1. verschil in gevoeligheid tussen muizen

Re: verschil in gevoeligheid tussen muizen

Je muis is gevoeliger omdat hij waarschijnlijk meer DPI heeft. De muizen van Razer staan bekend om het hoge aantal dpi misschien wel 1600. Daardoor is hij gevoeliger. Je moet dus inderdaad je zoals Jort uitlegt je gevoeligheid om laag zetten. Als je in games ook verschil voelt kun je in de console /sensitivity typen en het dan aanpassen met /sensitivity 2 ofzo, of je kijkt in je options van het spel.
Je moet gewoon veel uitproberen, kijken wat je het prettigste vind en dan er gewoon aan wennen.
 • Je muis is gevoeliger omdat hij waarschijnlijk meer DPI heeft. De muizen van Razer staan bekend om het hoge aantal dpi misschien wel 1600. Daardoor is hij gevoeliger. Je moet dus inderdaad je zoals Jort uitlegt je gevoeligheid om laag zetten. Als je in games ook verschil voelt kun je in de console /sensitivity typen en het dan aanpassen met /sensitivity 2 ofzo, of je kijkt in je options van het spel.
  Je moet gewoon veel uitproberen, kijken wat je het prettigste vind en dan er gewoon aan wennen.
 • Ik neem aan dat ze allebei optisch waren? Zo ja, dan kun je handmatig instellen, dat de muis iets minder gevoelig (=langzamer) muist. Ga daarvoor naar je configscherm > muis. Zet dan de muisgevoeligheid iets langzamer (zie plaatje). Niet te veel (zoals in het plaatje is), want dan gaat het té langzaam. Gewoon ff uittesten wat jij fijn vind.

 • hallo allemaal,

  ik zit met het volgende probleem:
  ik speel al een tijdje CS 1.6 en ik was toe aan een nieuwe muis, voorheen had ik er één van logitech maar nu heb ik er één van razer, namelijk de Razer diamondback L.E.
  Toen ik deze muis ging installeren(10 minuten geleden) en hem voor het eerst gebruikte viel mij gelijk op dat de muis veel gevoeliger reageerde ondanks dat mijn instellingen in windows precies hetzelfde zijn gebleven(hiermee bedoel ik de instellingen v/d muis in config)

  nou is mijn vraag:
  is er een handige manier om ervoor te zorgen dat deze muis precies even gevoelig werkt als mijn vorige?

  B.v.d.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren