1. Waarmee kan je een fps het beste spelen?

Re: Waarmee kan je een fps het beste spelen?

Een blog… en ik mis de 'duidelijkheid' even…
 • Een blog… en ik mis de 'duidelijkheid' even…
 • ik vind het gewoon niet lekker in me handen zitten :P.
 • en op de ps3 is die controller te klein voor mij. xD
  Mijn handen zijn om een Playstation controller gegroeid, dus hoewel ze best groot zijn gaat dat bij mij nog goed.
 • Ja bedoel console gamers die een PC toernooitje spelen met CoD. :) Ach ik ben wel weer van plan om misschien een PC te gaan kopen, heb BFBC2 op de PC gezien en het is echt een wereld van verschil, veel mooier man. Aangezien ik toch alleen online games speel die op de PC uitkomen, zoals CoD en BFBC2 wil ik er wel weer één kopen. Eigenlijk puur omdat ik een graphics hoer ben, maar goed kijk het nog effe aan. Heb mijn iMac pas 1,5 jaar, dus het is een beetje zonde om deze goede computer te vervangen of er een PC naast te zetten :P.
 • Ken genoeg mensen die MW2 op de PS3 spelen en met een toernooi op de PC en die mensen op de PC dik ownen, terwijl ze nooit op de PC spelen. Dus controller of muis en tobo, het maakt allemaal niet uit, het gaat erom wat je er van maakt.

  Muis is niet alleen preciezer, maar je kan ook een veel hogere sensitivity aan zonder aan precisie te verliezen. Waardoor je dus altijd sneller zult reageren in een gevecht, dit is zo uitzonderlijk belangrijk in een Game als CoD waar het allemaal om reactietijd draait dat het onmogelijk is om voor console gamers te winnen van (pc gamers) Of bedoel je dat ze naar een toernooi gaan en met muis+toetsenbord spelen en het nog steeds goed doen? Overigens kan ik dat wel geloven. Ik bedoel, je hebt het wel over Call Of Duty he…….

  http://www.zdnet.be/news/118659/pc-spel ... olegamers/

  Toch is de PC veel preciezer idd, maar maakt dat het nou beter, of uitdagender of fijner, nee.

  Het probleem met de controller is dat de games moeten worden aangepast voor de controller. Een game als Halo heeft bijvoorbeeld veel simpelere gameplay tegenover een game als Quake. Gewoon omdat door de snelheid en precisie van de muis+toetsenbord je meer optie's aan de speler kan geven. Ga maar is Quake met een controller spelen. Dat kan gewoon niet. Overigens heb je auto-aim op de console om het aimen gemakkelijker te maken.

  Maar fuck shooters. RTS IS VOOR ECHTE BAZEN. Dat is echt een genre dat je niet met een controller kan spelen.

  Zeker kunnen muizen gevoeliger ingesteld worden, maar voor mensen maakt dat weinig uit. Je kunt ook de resolutie van foto's x100 vergroten maar met het blote oog zie je dat verschil niet.
  Sticks zijn net zo gevoelig in te stellen tot op het punt dat er verzadiging optreed, dat wil zeggen dat de mens fysiek gezien niet meer in staat is sneller te reageren met muis of stick. Dan blijft over de kwestie van oefening met muis of met sticks, en daarom ben ik er van overtuigd dat het beide even snel kan qua reageren in shooters ed.

  Allemaal leuk en aardig enzo. Maar na 10 jaar heeft nog niemand de snelheid en precisie van de muis met een controller evenaart. Analoge sticks kan je misschien wel net zo gevoelig instellen als een muis maar dat is dan bij controllers nog niet voor mekaar gekregen. Ga maar is op je teammates(!) schieten bij een console shooter. Je moet niet vergeten dat er auto aim en sticky aim zit in console shooters om het aimen gemakkelijker te maken.
 • Reactie op Aii's stukje:

  Tja je kan er lang of kort over discussiëren, eigenlijk is dit gewoon een klaaggang omdat de meeste shooters tegenwoordig in eerste instantie voor de consoles worden ontwikkeld en er tegenwoordig meer en meer shooters op de consoles uitkomen, misschien wel meer dan op de PC. Dus eigenlijk gaat dit stukje niet over de besturing op de console die zo slecht is, maar dit is een verdekt stukje van frustratie over de PC die in het slop begint te raken (niet alleen) qua shooters en de consoles die op dit terrein beginnen de winnen van de PC. Dan krijg je van die frustratie posts als "maar de PC heeft preciezere besturing" Who cares, ik heb plezier op de console met mijn shooters, lekker belangrijk of de besturing minder precies is, dan heeft toch iedereen die op de console speelt, gewoon een kwestie van je aanpassen aan de omstandigheden.

  Ik heb al eerder gepost dat ik mijn shooters altijd op de PC speelde en dat ik met de aanschaf met de PS3 (op de Xbox 1 speelde ik amper shooters, speelde toen op de PC) moest oefenen om een beetje lekker ermee te kunnen spelen, niets is minder waar; het speelt heerlijk. Heb helemaal geen problemen gehad met de overstap naar de console, gewoon een kwestie van je aanpassen. Daarnaast is een voordeel van de console (misschien het enige dan) de linker analoge stick, dat is beter dan WASD en alles zit lekker bij elkaar op de console. Daarnaast wordt er altijd gezegd dat de rechter analog stick minder precies is als een muis, maar ja je gebruikt je linker tegelijkertijd met je rechter om te aimen, dus dat klopt niet. Toch is de PC veel preciezer idd, maar maakt dat het nou beter, of uitdagender of fijner, nee. Ken genoeg mensen die MW2 op de PS3 spelen en met een toernooi op de PC en die mensen op de PC dik ownen, terwijl ze nooit op de PC spelen. Dus controller of muis en tobo, het maakt allemaal niet uit, het gaat erom wat je er van maakt.
 • ik heb Cod Mw2 op pc gespeeld
  Daar merk ik dat het niet lekker stuurt.
  Daarna speelde ik het op pc met controller. Dat speelde lekker :D.

  Maar xbox vind ik nog lekkerst.
  en op de ps3 is die controller te klein voor mij. xD
 • Ik denk het leukste is een analoog controller. Doordat het minder accuraat is wordt het niveau tussen de spelers wat meer gelijk getrokken. Natuurlijk zit er nog veel verschil tussen de kwaliteiten van spelers, maar met de muis wordt het allemaal zo erg duidelijk.
 • muis en keyboard :w

  wii zuigt
 • Het meest precies speelt Keyboard en muis , dat is voor mij een feit .

  Het lekkerst speelt de Analoge joystick .
  Dat zeg ik nu na er in het begin flink aan heb moeten wennen maar inmiddels is het tweede natuur en kan ik het me haast niet meer anders voorstellen .

  Wii FPS heb ik getest met COD en dat was een dermate frustratie dat ik al snel stopte , elke keer als ik wou herladen keerde mijn personage zijn rug naar de vijand toe en je Wii mote pointer eerst helemaal naar de zijkant van je TV bewegen voordat ie verder draait was ook behelpen , ook de eerste Red steel vond ik walgelijk besturen .
  Ik weet dat het in potentie wel goed zou moeten werken maar met die games was het voor mij een ramp en heb daarna geen FPS meer geprobeerd .
 • ik speel cod 4 altijd op de pc
  op de 360 en ps3 vind ik het maar kut
  spellen als gta enzo zijn beter op de consoles
 • Ik denk dat FPS heel goed te spelen zijn met Wii controls, het is gewoon dat het nog niet goed geïmplementeerd is. Metroid Prime Corruption werkte perfect, ook al kwalificeert die game zich waarschijnlijk niet als FPS. Het kan gewoon werken als je ziet hoe de Wiimote werkt. Met standaard controls werkt het, dus waarom zou het niet met de Wiimote kunnen werken? Alleen zijn het nogal half-bakken games die dergelijke controls nog niet degelijk eruit hebben weten te krijgen. Het wachten is op een Goldeneye NPC ^^D
 • Welterusten.

  Jij ook een goede nachtrust! 8]
 • FF chillen mannen, ieder zijn mening.
 • Je bent dus uitgeluld, fag. Dan maak ik slechte opmerkingen? Die van jou hier is toch wel de meest trieste om onder een discussie waarin je bent uitgeluld uit te komen. Nu moet je er, als je jezelf blijkbaar zo geweldig vindt en dat ook bent, ook niet snel andere shit bijhalen zoals graphics en games. Welterusten.
 • Maar goed, jullie je zin. De Wii is de meest geniale console ooit met de beste controls, graphics en games. Motion controll >>> all, woohoo! |.|

  Kan je vanavond tenminste rustig slapen, Trace 8] Zo lief ben ik dan weer wel voor je.

  /end of discussion.
 • Hmm valt me een beetje tegen :( Had een veel stoerdere reactie van jou verwacht, koele jongen! |||
 • Ik voel me nooit echt op m'n gemak als ik een FPS speel met een controller. Ik voel me dan net een soort van gehandicapt.

  : En kunnen jullie twee misschien kappen met deze uit de hand gelopen discussie want dit gaat natuurlijk nergens heen, dat begrijpen jullie zelf denk ook wel. De één blijft ja zeggen en de ander blijft nee schudden.
  Als jullie het echter leuk vinden mogen jullie uiteraard doorgaan van mij maar dan zal het waarschijnlijk vroeg of laat een mod zijn die tussen beiden komt. Vind het zelfs opvallend dat dat nog niet gebeurd is.
 • Kerel, je stel zelf niks voor, laat dat eerst even duidelijk zijn… En maak JIJ maar eens een betere opmerking.

  WaW is dan ook net de shooter met de slechtere controls, nogmaals, probeer straks The Conduit of MoHH2 nog eens. En wat je tegen Siebe zei, in-accuraatheid online, dikke vierkante bullshit… Zo accuraat en snel als MoHH2 online bestuurt is er geen enkele andere FPS op een console. Het is aan het begin ook puur en kwestie van wennen en oefenen. En dan maar zeggen dat dat slechts éen FPS is die het goed doet, het laat wel zien dat het MOGENLIJK is, terwijl jij loopt te zeiken dat de complete Wii besturing fail is. Als de ontwikkelaar het goed uitwerkt kan het gewoon véél beter zijn, en ga jij nou maar niet zeggen van niet totdat je het volledig uitgetest hebt (MoHH2).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren