1. Top Spin Review

Re: Top Spin Review

Topic is overbodig geworden, aangezien Convict deze review ook al bij de member recensies heeft neergezet en wel hier: http://www.insidegamer.nl/ureview.php?id=205

Daar kunnen ook reacties worden geplaatst :)
 • Topic is overbodig geworden, aangezien Convict deze review ook al bij de member recensies heeft neergezet en wel hier: http://www.insidegamer.nl/ureview.php?id=205

  Daar kunnen ook reacties worden geplaatst :)
 • ik vond hem na 3 dagen als saai, ben blij dat ik hem alleen geleend had…
 • netjes…ik overweeg ook nog om hem te gaan halen
 • Topspin het is al een vrij oud spel. Voor mensen die bekend zijn met dit spel zal me review niks nieuws melden, daarom niet minder interessant om te lezen. Haast iederen heeft het wel is gespeeld, of ooit wel is iets van gehoord. Topspin 2 wordt een launch titel als het goed is, voor de xbox 360, helaas komt die niet voor de gewone xbox . Dat Topspin toch me interessen bleef wekken, om bijvoorbeeld toch een recensie te schrijven , is omdat het het enige xbox spel is dat ik nog speel. Ik heb dit spel al vrij lang, en kan er maar niet genoeg van krijgen. Telkens als ik het even opzij schuif komt er een tennis grandslam op tv, en wil ik zelf ook weer Topspin gaan spelen. Om het gevoel te hebben, dat ik zelf ook een beetje in een grandslam zit. Je hebt een Career Mode , Exhibition Mode ,Custom Tournament Mode, Multiplayer Mode, Tennis School Mode. Ik bespreek alleen de belangrijkste mode's.

  Controls:
  A sla je gewoon safe/vlak mee. Hoelanger je ingedrukt houdt en hoe later je loslaat hoe harder je slaat. Dat geldt voor alles behalve de lob , riskhot en de dropshot.
  B Is de befaamde topspin slag. Topspin is een slag vol met effect die soms heel vaak hoog opstuit. Ik heb wel is meegemaakt dat hij hoger kwam dan me lob. Helemaal met Hewitt want zijn lobs gaan extreem laag.
  X Slice een slag met veel effect die de vaart uit de ralley haalt. Heel handig om te spelen als je even naar het net wilt. Want dan krijg je daar tijd genoeg voor. Of om gewoon te blijven slaan zodat je tegenstander uiteindelijk de eerste unforced error maakt.
  Y Lob handig als iemand aan het net komt. Of gewoon om te spelen zodat je de ander ver achter de baseline lokt, zodat je zelf klaar kan gaan staan om toe te slaan
  Linker Trigger dat is de dropshot trigger. Als je hem precies in het middenloslaat lukt de dropshot perfect. Btw dat wil niet zeggen dat je gelijk het punt hebt dat hangt van de situatie af.
  Rechtertrigger dat is de riskshot knop zeer riskant win je vaak het punt mee mits die goed lukt. Aan de andere kant 1 van de mastery skills die je kan kiezen is om riskshots goed terug te slaan. Het leuke is dat je ook een skill kan kiezen om de riskhot extra goed te kunnen slaan.


  Serveren:

  Je kan serveren met elke knop behalve met de lob knop (Y). Als je met de dropshot knop serveert serveer je onderhands. En de bal belandt maar net achter het net. Hierdoor is je tegenstander genoodzaakt, om meteen gelijk al naar het net toe te komen. Hoe later je loslaat(hoger in het balkje) hoe harder je slaat. Hoe hard je slaat hangt af van hoeveel sterren je tenniser of tennister voor service heeft. De hardste serve is die van James Blake met 142 MPH. De langzaamste serve is met iedereen als je serveert met een hele lege balk met helemaal geen geel erin. Dat varieert van 60 tot 70 mph.


  De Career Mode:
  Je begint met kiezen of je een man of een vrouw wilt zijn. Daarna kies je je huidskleur je kan maar liefst kiezen uit 16 huidskleuren. Uiteraard zijn de onderlinge verschillen niet zo heel groot. Anders waren er rassen waar we nog nooit van gehoord hadden aanwezig. Ik heb nu voor een Male gekozen en ik kies daarbij een beetje roze achtig DNA. ( de huidskleur).
  Je kan vervolgens kiezen uit Sculpt Head , Sculpt Body , Salon , Sports Shop en Begin Career. Ik ga da

  t allemaal niet doen kost veels te veel tijd. Maar Sculpt head houdt in dat je alles aan het hoofd kan veranderen wat je maar wilt. Sculpt Body uiteraard het lichaam. En Salon is het uiterlijk zoals bijvoorbeeld het kapsel, en oorbellen wel of niet aandoen. Verder kan je facial hair instellen , kleur ogen en wel of geen oorbellen.
  Vervolgens ga ik naar de sports shop je kan hier kiezen uit top , bottom , raquet, socks en shoes. Vrij simpel allemaal top is wat voor shirt je wil dragen. Bottom is broekje en zo en socks en shoes spreekt voor zich. In het begin is je keuze, in deze dingen nog vrij beperkt. Zo kan je bijvoorbeeld maar standaard uit 2 racket's kiezen. Naarmate je verder komt in de Career Mode, kan je steeds meer dingen kiezen in de sports shop. Het leuke is ook, dat in elk continent je een sportshop hebt. Nou begin career dan eerst kies ik of ik links, of rechts handig wil spelen. Ik kies voor links. Daarna kies je uit of je 1 ,of 2 handige backhand wil ik kies voor 2. Daarna kan je kiezen uit Serve Type. Er zijn 4 mogelijkheden te moeilijk om te beschrijven, kan de lichaamsbeweging van me speler moeilijk gaan beschrijven. Iniedergeval kies ik voor optie 4. Daarna kan je je natuurlijk talent kiezen, techician , powerful , defense.
  Technician: heeft voor power -2 en Speed 0 Angle +1 en Precision ook +1. Power is kracht , speed is snelheid , angle is hoek oftwel hoe ver je de bal een hoek in kan slaan, en precision is precisie hoe nauwekeurig je slaat dus.

  Defense geeft je -1 voor power +1 voor speed en angle en -1 voor precisie. Persoonlijk mijn favoriet.

  Powerful geeft je power +2 speed -1 angle 0 en precision -1. Ik had een paar dagen terug nog voor powerful gekozen met mijn Lleyton Hewitt kloon.( alleen veel kleiner) Nu kies ik voor Defense.
  Ik bevestig dat , vervolgens mag ik me speler een naam gaan gegeven , nationaliteit en me career opslaan. Daar ga ik nu allemaal niet verder op in ik start gelijk. Als je dat doet kan je niet langer al deze dingen als natuurtalent , nationaliteit etc nog veranderen. Je uiterlijk overigens uiteraard wel gewoon in een sportshop. Maar dan niet de vorm van je lichaam enzo.
  Het doel van het spel is vrij simpel nummer 1 van de wereld worden. Hoe je dat doet simpel. Je kan gaan trainen zodat je beter wordt maar door toernooien te winnen telkens wordt je ranking beter en uiteindelijk wordt je nummer 1 van de wereld.. Je hebt 14 sterren om uit te besteden. Onder de categorieen: Service , Forehand , Backhand en Volley. Persoonlijk geef ik geen ene moer om service. Veel ace's slaan is wel leuk maar toch. Mogelijke combinatie's zijn dus 3 voor Serve 4 voor Forehand , 4 voor Backhand en 3 voor Volley. Een allround tenniser ben je dan zeg maar. Je kan baseline spelen en serve & volley. Persoonlijk vind ik 2 voor serve 5 voor forehand 5 voor backhand en 2 voor volley de leukste. Waarom omdat je bent dan een meester in de forehand en de backhand. Je wint dan de rally vrij simpel. Door gewoon te serveren en de bal ver weg de hoek in te slaan. Je bent een master in iets zodra je er 5x in getraint bent en gelukt. Als een training niet lukt is dat niet erg , je raakt je geld kwijt maar je ster niet. Je hebt op elk continent 1 vliegveld. Van daaruit kan je naar heel de wereld vliegen. Ieder continent heeft zijn eigen tennis toernooien , sponsors , trainers ( voor de 4 basiskwaliteiten) en sportshops. Naarmate je meer wint wordt je ranking alleen maar hoger. Je kan gelijk een toernooi beginnen of je kan eerst gaan trainen. Je kan zonder een toernooi te beginnen , 3 sterren uitgeven aan kwaliteiten. Als ik me niet vergis. Als je op start drukt krijg je opties. Hierin zie je scrapbook( hierin wordt verteld hoe je aan welke status of imago komt en hoe) rankings de hele top 100 je begint zelf als nummer 100. Player Sheet hier zie je je Masteries (serve , forehand , backhand en volley) , Skill List je begint er met 0 maar zodra je nummer 1 van de wereld bent krijg je je 4de. Coins je begint met 5000 ,hoeveel coins je verdient hebt en je natuur talent. Tot slot hoeveel career stars je nog over hebt. Sportsbag en Playerstats heb je ook nog en WorldMap, dan keer je weer terug naar de career wereld. Sportsbag geeft je mogelijkheid je racket te veranderen en andere kleding aan te trekken. Playerstats laat zien hoeveel wedstrijden je gewonnen hebt , hoeveel procent van je wedstrijden , hoeveel ace's je geslagen hebt , hoeveel brake's je gemaakt hebt, hhoeveel forehands , backhands en volleys je geslagen hebt , goede riskshots hebt uitgevoerd. En nog veel meer.Ik ga niet verder op de career mode in anders wordt me review veels te saai. Ik wil alleen nog zeggen dat de Career Mode heel erg leuk is.

  Verder ik heb Topspin nog nooit online gespeelt en nog nooit met system link. Verder speel ik ook nooit Custom Tournament.
  En toch vind ik het een heel tof spel. De singleplayer exhibition is heel leuk. Je kan aantal game'=s kiezen 2 , 3 , 4 , 5 of 6. En sets best of 1( gewoon 1 set) ,3 of 5. 5 is zoals bij de officieel heren enkelspel grandslams. Gaat om wie het eerst 3 sets wint. En verder kan je ook kiezen of je vrouwen of mannen tennis wilt doen. En of je single of dubbel wilt spelen. Daarna kan je kiezen uit grandslam , master pro , semi pro , playground , misschien zat er nog pro bij dat ben ik vergeten.
  Iniedergeval dan kan je het toernooi kiezen waar je op wilt spelen tegen je vriend of tegen je computer. Het leuke aan playground is dat er helemaal geen scheidsrechter bij is. Er wordt dus niks omgereroepen.
  De camera keuze is vrij simpel je kan er uit 2 kiezen. Eentje dat je achtr de tenniser staat en 1tje dat je het vanaf boven af ongeveer ziet. Ik kies zelf bijna altijd uit de laatste.


  De Tenniser en Tennisters:
  Dit vind ik persoonlijk een van de mindere punten van het spel. Omdat het niet echt diver is. Ze verschillen wel allemaal genoeg maar je kan er maar weinig kiezen. Bij de heren: Sampras, Hewitt , Michael Gambil , Grojsean , Kuerten , Chang , Blake , Robredo voor de rest niet bestaande spelers. Terwijl Sampras en Chang helemaa niet meer spelen. Sampras heeft iets wat de rest niet heeft wellicht vanwege zijn status als legende . In het echte tennis leven. Hij heeft namelijk 15 sterren. Bij de vrouwelijke speelsters heeft Hingis dat. Daar kan je verder nog kiezen uit Anna Kournikova, Dementieva , Hantuchova, Shaughnessy en nog een paar niet echt veel.
  Ook heel leuk is dat je bijvoorbeeld een dubbelwedstrijd kan spelen met 4 Grosjean's in het veld of 4 Anna Kournikova's. Zo heb ik bijvoorbeeld ergens deze week een enkel gespeeld. Met Sampras tegen Sampras op Wimbledon ik won met 6-3 6-3 6-3.

  Moeilijkheidsgraden:
  Met de exihibition kan je kiezen uit easy , normal en hard. Easy is lijkt mij persoonlijk zelfs, voor de grootste beginner te makkelijk. Hard win ik nu zelf elke keer met enkel spel. Echter met een dubbel partij tegen de computer ga ik op hard wel onderuit. Nog te weinig dubbel ervaring. Wie nieuw is met dit spel raad ik aan om op normal te spelen.

  Toernooien:
  Je begint elk toernooi in de kwartfinale. Je speelt best of 3 sets. En een set betaat uit 3 game's. Tenzij het 3-3 komt te staan dan komt er een tiebreak aan te pas. Dat is wie het eerst 7 punten wint om en om. Met minimaal 2 verschil. Zo niet kan het tot in de eeuwigheid doorgaan. Ik had laatst nog een 15-13 tiebreak verloren. Als je wint ga je door naar de halve finale etc , als je verlies lig je eruit. Geen nood zijn genoeg toernooien. Je kan ook elk toernooi zo vaak spelen als je maar zelf wilt.


  Conclusie:

  Topspin is een heel leuk tennis spel. Al helemaal om met zn 4ren te dubbelen. Of enkel spel tegen een vriend te spelen. Persoonlijk speel ik het nog heel graag ook in me eentje. Omdat Wimbledon laatst ook was en Rolland Garros daarvoor. Kreeg ik weer de neiging om te gaan spelen. Ook omdat ik geen xbox live heb. Omdat ik nog bij me ouders woon en zij willen het niet. Heb tenslotte me eigen pc om online mee te gaan.
  Laatst verloor ik van me beste vriend die het veel minder vaak speelt. Ik was Robredo hij Sampras. Ik won nog de eerste set met 6-4 maar hij won de 2de set met 6-2 en zelfs de 3de met 6-3. Dat was voor mij persoonlijk een grote afknapper. Want van zijn tweeling broer won ik nog met 6-2 6-0. Ik speelde in de hangaar dat is een playground. Met een hele donkere omgeving en ondergrond ( pikzwart) Ik wil me vriend natuurlijk verslaan dus blijf ik door oefenen.

  Helaas heb ik jullie niks over de xbox live mode van topspin kunnen vertellen. Zodra ik me eigen kamer met een xbox heb en op kamers woon , speel ik met genoegen op xbox live topspin en nog meer andere spellen.

  Verder spelen de potjes gewoon heel leuk. Net als met voetbal elke wedstrijd is anders. Je kan je eigen taktiek aannemen of telkens van taktiek wisselen. Als je dit spel nog niet heb gelijk aanschaffen , het kost hooguit €30 en je beleeft er lang plezier aan. Ik zou me gods niet weten hoeveel uren. Maar als ik moet schatten hoeveel ik het gespeeld hebt nou misschien wel 500.
  - Convict


  Alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Over de system link en het xbox live gedeelte, kan ik geen uitspraken doen.
  Dit spel is een aanrader voor iedere tennisliefhebber en voor iedereen die van een leuk multiplayer spel houdt. Tegen vrienden en online tegen misschien wel een Chinees. Ik heb namelijk wel vernomen dat het online gedeelte leuk is.
  Zeker nu Topspin goedkoop is vind ik dit spel eigenlijk wel voor bijna iedere xbox bezitter een must have.


  Pluspunten:
  -Goede singleplayer
  -Met 2 spelers of meer heel leuk tegen vrienden.
  -Mooie Graphics
  - Perfect Uitgewerkt
  - Leukste tennis spel dat er is voor de console's.

  Minpunten:
  -weinig tennisers
  - geen mixed dubbel


  9+

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.