1. Vraag over bereik wireless router

Re: Vraag over bereik wireless router

Ik heb slechte ervaringen met draadloos netwerk door muren heen. Mijn ouders hebben op de begane grond een wireless router en dan kan ik op de eerste verdieping geen connectie mee maken.
 • Ik heb slechte ervaringen met draadloos netwerk door muren heen. Mijn ouders hebben op de begane grond een wireless router en dan kan ik op de eerste verdieping geen connectie mee maken.
 • Het bereik is volgens de fabrikant misschien 30 meter, in de praktijk is het minder. Zo zit ik nu op mijn kamer achter een computer die draadloos verbonden is met de router beneden (ong. 15 meter of minder) en zelfs dan valt de verbinding soms weg. Het is dus een goed idee het eerst even uit te proberen. Misschien kun je de apparatuur op proef krijgen van de winkel of heeft een vriend ook draadloos spul dat je even mag lenen.
 • Ik heb een SMC router, perfect dingen. Nooit last mee en veel opties met instellen om te zorgen dat er geen onbekenden internet op data van je stelen :)
 • Voor je router: http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/314

  Voor de netwerkkaarten: http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/315

  Klik op het gewenste product en je ziet waar je ze het goedkoopst kan krijgen ;)
 • oké dus een linksys router is een goede keuze?
  enig idee waar ik die voordelig kan kopen/bestellen? en die draadloze netwerkkaarten?
 • Je moet idd een kaartje waar zo'n antenne op zit in je pc steken, om draadloos contact te maken met je router. Ik heb zelf PAS een Linksys draadloze route3r gekocht voor een dekstop richting een laptop, en het werkt fantastisch !
 • dus die routers van 30 meter gaan ook moeiteloos door stenen muren heen? in dat geval zou het geen probleem moeten zijn :)
  maaruh het lijkt me handig om zo'n modem/router/acces point 3 in 1 ding te kopen…wat heb je eigenlijk precies aan zo'n acces point? ennuh wat moet ik in de pc's doen zodat ze het signaal herkennen? ik heb wel gewone netwerkkaarten erin maar ik neem aan dat ik een soort wireless network card nodig heb?
  suggesties voor een goede router zijn zeer welkom.
 • Dit zal ongetwijfeld lukken, want het bereik van me meeste WL-routers is zo'n 30 á 35 meter, soms zelfs 100 meter! Je zult bij een goedkopere waarschijnlijk wel wat snelheid verliezen, dus een 140 MBps router is handig :)
 • De situatie: Wij wonen in een huis waarvan we de begane grond en de 2de verdieping huren (officieel 2 verschilllende addressen). We willen geen 2 adsl abbonementen betalen want dat is veel te duur. Daarom willen we beneden draadloos adsl nemen. De wireless router staat daar dan in de hoogste kamer ongeveer 2 meter onder het dak.
  Nu is mijn vraag: hebben wij dan boven ook verbinding?
  het signaal moet dus door 2 (houten) vloeren heen ongeveer 6 meter de hoogte in en dan nog ongeveer 8 meter naar de computerkamer.
  of door een stenen muur heen, dan via buiten 6 meter de hoogte in en dan door de houten balkondeur naar de computerkamer.
  Is dit mogelijk, en wat moet ik hiervoor aanschaffen? (type router/modem/netwerkkaarten etc).
  De pc's boven worden alleen gebruikt voor e-mail/internet/downloads, dus ik neem aan dat er geen 100% signaal vereist is. (Beneden wel voor online gaming).
 • dan is het mogelijk gewoon klote ingesteld heb het bij mensen aangesloten kon zelfs 175 meter verderop c.a 5 huizen nog met mijn laptop inloggen en had het dan nog redelijk snel dus das wel raar was wel duur setje maar neem aan dat jullie geen troep kopen ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren