1. Waarom 17 augustus geen info?

Re: Waarom 17 augustus geen info?

Matt van IGN had dit voorspelt en zei ook dat Iwata had gezegd dat Nintendo binnen nu en een week veel over de Revolution bekend zal maken! Jeej!
 • Matt van IGN had dit voorspelt en zei ook dat Iwata had gezegd dat Nintendo binnen nu en een week veel over de Revolution bekend zal maken! Jeej!
 • Ik bedoelde idd dat de controller op een touch screen afgebeeld wordt. Dat is voor EA natuurlijk ideaal om de 360 controller af te beelden en FIFA deel 56 rechtstreeks te poorten ;)

  En dat wat je als laatste zegt… Dat is echt het meest waarschijnlijk. Gewoon een controller, maar met extra functies. Je kunt er dus ook games gepoort van andere platformen op spelen die dan niet gebruik maken van de extra's…
 • Hmm Nintendo zal natuurlijk zelf al voor de nodige games zorgen die WEL van het 'revolutionaire' gebruik maken. Dat geldt ook voor Second Party bedrijven. Ook 3rd party bedrijven als Capcom, Ubi Soft en Konami zie ik wel aan om eens een keer iets op de Revo te proberen. Aan Nintendo de lastige taak om die ontwikkelaars enthousiast te krijgen…

  @ Gerardos: stel dat ontwikkelaars wel de mogelijk krijgen controllers te 'maken', dan is het gelijjk een heel stuk makkelijker om goede games te poorten naar de Revo, zonder allerlei aanpassingen te moeten maken. Dit komt overeen met uitspraken van Nintendo dat ze alle goede games ook naar de Revo willen halen… Natuurlijk zal EA hier gretig misbruik van maken, maar met EA games trek je wel casual gamers… <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />
  Ubi soft had op de Games Convention bekend gemaakt dat ze al enkele titels in ontwikkeling hebben voor de revolution :) Dus misschien gaan andere ontwikkelaars ook overstag (als ze dat al niet gegaan zijn natuurlijk). En wat bedoel je eigenlijk precies met de controller te "maken", bedoel je de knoppen programmeren op de manier die jij wilt (jij is dan de ontwikkelaar)? Maar of dit echt zal helpen om meer 3rd party support te krijgen.. ik weet het niet, ligt er denk ik aan in hoeverre de controller "anders" is. Als het een relatief gewone controller is, met allemaal extra functies erin, kan een game in principe makkelijk gepoort worden toch? (met of zonder de functies van de revolution, bv sommige poorts op de ds gebruiken ook niet echt de functies van het apparaat).
 • Hmm Nintendo zal natuurlijk zelf al voor de nodige games zorgen die WEL van het 'revolutionaire' gebruik maken. Dat geldt ook voor Second Party bedrijven. Ook 3rd party bedrijven als Capcom, Ubi Soft en Konami zie ik wel aan om eens een keer iets op de Revo te proberen. Aan Nintendo de lastige taak om die ontwikkelaars enthousiast te krijgen…

  @ Gerardos: stel dat ontwikkelaars wel de mogelijk krijgen controllers te 'maken', dan is het gelijjk een heel stuk makkelijker om goede games te poorten naar de Revo, zonder allerlei aanpassingen te moeten maken. Dit komt overeen met uitspraken van Nintendo dat ze alle goede games ook naar de Revo willen halen… Natuurlijk zal EA hier gretig misbruik van maken, maar met EA games trek je wel casual gamers… :)
 • Ja GerarDOS daar ben ik “bang” voor dat ontwikkelaars niet gaan oppakken wat echt de bedoeling is, of gewoon het heel simpel houden….en EA ja als die wat minder poorten en beginnen met betere titels te maken vind ik het een goed bedrijf. Niet dat ze nou geen goede titels maken, alleen ik bedoel die eindeloze lange series. Maar ik draaf door hier gaat het topic niet over:S
 • SKKLS ze noemen hun console "Revolution" OMDAT DE INTERFACE revolutionair word, dat betekent de controller en niet de console, dus waarschijnlijk een programmaeerbare controller met touchpad, zodat elke ontwikkelaar zelf kan weten wat hij wilt doen met de controller, meer vrijheid voor de ontwikkelaar om een spel te maken met veel knoppen of een spel met 2 knoppen bijvoorbeeld. En ja dat is een revolutie aangezien het nooit eerder gedaan is en het daadwerkelijk je manier van gamen veranderd als de ontwikkelaars een beetje creatief er mee omgaan.

  Tja, dan is nog steeds de vraag hoe 'revolutionair' het wordt. Kijk bijvoorbeeld naar het idee van Connectivity en de GBA-Cube-linkmogelijkheden, dat was ook wel vernieuwend, maar het werd niet toegepast door de ontwikkelaars van games. Het idee dat de interface van een controller kan worden bepaald door de ontwikkelaar is natuurlijk wel nieuw, maar hoe goed zal dit worden gebruikt, EA bijvoorbeeld wil gewoon makkelijk porten van het ene platform naar het andere, ik denk niet dat zij echt gebruik zullen maken van dat 'revolutionaire'.

  Kortom, oude Nintendo-games met een nieuwe controller en games van 3rd party met lay-outs op de controller die verdacht veel lijkt op de lay-out van danwel de 360- of PS3-controller. Wat een Revolutie.. -_-'
 • Wanneer is hiij nouw?

  Is al geweest 8]
 • Wanneer is hiij nouw?
 • @ Gerardos
  Ik denk persoonlijk dat Nintendo een nieuw element wilde introduceren en het apparaat daarom 'Revolution' heeft genoemd. Dit heeft Nintendo zelf ook meerdere malen bevestigd: geen compleet nieuwe dingen, gewoon iets wat in gaming nog nooit is gedaan (vergelijkbaar met de DS). Mede dankzij de US pers zijn díe uitspraken ondergedaan voor "our next console will be different". Het is toch juist de rol van de pers marktetingpraatjes te doorgronden en de feiten op een rijtje te zetten? Als ik dat wel doe, kom ik tot de conclusie wat ik hierboven schreef (Revo wordt toch vrij standaard)

  Achteraf is Revolutionn inderdaad een slecht gekozen naam, dat lijkt me overduidelijk. Maar ja, ik vraag me af of je deze uit de hand gelopen hype van te voren had kunnen voorspellen. WIJ hebben nu makkelijjk praten, maar ga maar marketingman bij Nintendo worden en alles op voorhand proberen te voorspellen…

  Ten slotte, om ff mijn mening te geven over jouw meerkeuze vraag :) Het mag intussen wel duidelijjk zijn dat het vernieuwende in de controller zit… Zou dat niet zo zijn, dan hadden ze hem al lang laten zien. Het enige wat wij nu echt WETEN, is dat met die downloadable games. En dan heb je als bedrijf 2 opties: je blijft zeiken over dat kleine beetje informatie, óf je legt de nadruk voorlopig op andere producten (DS games bv.). Nintendo koos voor het 1ste, een verkeerde keus in mijn ogen, met alle gevolgen van dien (lees dit topic maar :p)
 • SKKLS ze noemen hun console "Revolution" OMDAT DE INTERFACE revolutionair word, dat betekent de controller en niet de console, dus waarschijnlijk een programmaeerbare controller met touchpad, zodat elke ontwikkelaar zelf kan weten wat hij wilt doen met de controller, meer vrijheid voor de ontwikkelaar om een spel te maken met veel knoppen of een spel met 2 knoppen bijvoorbeeld. En ja dat is een revolutie aangezien het nooit eerder gedaan is en het daadwerkelijk je manier van gamen veranderd als de ontwikkelaars een beetje creatief er mee omgaan.

  En waarschijnlik komt het nieuws pas in Oktober ook al hoop ik dat het deze week nog komt. Ik denk Oktober want dan kunnen ze gelijk het Wifi gedeelte vertellen dat waarschijnlijk ook voor de REV gebruikt gaat worden.

  Geen bron maar wat ik denk….
 • @ Joel

  Leuk verhaal, maar als je je console Revolution noemt, vraag je om problemen. Ik ben het overigens wel met je eens dat de consoles niet veel van elkaar zullen afwijken, daarvoor zijn de meeste alternatieven domweg te duur of niet main-stream genoeg voor ( ik denk niet dat mijn opa met een VR-helm op gaat zitten om maar een idioot ding te noemen).

  Dan rijst in de vraag, waarom hebben ze hun console dan de "Revolution" gedoopt, hiervoor zijn een paar redenen aan te geven:

  a) Nintendo vindt het revolutionair dat ze een standaard formaat gebruiken en dat ze online gaan.
  b) Nintendo vindt het revolutionair dat ze een line-up van 20 (25?) jaar games hebben, nog nooit in de geschiedenis is het zo geweest.
  c) Nintendo verrast iedereen en de wereld wordt over tien jaar geregeerd door Miyamoto
  d) iets anders….

  Ikzelf gok op 'B', dat gezeik over dat oude spellen opnieuw kunnen worden gespeeld blijft maar hangen, ik heb het idee dat Nintendo gokt op de oude (vergane) gloriedagen en -games in een nieuw jasje.
 • Ik vind het nogal vreemd dat iedereen zo pissed is over het feit dat de Revo over-hyped is. Dit is niet direct de fout van Nintendo, maar van een handjevol over-enthousiaste fans en van de Amerikaanse pers (dikke fanboys zijn het zelf…). Als je dit afkeurt, doe je er toch gewoon niet aan mee en vorm je je eigen, realistische beeld van wat de Revo zou kunnen zijn.

  Mijn beeld is dat de Revo niet al te veel af gaat wijken van de andere consoles. De games die je op de 360 en PS3 kan spelen, moet je ook op de Revolution kunnen spelen. Dit verklaard ook waarom Nintendo zegt dat het bang is dat de concurrentie af gaat kijken. Microsoft gaat echt geen hele afwijkende controller jatten die helemaal niet past bij de games die voor de normale 360-controller gemaakt zijn…

  Gewoon een kwestie van logisch denken en door marketingpraatjes heenkijken. Sony maakt zich ook niet vies van iedere keer weer te hoog van de toren te blazen, maar ook daar is een houdig 'eerst zien dan geloven' gepast.
 • Wel jammer dat ze alleen kinderen en bejaarden willen aantrekken -_-'

  Weet zeker dat elke pedofiel zo een ding koopt, als de nieuwe doelgroep oude mannetjes en kleine meisjes zijn ^^D
 • Wacht nou maar binnen een week of 2 brengen ze alles naar buiten en kan de revolutie beginnen
 • En het kan ook niet al te revolutionair zijn want
  1. Nintendo wilt gamen 'makkelijker' maken. Volgens Big N raken de non-gamers al in de war als ze al die knoppen zien.

  De Revolution controller gaat al minstens evenveel knoppen hebben als de N64 controller, dus ik denk meer dat ze met iets komen dat veel niet-gamers aantrekt zoals PS1 dat toen deed. Wel jammer dat ze alleen kinderen en bejaarden willen aantrekken -_-'
 • 100% Nintendo's schuld als het straks tegenvalt. Een paar duidelijke hints in de goede richting mbt tot het revolutiaire, zonder al te veel te verklappen had een hoop mockups met hologrammen enzo bespaard. Wat verwacht je dan als je je nieuwe console Revolution doopt? Dat mensen denken dat het een standaard spelcomputertje wordt? (xbox 1.5 anyone?)

  Door die naam, + het onnodig lange wachten en geheimzinnige gedreutel van Nintendo gaan mensen veel verwachten. Dat lijkt me niet meer dan logisch, en m.i. kun je dat de fans niet kwallijk nemen. Revolutionair is bij mij iets dat ik nog nooit gezien heb. iets compleet nieuws. dan verwacht ik geen kantelbare controller ofzo…

  Ik verwacht nog steeds veel, en dat lijkt me niet meer dan terecht. Nintendo denkt met de console de next gen war te gaan winnen… daar spreekt wel veel zelfvertrouwen uit. Een zelfvertrouwen dat onmogelijk gebaseerd kan zijn op de GameCube en N64 lijkt me.
 • Zoalng er gespeculeerd wordt blijft Nintendo een discussieonderwerp. Zodra de feiten op tafel liggen kun je alleen nog maar vertellen of je het leuk vindt of niet. Dan is er niks meer te vertellen. Nintendo weet heus wel wat ze doen. Ze zullen er echt wel een bepaalde reden voor hebben. Of je het nou leuk vindt of niet, we zullen nog flink wat langer moeten wachten.
 • Mensen verwachten er gewoon teveel van. Ik denk dat het geen revolutie is maar gewoon een toevoeging aan de huidige manier van spelen.
  En het kan ook niet al te revolutionair zijn want
  1. Nintendo wilt gamen 'makkelijker' maken. Volgens Big N raken de non-gamers al in de war als ze al die knoppen zien.
  2. Het zal niet veel kosten.
 • Ik vraag me eigenlijk af wat Nintendo's doel hiermee eigenlijk is. Niemand vind dit wachten leuk, en er zijn nu zelfs al N-extremisten die een beetje gaat nadenken van "misschien is Nintendo wel niet HET bedrijf" en dan kijken ze in hun cube collectie en naar de vrij kale schappen in de winkel. Want als zelfs de fanboys het wachten al beu zijn, dan is het nu echt tijd.

  Uhmmm Nintendo heeft hier niets mee te maken

  Mensen verwachten gewoon teveel terwijl Nintendo helemaal niets heeft beloofd of aangekondigd, als dat nou wel het geval is dan zal ik ook denken wat is Nintendo nou weer aan het doen… Jah Nintendo heeft aangekondigd dat aan het eind van het jaar meer info over de Revo verschijnt maar jongens het is nog niet eens herfst laat staan Sinterklaas!!!….Als de fantasie van sommige hier op hol slaan kan je Nintendo toch niets verwijten? Als je dit hele Revo forum eens bekijkt zijn er meer topics over speculaties/geruchten dan feiten….Nintendo dit, Nintendo dat…ik zelf als 'Nintendo'-fanboy word er in iedergeval niet warm van…In het begin was het nog wel leuk maar het wordt om de dag steeds idioter….

  Tuurlijk heeft Nintendo hier wel iets mee te maken. Zij houden gewoon te veel info achter die ze makkelijk bekend kunnen maken. Net of Sony en MS iets van Nintendo gaan jatten ofzo. Oh de Revo heeft dit, dan stoppen wij het er ook maar in. Het is eerder andersom. Maar niemand heeft baat bij dit lange wachten. Ze kunnen makelijk iets naar buiten brengen zo kunnen ze de Revo echt ophypen, nu flippen de fanboys dik om die Nintend-ON die niet bestaat. Zo worden er verwachtingen geschept die niet reeel zijn en dat is Nintendo's eigenschuld.
 • een casual koopt meestal wel eens een blad als de PU daar staat wel eens wat in
  goed punt, was ik helemaal vergeten ^_^' maar ja, in dergelijke bladen staan ook veel geruchten enzo omtrent de next-gens, dus fantaseren de meeste casual gamers toch wel over de consoles.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren