Warfare
  Carmageddon
  Castle of Illusion
  Caveman Ugh-Lympics
  Ceville
  Chrono Cross
  Chrono Trigger
  Command &amp; Conquer: Red Alert
  Counter-Strike 1.6
  Crash Bandicoot
  Crash Team Racing
  Creatures
  Culpa Innata
  D
  Dark Earth
  Day of the Tentacle
  Defenders of Oasis
  Demon's Souls
  Deus Ex
  Diablo
  Diablo II
  Die by the Sword
  Discworld
  Discworld II: Mortality Bytes!
  Donkey Kong Country
  Doom
  Doom II
  Dragon Age: Origins
  Dragon Ball Z: Budokai 3
  Dreamfall
  Driver
  Duke Nukem 3D
  Dune
  Dune II: The Building of a Dynasty
  Dungeon Keeper
  Dungeon Keeper II
  EVO
  Earthbound
  Ecstatica
  F-Zero GX
  F.E.A.R.
  Fahrenheit
  Fallout
  Fallout 2
  Fallout 3
  Fear Effect
  Final Fantasy IV
  Final Fantasy IX
  Final Fantasy VI
  Final Fantasy VII
  Final Fantasy VIII
  Final Fantasy X
  Flashback
  FlatOut
  Flight of the Amazon Queen
  Fluid
  Forbidden Siren 2
  Freedom Force
  Front Mission
  Full Throttle
  Gabriel Knight: Sins of the Fathers
  Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned
  Galerians
  Gears of War
  Ghost Master
  Giants: Citizen Kabuto
  Gobliiins
  God of War
  GoldenEye 007
  Golden Sun
  Gothic
  Gran Turismo
  Gran Turismo 2
  Gran Turismo 3: A-Spec
  Gran Turismo 4
  Gran Turismo 5
  Grand Theft Auto: San Andreas
  Grand Theft Auto: Vice City
  Grand Theft Auto III
  Grand Theft Auto IV
  Grandia
  Grandia II
  Grim Fandango
  Guitar Hero
  Half-Life
  Half-Life 2
  Halo: Combat Evolved
  Halo 2
  Halo 3
  Halo: Reach
  Haunting
  Heart of Darkness
  Heroes of Might and Magic III
  Homeworld 2
  ICO
  I Have No Mouth and I Must Scream
  Icewind Dale
  Icewind Dale II
  Ikaruga
  Illusion of Gaia
  Incredible Crisis
  Indiana Jones and the Fate of Atlantis
  Jade Cocoon: Story of the Tamamayu
  Jagged Alliance
  Jagged Alliance II
  Jak &amp; Daxter: The Precursor Legacy
  Jet Set Radio
  Jungle Hunt
  Katamari Damacy
  Keepsake
  Killer7
  King's Field
  Knights and Merchants
  Koudelka
  LOOM
  Lands of Lore: Guardians of Destiny
  Legacy of Kain: Soul Reaver
  Legend of the Mystical Ninja
  Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards
  Lemmings
  Little Big Adventure
  Little Big Adventure 2
  Live A Live
  Lost Crown: A Ghosthunting Adventure
  Lost Horizon
  Lost Odyssey
  Lufia &amp; The Fortress of Doom
  Lufia II: Rise of the Sinistrals
  Machinarium
  Mad TV
  Mafia
  Magic: The Gathering
  Mario Kart 64
  Mario Kart: Double Dash
  Mass Effect
  Mass Effect 2
  Max Payne
  Maximo: Ghosts to Glory
  Medal of Honor: Allied Assault
  Mega Man II
  Metal Gear Solid
  Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
  Metal Gear Solid 3: Snake Eater
  Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
  Metroid Prime
  Metroid Prime 2: Echoes
  Metropolismania 2
  Minecraft
  Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge
  Mortal Kombat II
  NiGHTS Into Dreams…
  Night Trap
  Nore More Heroes
  Oddworld: Abe's Exoddus
  Oddworld: Abe's Oddysee
  Odium
  Okami
  Omikron: The Nomad Soul
  OutCast
  Pandora's Box
  Panzer Dragoon Saga
  Parasite Eve
  Parasite Eve II
  Parodius
  Pathologic
  Perfect Dark
  Persona
  Persona 2: Innocent Sin
  Persona 3
  Persona 4
  Phoenix Wright: Ace Attorney
  Pilotwings 64
  Planescape Torment
  Plants vs. Zombies
  Pokémon Red
  Portal
  Postal 2
  Prince of Persia: The Sands of Time
  Pro Evolution Soccer 4
  Professor Layton and the Curious Village
  Project Zero
  Psycho Pinball
  Psychonauts
  Quackshot
  Quake II
  Quake III: Arena
  Ratchet &amp; Clank
  Red Dead Redemption
  Red Faction
  Resident Evil
  Resident Evil 2
  Resident Evil 3: Nemesis
  Resident Evil 4
  Rez
  Ridge Racer
  Rogue Galaxy
  RollerCoaster Tycoon
  Romancing SaGa 3
  Runaway 2: The Dream of the Turtle
  Runaway: A Road Adventure
  SaGa Frontier 2
  Sacrifice
  Sam &amp; Max Hit the Road
  Sanitarium
  Second Sight
  Secret of Evermore
  Secret of Mana
  Secret of Mana 2
  Sentient
  Shadow Hearts
  Shadow of Memories
  Shadow of the Colossus
  Sheep, Dog 'n' Wolf
  Shenmue
  Shenmue II
  Shin Megami Tensei: Lucifer's Call
  Sid Meier's Civilization
  Sid Meier's Civilization II
  Silent Hill
  Silent Hill 2
  Silent Hill 3
  Silent Hill 4: The Room
  Silver
  SimCity
  Simon the Sorcerer
  Skies of Arcadia
  Sonic the Hedgehog
  Sonic the Hedgehog 2
  SoulCalibur
  SoulCalibur II
  Space Quest: The Sarien Encounter
  Space Quest II: Vohaul's Revenge
  Space Quest III: The Pirates of Pestulon
  Space Quest IV: Roger Wilco and the Time Rippers
  Speedball
  Speedball 2: Brutal Deluxe
  Star Fox
  Star Fox 64
  Star Wars: Knights of the Old Republic
  Starcraft
  Starcraft II
  Street Fighter II
  Streets of Rage
  Streets of Rage II
  Stronghold
  Stupid Invaders
  Suikoden
  Suikoden II
  Suikoden IV
  Super Bomberman
  Super Ghouls 'N Ghosts
  Super Mario 64
  Super Mario Bros.
  Super Mario Bros. 3
  Super Mario Galaxy
  Super Mario Galaxy 2
  Super Mario Kart
  Super Mario World
  Super Metroid
  Super Monkey Ball
  Super Smash Bros.
  Super Smash Bros. Brawl
  Super Smash Bros. Melee
  Syberia
  Syberia II
  Syndicate Wars
  Syphon Filter
  System Shock
  System Shock II
  Tales of Destiny
  Tales of Eternia
  Tales of Phantasia
  Tales of Symphonia
  Tekken 3
  Tenchu: Stealth Assassins
  Terranigma
  Tetris
  The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
  The Dig
  The Incredible Machine
  The King of Fighters '98: The Slugfest
  The Last Express
  The Last Remnant
  The Legend of Dragoon
  The Legend of Zelda: A Link to the Past
  The Legend of Zelda: Majora's Mask
  The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  The Legend of Zelda: The Wind Waker
  The Longest Journey
  The Lost Vikings
  The Movies
  The Neverhood
  The Secret of Monkey Island
  The Sims
  The Witcher
  The World Ends with You
  Theme Hospital
  Theme Park
  TimeSplitters
  ToeJam &amp; Earl
  Tom Clancey's Splinter Cell
  Tomb Raider
  Tomb Raider 2
  Tombi!
  Tony Hawk's Pro Skater
  Toonstruck
  Torin's Passage
  Twisted Metal 2
  Ultima Underworld: The Stygian Abyss
  Uncharted 2: Among Thieves
  Uncharted: Drake's Fortune
  Unreal Tournament
  Vagrant Story
  Valkyrie Profile
  Valkyrie Profile 2: Silmeria
  Vampire the Masquerade: Bloodlines
  Vandal Hearts
  Viewtiful Joe
  Virtua Fighter 4
  WarCraft II: Tides of Darkness
  WarCraft III: Reign of Chaos
  Wild Arms
  Wild Arms 2
  Wipeout 2097
  X-COM: Terror from the Deep
  X-COM: UFO Defense
  Xenogears
  Zak McKracken and the Alien Mindbenders
  Zombies Ate My Neighbors
  Zone of the Enders
  Zone of the Enders: The 2nd Runner
 • Zo was het inderdaad niet bedoeld, meer om THUDD!! even de goede richting in te krijgen <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />.
  Als je van games houdt en geen PS2 (voor het gemak speelt men daarop maar PS1-games) hebt mis je gewoon verschrikkelijk veel, en dan zijn de prijzen van veel van die spellen nu ook belachelijk laag.
  Mwa om nu nog in het PS2-gebeuren te stappen, de tand des tijds doet altijd wel iets van de ervaring af. Voor wie geen SD scherm meer in huis heeft zou ik dan eerder opteren voor een PS3 voor de PS2 HD remakes en een PSP voor de PSOne classics.

  Wat Nintendo betreft, net als iedere andere developers brengen ze goede en minder goede games uit. Het verschil met andere developers zit hem in een grote fanbase die een sterke affiniteit heeft met nintendo-mascottes en polished casual games en een brede buffer voor falen. De enige andere dev die dit ook heeft maar dan in mindere mate is Blizzard.
  HD remakes en de classics op de PS1 is inderdaad een betere optie, maar ik kan goed leven met de PS2-graphics, zelfs op een HDTV.
  Wat mij betreft zijn enkel N64-spellen grafisch volkomen achterhaald. Daar probeerde men volledig 3D te zijn met een techniek die er nog niet klaar voor was. Die kaalheid kan ik niet meer hebben, de PS2 wel, en de PS1 heeft nu voordeel van zijn beperkingen.

  Nintendo brengt overigens ook het meest consistent goede spellen uit. Er zit ook troep tussen natuurlijk, maar ze brengen al 30 jaar goede spellen uit. Er zijn toch weinig devs die zich daarmee kunnen meten, dus staan er in lijstjes automatisch meer Nintendo-games.

  Oh nog vergeten te reageren hier. Het is gewoon dat ik destijds niet anders gewend was en geen drang/behoefte eraan had. Maar merk toch wel dat ik een flink deel gemist heb dat ik ooit nog wil inhalen. Daarnaast de tand des tijds zal ik wel overleven, als je super mario 64 terug bekijkt bijvoorbeeld. Terwijl ik dat toch zo weer op kan pakken, titels die ik wil spelen zal ik dan wel spelen.

  Echter heeft het voordeel van de PS3 dat je dan zogenaamd 2 vliegen in 1 klap slaat. Als de prijs iets meer zakt dan zal ik daar ook ongetwijfeld voor gaan :).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren