1. Toppers van de Dreamcast

Re: Toppers van de Dreamcast

Virtual On, een van mijn favo games ooit.

Oratorio Tangram helaas nooit gehad.
 • Virtual On, een van mijn favo games ooit.

  Oratorio Tangram helaas nooit gehad.
 • Sega Bass fishing is trouwens ook super! Destijds de eerste vishengel die naast de rod ook een motion sensor had ingebouwd…
  Btw Koekie, 2049 was idd geweldig, ik vond het eerste deel ook super maard an alleen ind e arcade.
 • Die was wel de moeite waard. Helemaal als je twee versies had & een linkkabel. Multiplayer madness. ^^D Bijna alle mechgames spreken me wel aan, VO hangt er een beetje tussenin (uiteindelijk een beat'em up) maar het idee blijft hetzelfde. Enigste andere game die die linkkabel ondersteunde was F355 dacht ik. Was destijds wederom een compleet nutteloze aankoop. -_-'
 • De games die ik nog ken herrineren:

  - Capcom Vs. SNK 1 (niet zon beste vechtgame)
  - Chu Chu Rocket (moet je echt van houden, dan is ie fantastisch, anders zo snel mogelijk vergeten)
  - Crazy Taxi
  - Crazy Taxi 2 (allebei boring)
  - Dead or Alive 2 (aardig vechtspel)
  - Ecco the Dolphin (boring)
  - F355 Challenge: Passion Rossa (niets bijzonders, wel super graphics voor die tijd)
  - Grandia 2 (aardige RPG)
  - Headhunter (aardige actie/stealth)
  - Jet Set Radio (heel gaaf spel, veel beter dan Future)
  - Metropolis Street Racer (goede racer, wat te lastig voor mij)
  - Outtrigger (snelle actiegame,best wel fun)
  - Power Stone (cool met z'n vieren, en in je eentje eigenlijk ook)
  - Resident Evil: Code Veronica (gaaf verhaal, ouderwetse actie)
  - Shenmue (SUPER!)
  - Shenmue 2 (SUPER!)
  - Skies of Arcadia (SUPER!)
  - Sonic Adventure (SUPER!)
  - Sonic Adventure 2 (misbaksel dat alle leuke dingen uit SA 1 gehaald heeft)
  - Sonic Shuffle (supersaaie Mario Party kloon)
  - Soul Calibur (hele goede fighter, overbodig though als je 2 al heb0
  - 18 Wheeler: American Pro Trucker (redelijk boring, wel grappig sfeertje)
 • Pfff €150 gaat me wat te ver, bovendien moet ik er dan eigenlijk 2 hebben, met zijn 2en is Virtual On helemaal magistraal.

  Quake 3: Arena op DC mag imo ook wel genoemd worden, was een hele goede port die je zo goedkoop kon spelen (PC die je in die tijd nodig had om Quake 3 vloeiend te spelen kostte je nogal wat).
 • De origele DC Twinsticks kosten gemiddeld zo'n 150 Euro (met verzendkosten etc), echt een enorm duur geintje. Met de normale controller is de lol er een beetje af, juist die controls maken het zo speciaal.

  @Killyourzone: is nou niet echt een must-have. Wel een hele aparte titel. Je kon met de DC versie tegen PC gamers spelen als die pointrelease 1.16 hadden geloof ik. Je had dan eigenlijk een prima draaiende Quake 3 versie die perfect speelde met keyboard & muis (op de DC), zonder lag & met weinig laadtijden. Dat was opzich wel speciaal, maar haast niemand die er gebruik van maakte.
 • DC Twinsticks gaan je inderdaad heel wat kosten, zeker wel over de 100 euro. Saturn sticks zijn dan wel veel goedkoper maar goed dan moet je nog steeds een total control converter hebben en die internationale shipping argh =)

  Ik speel het spel zelf met joypad en het is wel amusant maar mijn vingers gaan er wel kapot aan door die B+R en L+R knop combo's…
 • Precies ja, die bedoel ik. Carrier.

  Die vond ik best tof, maar ik hield ook nogal van het genre destijds. En als je een game als Zombie Revenge noemt, mag die ook genoemd worden imo.

  Oratorio Tangram wil ik verder niet hebben zonder twin sticks, en dat gaat me nogal kosten zeker. Wel jammer dat ik 'm heb gemist, keek er eerst enorm naar uit maar vervolgens kwam ie niet uit in Europa, importeren zie ik niet zitten omdat ik een schurfthekel heb aan gesodemieter met converters en kastjes enzo, als iets niet werkt word ik aggressief.
 • Deep fear is een saturn game, was redelijk maar niet meer dan dat imo.

  Waarschijnlijk bedoel je Carrier? Die lijkt er wel op en is op de DC.
 • Deep Fear is nog niet genoemd, toffe survival horror game maar wel stukken minder dan Code Veronica.

  DE game waar mijn bek van openviel, was toch wel Ecco the Dolphin. Niet de beste game, maar wel heerlijk moeilijk en ZO mooi, op een gegeven moment kom je een soort kerkachtig gebouw tegen in een onderwater grot met een gotische raamschildering, het leek wel een foto.

  Ook Soul Calibur was gewoon stunning, dat was in die tijd zo'n ongelofelijk vette game.

  Beste games waren voor mij naast Soul Calibur, Skies of Arcadia en Resident Evil: Code Veronica (nog steeds mijn favo Resi, al heb ik Resident Evil 4 nog niet).
 • quake 3 arena!
 • Grandia II, Skies of Acardia, Power Stone, Marvel vs Capcom, THird Strike, Outtrigger, Garou Mark of the Wolves, Jet set Radio en Shenmue!
  (En dan vergeet ik er nog een handjevol)!
 • Ja, gewoon super die console. Zoveel mooie titels. Speel er nog vaak op. Hopelijk doet mijn lens het nog lang en gaan mijn controllers nog goed mee, want ik zie mezelf niet snel nieuwe apparatuur kopen (alles is toch uit de handel nu?)

  Alles is nog niet uit de handel hoor, heb zelf net een DC gekocht met accesoires (zie laatste aankopen topic). Heb nu nog maar 8 spellen, maar dat gaan er zeker veel meer worden dankzij jullie bijdragen aan dit topic waardoor ik al aardig wat games zie die ik wil hebben.
 • Uitstekend topic! :p

  Ik heb dus ook mijn dreamcast nog, in tip toppie conditie. Ook al heb ik hem ENORM veel gebruikt, toch blijft de lens erg goed werken. Ook alle andere randapparatuur (VMU's, controller) zijn nog oké.

  Maar even over de games die ik het vetste vind. Op één staat Jet Set Radio. Ik ga geen heel verhaal schrijven over de graphics, het geluid, de gameplay etc etc. De sfeer in die game zegt al genoeg en de game is helemaal af. Sega heeft geweldig werk afgeleverd. Ik overweeg op dit moment zelfs een xbox te kopen (tweedehands) voor Jet Set Radio Future, die ik dus nooit heb kunnen spelen. Ik speel Jet Set Radio nog steeds regelmatig, luister de soundtrack en verbeter mijn records. Één van de beste games ooit voor mij.

  Shenmue. Ik speel de game opnieuw op dit moment en alhoewel er voor de tweede keer een aantal saaie momenten inzitten, ademt die game ZOVEEL sfeer uit. Prachtig. Vooral voor iemand die alles wil weten van de japanse cultuur (ik dus) is het fantastisch om gewoon door de straten te lopen en de cultuur te proeven (natuurlijk niet volledig, maar toch). Het feit dat de gevechten cool zijn en de minigames meer dan grappig (Hang On! Space Harrier!), maakt deze game nog net een stukje koeler. Ook kun je online competities houden voor deze minigames. Maar ik heb geen online mogelijkheden hier dus dat gaat niet door.

  Power Stone 2. We hadden vaak hardcore wedstrijden. Dat kwam vooral omdat ik en mijn vrienden die game een tijd lang _heeeeeel_ erg veel hebben gespeeld. Ook al was de gameplay erg simpel, toch zat er veel diepgang in als je veel speelde en ECHT goed werd.

  Tech Romancer. Gewoon een vette fighter met een mech setting. Ik kan me herinneren dat ik ook nog heel lang die VMU mini game heb zitten spelen. (de batterij werd sneller gedrained als dat ik biertjes kan wegtanken, maar dat terzijde :p)

  Skies of Arcadia. Een goede RPG waar ik vrij lang mee heb gedaan. Niet zo goed als het spul van Square, maar dat zocht ik ook eigenlijk niet bij de Dreamcast.

  Die schrikgame die iemand opnoemt. Ik weet welke je bedoeld en zal de cd eens gaan zoeken. Was een vet (doch moeilijk) spel.

  Sonic Adventure 1/2. Toffe platformer met een leuke sfeer.

  Soul Calibur. HELEMAAL KAPOT GESPEELD :D echt niet normaal meer, jongens. Deze game… de blaren staan nog steeds op mijn handen. Ik geloof dat we eens één keer van smiddags tot savonds laat hebben zitten spelen. 400 potjes three rounds, anyone? :)

  Ja, gewoon super die console. Zoveel mooie titels. Speel er nog vaak op. Hopelijk doet mijn lens het nog lang en gaan mijn controllers nog goed mee, want ik zie mezelf niet snel nieuwe apparatuur kopen (alles is toch uit de handel nu?)

  Edit:

  Mocht iemand zijn of haar DC spellen verkopen of die zeldzame japanse spellen voor mij heeft (wink wink) dan zie ik je PM heel graag tegemoet.
 • Virtual On Oratorio Tangram = beste game op de DC imo, zonder twijfel. Ik zou iedere hardcore DC liefhebber adviseren om die hap te halen, kost misschien een tientje op jp import en is helemaal Engels.

  De controls waren ietwat crap door de onfortuinlijke DC pad maar met Twinsticks is dit spel helemaal da bomb. DC twinsticks zijn trouwens wel ontzettend rare, het beste is een goedkoper saturn twinstickje via convertertje erop gooien.. het spel vereist met sticks nog steeds oefening maar het betaalt zich echt uit.

  Raiden en Apharmd-B zijn mijn favo mecha's.


  Andere toppertjes voor mij zijn Skies of Arcadia, Soul Calibur, SF3: DI (3S is beter op xbox/ps2) maar ook Zombie Revenge, Giant Gram 2 (verrassend coole worstelgame) en Project Justice speel ik nog regelmatig. Het aantal toppers is voor mij wel afgenomen door het verliezen van exclusiviteit (bijvoorbeeld met veel 2d fighters) maar de DC blijft wel zijn must haves houden.
 • Shenmue I en II zijn alleen al genoeg om een DC te kopen :)
 • Ikaruga is een leuke shooter maar ik vind Radiant Silvergun nog steeds beter… En Samba is dan wel een collectors item maar toch vind ik het tevens het beste DC spel. Het speelt heerlijk en de actie vind niet alleen op maar ook achter de buis plaats. Geef iemand de maracas in d ehand en ze blijven spelen. De japanse en US versie zijn overigens geeneens zo duur hoor. Alleen de PAL set is een collectors item. Phobos kom jij niet vans egaforum vandaan? (Drax)

  Klopt, ik kwam daar jaren terug ook. Totdat ik m'n collectie vol had & er geen nieuwe discussie waarde voor Sega meer was (elk onderwerp was al tig keer voorbij gekomen). De JAP & US versies zijn toch ook niet makkelijk te krijgen (compleet met Samba set)? Ik heb dat spel maar een paar keer gespeeld in m'n eentje, het zal uiteraard een totaal andere ervaring zijn met een paar vrienden & een kratje bier erbij. ;)

  Virtual On met Twin Sticks vond ik altijd het stoerst van de accesoire games. De besturing zat erg strak in elkaar.
 • Mijn lijstje zal zijn.
  -Dead or Alive 2
  -Soul Calibur
  -Skies of Arcadia
 • MOFO's jullie missen Rush 2049, de leukste game (na SC) op de dreamcast!
 • je mist

  -Sonic shuffle (alleen leuk met z'n vieren)
  -RE 3 spellt op de DC gewoon lekkerder.
  -Street fighter 3:double impact en 3rd strike

  opvallend is dat ik een paar van deze spellen op een andere console heb.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren