1. Videokaart stuk??!

Re: Videokaart stuk??!

ff een update: Dell wil hem niet omruilen, wel repareren maar dat gaat doekoe kosten. Dus ken ik volgens mij net zo goed een nieuwe halen.
 • ff een update: Dell wil hem niet omruilen, wel repareren maar dat gaat doekoe kosten. Dus ken ik volgens mij net zo goed een nieuwe halen.
 • Je videokaart is stuk. Ik had dat ook een paar maanden terug, waarbij ik allerlei streepjes over mijn scherm kreeg te zien. Ik kon ook geen grafisch intensieve dingen doen. Toen een oudere videokaart erin gedaan en alles deed het weer. Dat wordt een nieuwe videkaart kopen.
 • je bent de ene die ze zoeken neo :P
 • Naja, 80 euro…Mocht Dell niks doen dan kan ik me ouders wel overhalen om een nieuwe videokaart te halen denk ik (en een betere :P )

  Ik heb net getest met een ander monitor, ook streepjescodes enzo. Dus toen meteen maar Dell een email gestuurd, kijken of nu weer na 5 minuten de telefoon gaat :P
 • Naja…Ik ga vanmiddag een andere monitor erop zetten om uit te sluiten dat het niet aan me monitor ligt. Dan stuur ik Dell een email en hoop ik dat hun een oplossing weten of dat ze hem gaan vervangen.


  ps. Het is een Ati Radeon 9800 Pro, dus wel iets van 150 euries waard.

  Dat ding is geen reet meer waard :) Voor 80 euro heb je een nieuwe pro.
 • Naja…Ik ga vanmiddag een andere monitor erop zetten om uit te sluiten dat het niet aan me monitor ligt. Dan stuur ik Dell een email en hoop ik dat hun een oplossing weten of dat ze hem gaan vervangen.


  ps. Het is een Ati Radeon 9800 Pro, dus wel iets van 150 euries waard.
 • Ow nog een tip: Koop een stekkerblok met een piekspanningbeveiliging. Als er teveel stroom op komt te staan schiet de stop van die stekkerblok eruit waardoor er geen stroom meer op je stekkerblok komt te staan en je pc veilig blijft.
 • Haal het koelblok er eventjes af. Meestal zit het vast met twee van die plastic schroefdingetjes (die je met een tangetje bij elkaar moet knijpen). Daaronder zit je GPU (je grafische processor). Ik gok dat het er daar een beetje aangebakken uitziet. Laatst hetzelfde gehad met een GeForce 2 MX. Stroom viel uit, en kreeg mooie streepjes op m'n beeld. 99% van de tijd is je GPU gebakken dan.

  Wat je kan doen? Een nieuwe videokaart kopen, want hier kan je helaas niets meer mee. Op één of andere manier zijn stoppen die eruit springen erg gevaarlijk voor computers. Heb al enkele voedingen vervangen, een grafische kaart en zelfs een servervoeding heeft het laatst niet overleefd (sjakka, € 120,- down the drain!).
 • dit is wel vet klote voor je dan
  wat voor videokaart is et?, probeer em is in een andere pc?
 • dit heb ik ook soms zo'n beeld
  wat ik doe > Kast open , en stroomkabeltje naar mn videokaart eruit>erin en weer checken.
  meestal meteen goed beeld weer dan. Al gaf hij nog geen goed beeld, haalde ik de hele kaart eruit en zette hem er weer in.

  probeer da is dan
  Kaart heb ik er al uitgehaald en teruggedaan, zal de stroomkabel er wel ff uithalen straks.


  EDIT: Niks helpt hoor, denk dat het niet meer te redden valt :(
 • dit heb ik ook soms zo'n beeld
  wat ik doe > Kast open , en stroomkabeltje naar mn videokaart eruit>erin en weer checken.
  meestal meteen goed beeld weer dan. Al gaf hij nog geen goed beeld, haalde ik de hele kaart eruit en zette hem er weer in.

  probeer da is dan
 • Misschien heb je de stekker er niet goed terug in gedaan?
 • Een dag geen computer is een dag niet geleefd. Naja ik zal kijken, maar heb hem vrijwel altijd nodig (msn, huiswerk, insidegamer, je kent het wel)
 • Ligt aan je videokaart. Ik heb dit soort wazig beeld ook wel is gehad nadat mijn PC eruit knalde (stroomstoring in de wijk). Ik zou de PC ff een dag met rust laten en dan weer opnieuw opstarten.
 • Ik denk dat me videokaart stuk is, maar ben er niet zeker van. Laat ik maar beginnen met een mooi verhaaltje.

  Ik zat gisteravond vrolijk te computer toen ik ineens een tik uit me meterkast hoorde, en toen me computer en toen werdt alles donker (volgende heeeeeeeeel snel op elkaar). Stroom uitgevallen….Mooi klote. Eerste wat ik dacht was dat de computer stuk was/kortsluiting maakte. Dus ik en me moeder naar de meterkast…hmmm niks te zien. Aardlek weer omhoog » knalde meteen terug. Toen naar de stoppen gekenen, zagen er niet stuk uit. Toen maar de meest waarschijnlijke stop die stuk leek vervangen, aardlek omhoog » knalde meteen terug. Toen maar de stekker uit me computer gehaald een weer geprobeerd, verdraaid alles werkte weer.

  Vervolgens toen ik me computer opstarte kreeg ik alelmaal blauwe matrix codes te zien en in allemaal streepjes codes. Wat raar dacht ik, maargoed dat zal wel over zijn als ik hem morgen weer opstart.

  Ik ging naar bed, zette de TV nog ff aan en…(je raadt het al) TIK, alles donker. Dus naar beneden gelopen en weer naar de meterkast, weer geen stop gesprongen. Naja toen in het hele huis zoveel mogelijk stekkers er uit gehaald, zonder resultaat. Toen ben ik maar gaan slapen me vader kwam toch over een uurtje thuis en me moeder zou dat wel overleven in het donker (deed nog ff wat kaarsjes aan).

  De volgende morgen me vader zat vrolijk TV te kijken en toen een heel verhaal van gisternacht. Het schijnt dat onze bel korsluiting maakt (de transformator dan). Maargoed ik de computer aanzetten, en jawol hoor matrixcodes en vierkantjes bij het opstarten en streepjescodes in windows….

  Toen computer opengehaald, kijken of de fan van me videokaart het nog deed, werkte perfect. Nieuwe drivers gedownload (catalyst 5.9) en allemaal zonder resultaat. Ik denk dus dat me videokaart een flinke opdonder heeft gekregen, aan me monitor ligt het niet want als ik ene prt scrn maak dan zie ik het ook.

  Zo ziet het er ongeveer uit (is erger in het echt):

  Maar dan echt alles, alle pictogrammen en wat andere dingen zien er zo uit. Nu is mijn vraag, is me videokaart echt stuk of kan het nog aan me monitor liggen en wat kan ik er aan doen?
 • Mobo reset?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren