1. Waar erger je je aan bij games?

Re: Waar erger je je aan bij games?

Onzichtbare muren. Onlogische gebeurtenissen in het verhaal. Cliches. Slecht vertaalde Japanse humor. Lineariteit.
 • Onzichtbare muren. Onlogische gebeurtenissen in het verhaal. Cliches. Slecht vertaalde Japanse humor. Lineariteit.
 • -Laadtijden.
  -Een missie die moeilijk is omdat het spel niet doet wat je wil.
  -Laadtijden..
  -Standaardthema's: Vooral ijskerkers en vuurtempels vind ik verschrikkelijk. Maar bijvoorbeeld Urbangames zijn ook goede voorbeelden van irritante standaardthema's.
  -Laadtijden…
  -Iets doen dat geen effect lijkt te hebben: Net PD0 filmpje gezien, wordt er een gast 5 keer in zijn hoofd geschoten, maar reageert nauwelijks. Die gast loopt vrolijk verder :S
  -Laadtijden.
 • - Laadtijden
  - Als je iemand moet beschermen ofzo. Zoals in Fable die traders en Ashley in RE4. Dat vind ik zo hatelijk, dan is voor mij de lol eraf.
 • Waar ik ook een enorme hekel aan heb is dat de Fransen/Duitsers enzo de games in hun eigen taal willen hebben, wat als gevolg heeft dat PAL games soms veel later hier uitkomen! Ga verdomme Engels leren!

  Inderdaad.
  En dat goede Japanse games niet naar USA of EU komen, vind ik ook klote.
  En games die inspelen op de afgrijselijke Urbanhype.
 • Je moeder komt zeiken dat er te lang achter zit….:S
 • Waar ik ook een enorme hekel aan heb is dat de Fransen/Duitsers enzo de games in hun eigen taal willen hebben, wat als gevolg heeft dat PAL games soms veel later hier uitkomen! Ga verdomme Engels leren!

  ja dit vind ik totaal waar
 • Bij RPG's: Te weinig experience krijgen

  Bij sportspellen: Benaderen by far het gevoel niet dat je krijgt als je daadwerkelijk zelf aan het sporten bent.

  Lol, alsof het spel je kan laten zweten en moe worden. En als je poppetje geblesseerd is kan het je de pijn ook niet laten voelen. Dus het idee dat je daadwerkelijk aan het sporten bent, zal de eerstkomende 50 jaar er nog niet zijn, misschien wel nooit.
 • Cutscene's waarbij je niet op start kan drukken.

  Das ook een goeie ja, vooral bij games met veels te lange cutscene's.
 • Framedrops vind ik behoorlijk irritant!

  Ook lange laadtijden, daardoor ben ik geneigd snel wat anders te doen…

  Waar ik ook een enorme hekel aan heb is dat de Fransen/Duitsers enzo de games in hun eigen taal willen hebben, wat als gevolg heeft dat PAL games soms veel later hier uitkomen! Ga verdomme Engels leren!
 • Cutscene's waarbij je niet op start kan drukken.
 • het meest erg vind ik framedrop
  Ik vind het verschrikkelijk, om een game framedrop te zien hebben, dan is de game een stuk minder aantrekkelijk dan zonder framedrop.
  De graphics van een game maken me niet uit, al kan ik elke pixel tellen die er op het scherm verschijnt, daar heb ik geen moeite mee, aan de graphics kun je wennen, framedrop niet.

  en het tweede waar ik me aan erger zijn laadtijden
  als ik een game wil spelen, wil ik em het liefst gelijk op mijn beeld hebben staan, zonder eerst een tijd lang doelloos voor me uit te zitten staren, en te wachtten op het begin van de game.
 • Bugs en andere 'foutjes': Ergerlijk, moet je weer een patch ofzo downloaden om dit soort foutjes weg te poetsen. Heel erg vervelend, want je hebt dus feitelijk een product gekocht dat niet af is. Het kan natuurlijk gebeuren, maar sommige bugs maken pijnlijk duidelijk dat het spel gewoon onafgemaakt de winkels ingegooid is.

  Frustratiemomenten die voortkomen uit de tekortkomingen van het spel:
  Een spel mag niet te makkelijk zijn, dat is duidelijk. Ik heb het dan ook niet over frustratiemomenten die voortkomen uit de moeilijkheidsgraad van het spel. Wel irritant zijn de dingen die moeilijk worden doordat de besturing of camera knudde is.

  Slechte AI:
  Kan me nog steeds mateloos ergeren aan die AI-auto's in Gran Turismo 4. Die is zo slecht dat alle races in dit prachtspel hierdoor verknald worden. Er is geen enkele interactie tussen de speler en de AI-racers die gewoon achteloos hun rondjes draaien. Hierdoor zijn met name de langere races uitermate slaapverwekkend.
 • Lange laadtijden ja… en ik vind random encounters bij RPG's niet super, maar ik kan het accepteren.

  Verder vind ik ongeinspireerde, corny stuff heel erg ergerlijk (lelijke characters, saaie omgevingen). Die mortal kombat konquest mode van deception bv, die was zooooo ontzettend lame. Gaat de grote stoere keizer eventjes aan de onbekende hoofdrolspeler vragen of ie em een handje wil helpen met iets. Dat is gewoon zo nep :P
 • Ik speel regelmatig online en wat het mij toch het mist pissed maakt, zijn toch wel van die mensen die altijd lopen te zeiken als ze verliezen. Mensen die denken dat ze het zijn terwijl ze er geen fuck van kunnen. Bij games zoals battlefield2 erger ik me uber aan teamkillers mensen die expres over je claymores lopen etc.
  Mensen die tegen mij zeiken om admin tekrijgen, terwijl ik duidelijk zeg nee… ( vooral mensen die voor het eerst je server joine dan gelijk admin vragen :s )
  En natuurlijk cheaters.

  Hier erger ik me echt aan online, kan me eigen serv niet in of iedereen vraagt al voor admin of iets anders waar je rechten voor moet hebben.
 • Als je bepaalde dingen in een game niet kan beïnvloeden. Zoals bijv. in MGS (Twin Snakes) Als je die grote comunication tower moet oplopen. Snake wordt gespot door een camara en je krijgt een shitload aan soldiers achter je aan. Dus ik gooi bij de 2e keer spelen voordat ik naar binnen loop een chaff na binnen, ik schiet mn magazijn leeg op de camera, het maakt allemaal niks uit, je wordt altijd gespot
 • Bugs
  Frustratie(als iets niet wil lukken)
  Camera/Gameplay irritant. Of de AI van je medespelers niet goed meewerken.
 • lange gevechten vooral bij FFX.
  Als ik tegen sin wil vechten moet ik er FF een middag voor gaan zitten.
  Baten kaitos ben ik een 1 bezig geweest tegen giacomo folon en aime.
  ijs(dungeons) Zelda ,ToS
  Op de gamecube teveel mario games.
  Ik had eens gelezen dat een platformer te duur is dus dat ze daarom maar partygames maken om de fans te plezieren.(zon iemand van Nintendo zei dat)

  een Platformer te duur :lol:

  geloof je het zelf o_0

  Nintendo heeft genoeg centen ]
  kijk naar zelda das een echt duur spel

  Duurder als een party game bedoel ik dan.
 • Muziek: Ik vind het erg irritant als de soundtrack van een game mij totaal niet aanspreekt of zelfs irriteert. Ik heb echt een schijthekel aan bepaalde muziek en als die in games veel voorkomt dan kan ik me eraan ergeren. Ook als er nauwelijks een goede soundtrack in een game zit vind ik dat vervelend. Vooral met RPG's want het zorgt wel voor de nodige sfeer. Als die ontbreekt dan vermindert dat de spelervaring voor mij.

  Slechte Camera: Games als Zelda hebben een goede camera (mede omdat je die zelf kan beinvloeden). TWW is een voorbeeld van hoe het goed kan. Mario 64 bijvoorbeeld vond ik heel wat minder. Veel games hebben een standaardcamerapositie die je niet kunt veranderen en waarmee je soms niks kan zien (Kingdom Hearts is een goede game, maar de slechte camera is irritant).

  Lange laadtijden: *cough*Day of Reckoning*cough*. Is gewoon zwaar irritant. Bij sommige games is het begrijpelijk, maar ik wil meestal snel spelen, vooral bij games die weinig aandacht nodig hebben en die je ook goed "even tussendoor" kan spelen. BIj RPG's heb ik er minder problemen mee (als je de console aanzet).
 • Bugs en vastlopers: Ik irriteer me er nogal aan als het spel opeens vastloopt, uiteraard. Als je lange tijd niet hebt kunnen saven trek ik mijn haren uit mijn kop van frustratie. Ook bugs zijn vervelend, vooral als ze het spelplezier belemmeren.

  Frustraties: In het algemeen dingen bij games die je flink pissig maken. Ik heb niets tegen een hoge moeilijkheidsgraad, maar sommige dingen…Onhaalbare uitdagingen, onvindbare plaatsen waar je per se heen moet in een game zonder aanwijzing, saaie of irritant pokkestukken waardoor je het spel meestal geen tweede keer speelt, uren trainen om een miniscuul stukje verder te komen (RPG's) etc. Ze bederven het speelplezier.

  Slechte camera: Ik erger me vooral aan opeens verspringende camera's die ervoor zorgen dat je niet weet wat je doet. Bloedirritant is dat, aangezien het je dood kan betekenen.

  Irritante verkooptechnieken die in games worden toegepast: Ik versta hieronder zowel uitmelken waarbij elke nieuwe titel niet meer dan een uitbreidingspakket is voor een voorganger, alswel zogenaamd 'hippe' en 'stoere' bullshit die niks toevoegen behalve irritatie.

  Laadtijden: Persoonlijk heb ik er niet alteveel last van in de games die ik vooral speel (Nintendo spellen hebben amper laadtijden) maar als ze er wel in voorkomen (third-party games) erger ik me aan die nutteloze momenten tijdens het laden.
 • Pop up :@
  Bugs.
  Framedrops.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren