1. Waardes in Excel dynamisch op website

Re: Waardes in Excel dynamisch op website

In 2003 zit die functie niet meer. We hebben nu een addon geinstalleerd voor Excel 2003 zodat je wel een autosave functie hebt.
Het bestand wordt nu iedere minuut opnieuw opgeslagen en daarbij wordt ook iedere minuut de bijbehorende HTML pagina gepubliceerd.
Het werkt nu dus allemaal. Hopelijk vinden de leraren het ook goed zo :P
 • In 2003 zit die functie niet meer. We hebben nu een addon geinstalleerd voor Excel 2003 zodat je wel een autosave functie hebt.
  Het bestand wordt nu iedere minuut opnieuw opgeslagen en daarbij wordt ook iedere minuut de bijbehorende HTML pagina gepubliceerd.
  Het werkt nu dus allemaal. Hopelijk vinden de leraren het ook goed zo :P
 • In Excel 2000 zat er onder Extra idd een optie automatisch opslaan maar kan deze niet vinden in 2003. Zoek anders is op Got.tweakers.net. Google kun je ook nog proberen maar daar vond ik nix. Zoekterm "automatisch opslaan excel 2003" bij Got.tweakers.net.
 • Ik heb het nu zo dat wanneer ik de Excel map opsla, de gegevens op de html pagina opnieuw worden gepubliceerd. Vinkje wat ik over het hoofd had gezien -_-'

  Nu moet alleen nog de excel map om de zoveel tijd automatisch worden opgeslagen zodat ik die niet handmatig hoef te doen. Als het goed is moet dat toch gewoon bij Extra staan? En anders bij Invoegtoepassingen. Ik kan het alleen niet vinden. Ik gebruik Excel 2003.

  Of moet ik dit dan ook met een macro doen zoals Robkazoe hierboven beschrijft?
 • Je kan heel erg simpel een macro in Excel maken. Dan zet je gewoon in de macro neer dat je hem opslaat als het HTML bestand en je HTML bestand wordt nonstop bijgewerkt. Nu alleen nog een manier verzinnen om de macro om de twee minuten af te laten gaan?

  Zat zelf aan zoiets als dit te denken:

  - Je hebt je Excelblad wat om de twee minuten nieuwe gegevens genereert.
  - Maak een macro waar je het document opslaat als HTML bestand (en zorg ervoor dat Excel gesloten wordt, weet alleen niet of dat mogelijk is?)
  - Edit de macro met Visual Basic in Excel. Der staat ergens een waarde dat je hem bij het opstarten de macro kunt inschakelen. Zet ipv van false de waarde op true.
  - Zet hem in WIndows Taakplanner en laat hem om de twee minuten afgaan.

  Als je dan de macro goed hebt gemaakt zou ie aan de lopende band de gegevens moeten verwerken.
 • dus je moet een manier hebben om ook de Excel pagina (of ander soort iets, als het niet met Excel werkt) om de 2 seconden automagisch op te slaan.

  Ja.. eigenlijk wel zoiets ja. Als de Excel pagina om de 2 seconden opnieuw word opgeslagen als HTML pagina, wordend waarden in de HTML pagina dus ook steeds vernieuwd.

  Maar hoe doe je dat? :P

 • |
  |
  V
  Wanneer ik de OPC server in Excel start worden er steeds nieuwe waarden gegenereerd. Deze waarden worden alleen niet in de HTML pagina opnieuw weergegeven. Daar blijven de waarden instaan van het moment dat ik het Excel blad als HTML opsloeg. Dus hoevaak ik ook refresh, de waarden veranderen niet.

  Weet je wat het is. HTML kún je volgens mij niet eens dynamisch maken. Maar volgens die leraar moet het toch echt kunnen.
  Dus je moet een manier hebben om ook de Excel pagina (of ander soort iets, als het niet met Excel werkt) om de 2 seconden automagisch op te slaan.

  Weet niet of/hoe dat zo maar kan..
 • Wanneer ik de OPC server in Excel start worden er steeds nieuwe waarden gegenereerd. Deze waarden worden alleen niet in de HTML pagina opnieuw weergegeven. Daar blijven de waarden instaan van het moment dat ik het Excel blad als HTML opsloeg. Dus hoevaak ik ook refresh, de waarden veranderen niet.

  Weet je wat het is. HTML kún je volgens mij niet eens dynamisch maken. Maar volgens die leraar moet het toch echt kunnen.
 • of gewoon <meta http-equiv="refresh" content="2"> :P
 • De pagina laten refreshen om de 2 seconden? Da's heel simpel :)  dat 2000 in de code is de tijd in milliseconden. 2000 milliseconden = 2 seconden :)
 • Kun je niet gewoon met javascript ofzo de pagina om de twee seconden laten refreshen? Niet echt elegant, maar het werkt :)
 • Ik hoop dat hier misschien wat mensen zitten die mij met dit probleem kunnen helpen. Het zit als volgt.

  Met behulp van een OPC server laat ik random waardes in een Excel map generen. Deze worden om de 2 seconden opnieuw gerefreshed.
  Deze gegevens wil ik vervolgens op een website laten publiceren. Normaal gesproken zou je dit doen dmv de gegevens naar Access te exporteren en dan met ASP/PHP wat te doen.

  Het gaat nu alleen om een schoolopdracht waarbij dat niet ten sprake komt en de gegevens direct vanuit Excel (of Access?) naar een website moeten worden overgezet.

  Het probleem wat je dan krijgt is wanneer je vanuit Excel je map opslaat als HTML pagina hij de waardes die op dat moment erin staan opslaat in de HTML pagina. De waardes worden dus gerefreshed, maar dit doet hij niet in de HTML pagina. Omdat dat natuurlijk gewoon statisch is en niet dynamisch.

  Nu komt mijn vraag. Kun je dit dynamisch maken zodat ook de waardes op de html pagina worden gerefreshed? Volgens mijn leraar moet dit kunnen, maar dit vak staat een beetje in het teken van: 'je moet het allemaal zelf uitzoeken' dus hij geeft er verder niet zoveel info over. Iemand die mij kan helpen? Ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben over wat precies de bedoeling is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren