1. Uit de hand gelopen hobby of een verslaving?

Re: Uit de hand gelopen hobby of een verslaving?

fuck.. zonet burnout3 en metal slug3 gekocht <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />
Ik had mezelf nog beloofd voorlopig geen games meer te kopen en al helemaal geen ps2 games….

Burnout 3 is die €30,- echt wel waard.
 • fuck.. zonet burnout3 en metal slug3 gekocht <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />
  Ik had mezelf nog beloofd voorlopig geen games meer te kopen en al helemaal geen ps2 games….

  Burnout 3 is die €30,- echt wel waard.
 • Metal Slug 3 is wel cool :)

  Ja ik weet het geef veel te veel geld uit aan spellen en dergelijke, misschien moet ik maar weekje naar China ziekenhuis voor verslaafden :P
 • fuck.. zonet burnout3 en metal slug3 gekocht :(
  Ik had mezelf nog beloofd voorlopig geen games meer te kopen en al helemaal geen ps2 games….
 • Vroeger een verslaving, nu ik ouder word, is het steeds meer een hobby waarmee ik nog dagelijks mee bezig ben en af en toe graag een paar uurtjes in de week een vette game speel.
  Gamen is simpelweg heerlijk!
 • tsjah, maatje van me zag ik 3 jaar geleden Kingpin Life of Crime doen, en dat vonk toen een vet spel dus hij branden voor mij en ik spelen en spelen.. maar het was meer voor de fun/hoppy er bij, maar nu is het gewoon een dikke verslaving Counterstrike 1.6 en Source
  maar goed gamen is my life :)
 • Oplossing:Geef je games aan mij….:D
 • ja das waar, maar ik collect graag games
 • Leipe mening :P
  Sommigen hechten geen waarde aan het collectors-aspect bij games. Zoals ik. Ik krijg er liever nog wat euro's uit als ik ze toch niet meer speel
 • - ben een ruilgek en ruil spellen die ik niet (meer) speel om aan spellen te komen die me meer interesseren.

  dat vind ik geen goede oplossing, spellen kopen je en zijn dan van jou, als je ze dan weg doet ben je een aars (das mijn mening).
 • Verslaving uit de hand gelopen? Ja ik sluit me hierbij aan alleen geef ik amper geld uit aan games in tegenstelling tot de meeste gamers hier. Heb namelijk gezocht naar alternatieve oplossingen om aan games te komen:
  - ben games gaan reviewen voor diverse gamessites die me dan de spellen toesturen
  - doe aan alle games wedstrijden mee in de hoop natuurlijk om een game te winnen
  - ben een ruilgek en ruil spellen die ik niet (meer) speel om aan spellen te komen die me meer interesseren.

  Dus er zijn wel degelijk genoeg manieren om je hobby financieel in toom te houden ;)
  En als ik in de stad kom, dan kan ik het niet laten om even in de budgetbakken te kijken of er nog iets leuks tussenzit. Vind het altijd wel lachen in de gamesshops, leuk sfeertje altijd, voel me weer kind hahaha
 • Die periode heb ik net een jaar achter de rug. Toen kocht ik echt super vaak spellen. Maar toen kwamen de nieuwe spellen die steeds meer vroegen aan je pc. De spellen van nu kan mijn pc niet meer aan. Af en toe koop ik nog een leuk spel zoals halo of bf 1942 secret weapons of WWII. Maar nu bf2 uit is en Call of Duty 2 in aankomst is heb ik besloten een nieuw systeempje samen te stellen. Over ongeveer 3 weken heb ik weer een power systeem op m'n kamer ^^D ^^D Maar dan heb ik mssn nog net genoeg geld over voor bf2 en moet k weer een hele tijd w88 voor k nog een spel kan kopen 8|
 • Ik koop af en toe een game. Als ik er reclame van zie en het me leuk lijkt of als ik er ergens iets van lees.
 • Ik weet me opzich wel goed in te houden, maar als ik een game koop speel ik hem echt nooit uit :S…
 • Hoewel ik eerder dit topic had gezegd dat ik alleen games koop waarvan ik zeker weet dat ik ze leuk vind, kreeg ik wel de neiging om een SE van Silent Hill 2 te kopen, terwijl ik die game waarschijnlijk geen zak aan vind :P
 • Als je dat geld opzij legt een half jaar dan kun je naar Japan en die games opnieuw kopen voor een appel en een ei, heb je je reis eruit Sega ;)
 • Damm, jij geeft ziekelijk veel geld uit aan gamen o_0 wat jij deze afgelopen maandgekocht hebt (blijkbaar qua geld) is ong gelijk aan wat al mijn ps2 games bij elkaar kosten bv :lol: verdeelt over 2/2,5 jaar
 • Denk dat ik wel het zelfde probleem heb, heb de afgelopen maand voor 600 euro games gekocht, en gemiddeld per maand geef ik wel 350 a 400 euro uit aan gamen. Als ik in de stad ben ga ik altijd ff kijken naar de games, en dan eindig ik dus altijd weer met een nieuw spel. Had voorgenomen niet meer naar de stad toe te gaan alleen als het nodig is, maar dat is ook onzin, moet me gewoon beheersen hehe.
 • Ik denk niet dat je het een uit de hand gelopen hobby kunt noemen…

  De bedragen die je erin stopt zijn naar verhouding (zeker op een vol maandsalaris) niet eens zo heel groot. De meeste mensen met een 'uit de hand gelopen hobby' hebben een halve tempel van hun huis gemaakt om aan die ene honbby te wijden.

  Maar als je zo veel games koopt en je speelt niet dan is dat toch zonde van je geld.

  Nee.

  Klinkt tegennatuurlijk, dat weet ik. Maar de andere hobbïsten (ehm..spelling?) die zoveel prullaria verzamelen gebruiken ook bijna niets van hun collectie.

  In verhouding maakt 'de gamer' dan nog juist meer gebruik van zijn aankopen.
 • Damn man ik heb precies dezelfde shit als jou man, Ik koop ook veels te veel en speel eigenlijk maar weinig. Wat helemaal PARA is, is dat jij ook nog dezelfde spellen heb (voor ps2) alleen heb ik veel meer games voor me play dan voor me cube. (voor cube heb ik alleen echte toppers). (zoals jij nu zone of enders hebt gekocht, had ik die dus ook al gehaald :) (wel uitgespeeld trouwens :) (is ook vrij kort, dus moet je zeker doen).

  Het is me ook opgevallen dat ik de laatste tijd meer games wil spelen die je zo kunt oppakken en gelijk spelen. Games als Pro Evo of fzero is altijd wel ff leuk. Ik zat ook echt lang te wachten (en te kopen :( op een game die echt zo vet zou zijn (voor mij op dit moment) dat ik echt weer ff zou gamen..(omdat ik er eigenlijk altijd wel zin in had, maar gewoon geen tijd… of wanneer je wel tijd hebt komt er t nog niet van.. (door oa vriendin, of internet!).

  Ik moet wel zeggen dat ik nu dus TEKKEN 5 heb gehaald, en die game heeft me gelukkig echt weer volledig achter me ps2 gebracht, en heb nu al vele uren gespeeld in 4 dagen ofzo… (ik moet er wel bij zeggen dat ik nu ook vakantie heb tot eind aug, dus heb genoeg tijd)

  Kortom ik zat dus ook lange tijd in een kooptrip:(, maar heb me nu zelfs zover weten te vermannen dat ik God of War nog niet heb gekocht. :)
 • Niet bij mij. Al heb ik dat soms wel als ik bepaalde retro titels in me handen heb die ik vroeger of via emulatie graag mocht spelen. Mijn laatste Ps2 games waren sinds januari en waren import. Ik speel er vooral games op die ik nu heb, zowel oudere als nieuwe.

  Dat collectie gevoel kan ik me wel voorstellen, zo wil ik ook nog vele in mijn ogen klassieke games in mijn collectie al zal ik ze niet veel spelen maar slechts 'even uit de kast halen', maar dat zijn meestal toch titels die ik vroeger bij iemand anders speelde of op een andere niet-zo-legale-manier.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren