1. Videokaart kapot?

Re: Videokaart kapot?

Witte puntjes duidt op artefacts. Het ziet er naar uit dat het einde verhaal is van de videokaart. Indien je het aan durft kun je inderdaad zelf de videokaart erin stoppen. Maar wees er zeker van dat je dit kunt. Over het algemeen is het niet zo moeilijk, maar wel er op letten dat je de kaart nooit bij de onderkant vast pakt. Anders kun je weer een nieuwe kopen. Altijd bij de zijkant pakken. Rechtop erin prikken en zorgen dat je een klik hoort. Maar voordat je de nieuwe kaart erin doet eerst de oude drivers eraf halen. Gebruik hierbij Driver cleaner pro of Driversweeper, om alle verwijzingen naar de driver te verwijderen. Anders krijg je problemen en zeker wanneer je switch van Nvidia naar AMD (was eerder Ati).
Voor De Sims 3 heb je geen top of the bill kaart nodig. Een HD5570 zou bijvoorbeeld kunnen.
 • Witte puntjes duidt op artefacts. Het ziet er naar uit dat het einde verhaal is van de videokaart. Indien je het aan durft kun je inderdaad zelf de videokaart erin stoppen. Maar wees er zeker van dat je dit kunt. Over het algemeen is het niet zo moeilijk, maar wel er op letten dat je de kaart nooit bij de onderkant vast pakt. Anders kun je weer een nieuwe kopen. Altijd bij de zijkant pakken. Rechtop erin prikken en zorgen dat je een klik hoort. Maar voordat je de nieuwe kaart erin doet eerst de oude drivers eraf halen. Gebruik hierbij Driver cleaner pro of Driversweeper, om alle verwijzingen naar de driver te verwijderen. Anders krijg je problemen en zeker wanneer je switch van Nvidia naar AMD (was eerder Ati).
  Voor De Sims 3 heb je geen top of the bill kaart nodig. Een HD5570 zou bijvoorbeeld kunnen.
 • Heej,

  Ik heb alle drivers al geüpdatet. Ook heb ik al bij canurunit.com of zo iets De Sims 3 ingevoerd en heeft het uitgezocht of mijn computer het aankon. Ik zou zelfs De Sims 3 kunnen spelen op één van de beste instellingen volgens mij.

  Dat wordt dan dus een nieuwe videokaart kopen… Wat zijn nou echt gemiddelde videokaarten, waarmee je dus bijvoorbeeld De Sims 3 en Minecraft gewoon op goede instellingen kan spelen? En kan ik mijn oude videokaart gewoon uit mijn computer halen en een nieuwe er zelf weer inzetten, of moet dat echt gedaan worden door specialisten?

  Bedankt!
 • Hey mdog93! Heb je al geprobeerd de drivers van je videokaart te updaten? Gewoon even met google zoeken. Mocht dat niet helpen, dan zou je het inderdaad kunnen proberen met een nieuwe videokaart. Klinkt voor mij het meegst logisch dat inderdaad je videokaart oververhit is!
  Hier de minimum requirements van Sims 3: Een zeer slechte videokaart is blijkbaar al voldoende voor dat spel… Toch raad ik aan om een iets betere te halen, dit omdat je waarschijnlijk niet alleen sims3 gaat spelen.
 • Sinds een jaar ongeveer maakt mijn computer een harder zoem geluid als ik bijvoorbeeld een spelletje doe op internet of een Youtube filmpje kijk. Sinds een half jaar valt mijn computer uit als ik een spelletje speel, en heel af en toe ook als ik op Youtube een filmpje kijk.

  Ook heb ik een tijdje geleden De Sims 3 geïnstalleerd en na een tijdje spelen (4 minuten ongeveer), liep het beeld vast, er kwamen allemaal witte puntjes en een paar gele lijnen in beeld, maar het geluid liep wel door. Ook heb ik dit heel af en toe (is maar een paar keer gebeurd) terwijl ik Youtube filmpjes keek.

  Nu denk ik dat het mijn videokaart is (G-Force 7900 GT), waardoor mijn computer af en toe uitvalt en zichzelf opnieuw opstart. Nu wil ik dus binnenkort een nieuwe gaan kopen, maar kan je dat gewoon in je computer klikken? En wat is nou een goede videokaart zodat je gewoon De Sims 3 kan spelen, ook Minecraft (dat is misschien wel leuker dan Sims xD) en ook gewoon online spelletjes kan spelen en filmpjes kan bekijken?

  Bedankt,
  Mdog93

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren