1. Waarom de DS wint van de PSP...

Re: Waarom de DS wint van de PSP...

Ik heb zelden zo'n slechte bashtopic gezien.
 • Ik heb zelden zo'n slechte bashtopic gezien.
 • Ik zal ff mijn mening lozen over de VS debat. Ik zelf vind de DS beter gewoon omdat hij, misgien niet de beste graphics heeft, maar wel top is op het gebied van nieuwe dingen. Zeg nou zelf ga jij een spel kopen alleen omdat ie mooi is om naar te kijken… nee tog. Maar ik moet wel toegeven dat ik het wel hard vindt dat je op het internet kan met de PSP, maar daar blijft het bij. Ja je kan op de PSP ook muziek luisteren, ik zie het al voor me, met een ding van 10 bij 30 cm (jaja, overdreven, kweet, maar ff nie zeike, maar leze) op mun broekzak rondlopen. En films kijke, voordat fatsoenlijk kan ben je al 50,- kwijt alleen om een stick te kopen waar ie op past. Ja het is handig en xtra maar je betaalt er wel 100,- meer voor dan een ds. Koop dan gwoon een mp3 en voor de films.. tja, het is wel amuserend, maar je moet ook allemaal sj*t regele voor dat dan ook fatsoenlijk kan. En kom op: wrom zou je 15,- euro betale voor een film die voor dezelfde prijs op een groot scherm kan kijke in plaats van een 5x6cm beeldschermpie. Kortom:

  DS:
  - innovativiteit (goed gespeld?)
  - leukere en interesantere games
  - geen memory strick nodig
  - draadloos tegen elkaar, met 1 cartridge (jaja, kweet, niet ALLE spellen)

  PSP:
  - draadloos internetten
  - mooie grfx
  - …

  thats it
 • Je vergeet dat ze bij beide online games kan spelen :) Vooral sommige nintendo games online zijn denk ik echt geweldig online _O_
 • Even alle dingen die beide handhelds hebben op een rij:

  Nintendo DS:

  - Goedkoop
  - Games zijn goedkoper dan die van zijn naaste concurrent
  - 2 schermen
  - Touchscreen
  - Ingebouwde microfoon
  - DS Download Play
  - Innovatieve spellen
  - Films bekijken en MP3 beluisteren via een extra stukje hardware
  - Echte Nintendo games
  - Meeste spellen in ontwikkelen (op dit moment iig)
  - Stevig design

  psp:

  - Goede kwaliteit scherm
  - Iets groter scherm
  - Makkelijk te kraken (zullen veel mensen wel leuk vinden 8| )
  - Films bekijken en MP3 beluisteren out of the box
  - Mooi ontwerp

  Meer kan ik niet verzinnen. Hieraan zie ik dat de DS meer voordelen heeft. Daarom denk ik dat de DS gaat "winnen".
 • Ja das toch logisch :P Voor de psp kunnen ze makkelijk ps2 titels overzetten, dus easy money :) Voor de ds kan je geen game porten, of is er al een handheld met dezelfde functies :P Super Mario 64 is dan ook geen poort, maar een soort remake.
 • Die zullen er ook wel komen.. maar verwacht ook wel ports.. met ports is toch niks mis als de kwaliteit goed is? niemand zegt je dat je een spel moet kopen en spellen als mario 64 op de N64 die geport worden naar de ds worden (hopelijk) heel anders vanwege de verschillen in het platform.. Dus een echt port naar de ds kan naar mijn mening niet gemaakt worden.. voor de psp is dat een ander verhaal.. maar iedereen weet waarom er nu nog (veel) psp spellen ports zijn.
 • Zolang ze goed zijn heb ik er persoonlijk ook geen problemen mee want ik heb nu bijv. ridge racers op de psp en die bevalt mij heel goed.. En tja ik heb eerdere delen niet gepeeld dus voor mij is het geen port

  dat is een nieuwe definitie van poort voor mij, maar hoe dan ook veel plezier met dat spelletje, ikzelf hoop dat er op de DS nog een paar vette titels komen!
 • Zolang ze goed zijn heb ik er persoonlijk ook geen problemen mee want ik heb nu bijv. ridge racers op de psp en die bevalt mij heel goed.. En tja ik heb eerdere delen niet gepeeld dus voor mij is het geen port
 • Wat ik echter wel humor vindt is dat je via emulatoren snes spellen kunt spelen op de PSP (ook al gaat dat bijzonder sloom)
  Met een flashcard kon je toch al nes of snes roms afspelen op je gba (en dus ook ds) ?

  De gba had idd een shit load aan crap titels, hoewel er toch het een en ander tussen zat wat fantastische games waren. Poorts op een handheld vind ik niet zo erg, zo lang het er maar niet ontzettend veel worden.
 • Ik vond de GBA anders wel oke
 • De GBA had een Mario port als launch game.
 • De GBA had ook 1001 ports en nog verkocht het goed.

  GBA heeft een grote collectie aan crap, waarvan ik echt maar hooguit 10 spellen van speelt. Alleen het enige verschil is, hoeveel spellen heeftt de psp nu en hoeveel daarvan zijn ports ;)
 • De GBA had ook 1001 ports en nog verkocht het goed.
 • Ik denk dat iedereen die puur voor gamen gaat liever de DS heeft vanwege de nieuwe opties terwijl iemand die een klein multi media apparaat zoekt kiest voor de PSP (of ze willen een bepaald spel erop spelen)

  Wat ik echter wel humor vindt is dat je via emulatoren snes spellen kunt spelen op de PSP (ook al gaat dat bijzonder sloom)

  Ach ik weet het niet hoor. Heel wat bekende Playstation titels gaan ook hun opwachting maken op de PSP. De enige fout die ze bij de PSP gaan maken is dat ze veel teveel ports erop gaan uitbrengen. De DS heeft inderdaad meer mogelijkheden (nieuwere) dan de PSP, maar ik blijf bij wat ik gezegd heb. Dit is geen strijd welke handheld het meest verkoopt en welke niet, maar een strijd om de beste games op je platform te krijgen. Daarom vind ik het echt dikke shit dat veel mensen nu al zeveren van de DS is beter op dat vlak dan de PSP, en de PSP scoort beter met die games dan met die van de DS, enz…. Goddamnit de DS is een paar maanden uit en de PSP moet in Europa nog uitkomen ….

  En oja ik baal van emulators :P
 • Ik denk dat iedereen die puur voor gamen gaat liever de DS heeft vanwege de nieuwe opties terwijl iemand die een klein multi media apparaat zoekt kiest voor de PSP (of ze willen een bepaald spel erop spelen)

  Wat ik echter wel humor vindt is dat je via emulatoren snes spellen kunt spelen op de PSP (ook al gaat dat bijzonder sloom)
 • PSP is meer een multimedia app, die ik toch niet ga gebruiken, functies zoals muziek en films zijn wel leuk, maar overbodig in dit tijdperk. Iedereen heeft wel een mp3 of zelfs beter een Ipod, als ik er 1 had, zou ik toch niet luisteren omdat je batterij nogal een korte kant is. Psp is aan de andere kant ook wel leuk voor anime, maar ik kijk liever op een grotere scherm of anders op de computer. Bovendien heb ik die kracht helemaal niet nodig, ik speel toch alleen rts en rps games :)
 • Persoonlijk ben ik voor verandering op gamesgebied, dus dat is al een pluspunt voor de DS. Laat ik het eigenlijk eerst over de PSP hebben.

  De PSP kan inderdaad muziek afspelen, dat vind ik wel fijn, maar films? Nah, dan koop ik liever een draagbare DVD speler (groter scherm + alle normale DVD's i.p.v. UMD's). Tjah, de graphics, wat kan ik hier nou op aanmerken, gewoon very mooi :lol: . Één ding vind ik wel zwak van Sony, ze hadden nadrukkelijk gezegd dat ze geen ports zouden toestaan op de PSP. Maar van horen zeggen zijn die er genoeg, maarjah… niet groot - punt. Ik ben wel van plan een PSP te kopen, alléén voor alle FF VII games die erop komen (neem ik gelijk die film mee) :P Ojah… ik vind de PSP er wel gelikter uitzien om eerlijk te zijn… :]

  Over de DS, voor mij is de DS veel welkommer (wat een dom woord). Ik game al een hele tijd, dus iets anders is erg welkom, niet meer mooiere graphics, want dat voegt naar mijn mening niks toe aan het spelplezier. Natuurlijk heb ik liever mooiere graphics, maar als ik een game speel, gaat het bij mij meer om wat voor leipe dingen ik doe, dan wat ik zie op het scherm. Even op een rijtje, DS heeft touch screen, microfoon, natuurlijk 2 schermen (die steeds anders gebruikt worden laatste tijd i.p.v. een kaart -_-' ) WiFi, ennuh, verder… mijn favoriete game series + leuke nieuwe. Op de DS kan je eind dit jaar trouwens ook films kijken en muziek luisteren, alleen is dat optioneel, hetzij op een kleiner scherm.

  Ik vind de DS leuker omdat hij vernieuwend is op spelgebied (ook vernieuwend op grafisch gebied, maar dan is de PSP veel vernieuwender ;) ) en mijn favo game series komen erop. De PSP is zeker niet slecht, alleen de spellen spreken mij niet aan, behalve alle spellen met FF VII in de titel (waarvoor ik dus de PSP ga halen :P )
 • No offence, maar de DS is volgens jou beter op spelgebied, terwijl je daarvoor stelt dat de PSP betere games heeft. Is dat niet ietwat tegenstrijdig?
  Ik denk dat hij de mogelijkheden bedoelt maar dat hij liever psp spellen heeft. En je kan ook tv kijken en muziek luisteren op je ds hoor..
 • ik vind de psp toch wel wat beter daar kun je muziek op beluisteren films op bekijken grafisch is ook een stuk beter en ook betere games vindt ik voor psp , en ds is leuker op spelgebied! maar natuurlijk draait alles op gamegebied maar als mp3 en umd(dvds) kan afspelen op je psp is dat allemaal zèèr mooi meegenomen vindt ik

  ds 7/10
  psp 8/10 :]

  ps:ik ben geeeen fanoby! want ik heb zelf ook een ds en binnenkort een psp
 • new 2D mario bros
  mariokart
  lost in blue
  pes
  mario & luigi2
  animal crossing

  Als bovenstaande games in de winkels liggen, dan zie ik geen enkele reden meer om te zeggen dat de NDS zwaar onderdoet, niet innovatief is en geen leuke games levert.

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.