1. Ubisoft schaft handleidingsboekjes af

Re: Ubisoft schaft handleidingsboekjes af

Het hangt er toch vooral van af welk spel. Bij een Call of Duty of Fifa zal het allemaal wel, maar bij een RPG moet ie behouden blijven wat mij betreft.
 • Het hangt er toch vooral van af welk spel. Bij een Call of Duty of Fifa zal het allemaal wel, maar bij een RPG moet ie behouden blijven wat mij betreft.
 • Jammer, maar ik ben waarschijnlijk een van de weinige die de boekjes nog wel eens naleest….
 • Als de boekjes uit de doosjes verdwijnen heeft het voor mij echt geen enkele zin meer om een pc game in de winkel aan te schaffen. Wat in de praktijk zal betekenen dat ik twee keer per jaar games in sla bij de Steam Sales (of er moet een fantastische weekend deal zijn), want het aanbod van GOG is de laatste maanden ook niet om over naar huis te schrijven. Ik moet zeggen dat ik flink baal als ik een console game koop (bijna altijd tweedehands) en het boekje ontbreekt. Ik weet nog dat ik vroeger wel eens games voor consoles kocht die ik nog niet had en evengoed uren zoet was met het lezen van de manual. Vroeger was alles beter blabla.
 • Worden hun games dan ook goedkoper daardoor? Het scheelt ze veel druk/print werk/kosten als ze geen fysieke boekjes meer bij de games stoppen.
 • Het is voor verzamelaars ook eeuwig zonde. Het is gewoon vet om een retro game in complete staat te kopen. Vooral die oude RPG's met een boekje en een uitvouwbare landkaart erbij. Zelda voor de SNES heeft bijvoorbeeld ook nog zo'n klein zwart/wit hintboekje er bij. Straks bestaan alle games enkel uit een cart of een disc. En over nog weer een paar jaar heb je alleen nog maar een rommetje op je HDD staan :(. Het verzamelen van videogames zoals we dat nu kennen zal dus gewoon ophouden te bestaan. Zo'n rom is na uitspelen na eigenlijk waardeloos.
 • Handleiding moet je vertalen toch? Zo'n catalogus is screenshots/artwork erin proppen en done.

  Da's een paar uur werk per taal. Daar gaan de loonkosten ook niet in zitten.

  Vaak worden de controls tegenwoordig uitgelegd in een tutorial waar je je als beetje doorgewinterde gamer ook keihard betutteld voelt. Jammerlijke zaak dit alles, maar niet echt een verrassing te noemen. It's all about the benjamins.
 • Ik vind het wel enorm jammer dat ze er geen handleiding meer bij doen. Toch moet ik ook zeggen dat de handleidingen (boekjes) van tegenwoordig ook niet echt veel meer voorstellen bij de meeste spellen. Meestal maar een paar bladzijde met wat tekst. Nee het is allang niet meer zoals vroeger die handleidingen dat ze nog mooi waren en leuk waren om door te lezen (bladeren).
 • Ze zeggen allemaal wel dat ze het doen voor het millieu. Maar ik weet wel bijna zeker dat waarom ze dat doen is omdat het goedkoper is. Als ze het echt voor het millieu doen, maak de games dan ook maar gewoon goedkoper.
 • EA gaf ook al geen handleiding erbij, maar wel 3 of 4 blaadjes aan reclame en een code voor de online pass. Wat is het verschil.
 • Ik vind het jammer dat ze het afschaffen. Altijd het eerste wat ik doe als ik een game binnenkrijg is naar de buitenkant en het boekje een uur lopen staren. Heerlijk vind ik dat. Maar aan de andere kant is het begrijpelijk. Tegenwoordig zitten er in de game ook al een tutorial, maar zoals ik vergeet de controls wel is en zou ze wel graag op willen zoeken in het boekje om te kijken hoe het ook alweer allemaal was.
 • Handleiding moet je vertalen toch? Zo'n catalogus is screenshots/artwork erin proppen en done.
 • Nintendo is inmiddels ook gestopt met handleidingen. Zelda heeft echt nog maar een flinterdun boekje en Mario 3D Land en Mario Kart hebben alleen nog maar een uitvouwbare poster.. Eeuwig zonde…

  Opmerkelijk is dat beide 3DS games trouwens wel een dik 3DS reclameboekje bevatten, die dikker is dan menig oldskool handleiding! Het is dus zeker geen milieubesparende keuze in het geval van Nintendo. En of je nou een catalogus drukt of een handleiding, daar zou ook weinig verschil in kosten in zitten lijkt me…
 • ik kan me niet meer herinneren wanneer ik nog eens een handleidingsboekje vastgehad heb.. dus voor mijn part is het ok
 • Ik lees wel nog altijd de manuals gewoon voor de lol. Zou het wel erg jammer vinden moesten ze weggelaten worden.
 • Opvallend dat de handleidingen voor de Nintendo systemen niet worden afgeschaft…. wat zou de reden zijn, is dit contractueel vastgelegd als Nintendo-license, of ander verhaal?
  Voor de sterren hoeven ze het in ieder geval niet te doen.
 • ik zit er niet heel erg mee, behalve als ik in bv. fifa wil weten hoe iets moet ofzo
 • Normaal gezien zou ik ze gelijk geven, maar nu ik net Demon's Souls heb, heb ik nog NOOIT zoveel m'n boekje nodig gehad. Dus ik zeg, laat dat papier er gewoon in!
 • Is dit trouwens inmiddels al ingegaan? Ik hoop nooit Ubersoft games namelijk dus ik weet het niet :)
 • … vervelende is ook dat de mindere kosten niet zichtbaar zijn. De prijs van een game zal dus niet lager zijn, we betalen indirect nu nog meer voor minder.

  :(
 • Vind ik wel heel triest, ik gebruik die boekjes echt keiveel. En vaak als je een nieuwe game hebt aangeschaft en het is tijd om naar bed te gaan^^ neem ik altijd de boekies mee om die nog even door te spitten. En het is ook handig als je de game een tijdje niet meer hebt gespeeld dan kun je mbv van de boekies nog even de controls opfrissen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren