1. waarom niet 2x cell chip in ps3?

Re: waarom niet 2x cell chip in ps3?

Het zou te duur worden en het is niet nodig. Het zal heeeeel lang duren voordat meeste ontwikkelaars de volle kracht van de PS3 zullen gaan benutten. Jij onderschat een Cell chip.
 • Het zou te duur worden en het is niet nodig. Het zal heeeeel lang duren voordat meeste ontwikkelaars de volle kracht van de PS3 zullen gaan benutten. Jij onderschat een Cell chip.
 • @ VIRTUALINSANE

  haha, wat een uitspraak. Maar dat lijkt me hoogst onwaarschijnlijk omdat m$ de xbox360 al aan het maken is op dit moment (PRODUCTIE PROCES). En zoiezo, de therd company's die onderdelen maken voor de consoles zouden echt niet toelaten dat ze info doorzouden spelen naar m$ of sony. Zelfde (voorbeeld) is vrije wapen handel in de wereld, kalashnicov zou daarom ook nooit tegen de U.S zeggen hoeveel AK's ze hebben verkocht aan een of ander gestoord rebbelle groepje.
 • heeft MS niet overal een vinger in de pap?

  Latest nieuws ze gaan het saboteren :P naar verluid wordt de nieuwe naam XELL-chip.
 • mhm… misschien dat willem alexander dan ooit een ps3 in z'n plee zal hebben met 15 cell's erin :P
 • het maken van de cell chip is al hartstikke moeilijk.
 • Niet zozeer voor ons onbetaalbaar (dat ook), maar denk eens wat een productiekosten dat zijn per console, veel te veel risico voor een console-ontwikkelaar.
 • ehhhh hier heb k een antwoord op GELD!!!!! als je dat doet word ie al helemaal onbetaalbaar
 • Nee, de Cell heeft 7 SPE's (mini processoren zeg maar).

  Je moet het in een perspectief zetten. Bijvoorbeeld.
  Een AMD Athlon 64 4000+ kan op zichzelf 7 floating points operations per seconde uitvoeren (dit is een schatting, de Athlon XP 3000 kon er 4 doen). De Cell doet er 72. Dat is een mega verschil.
  Vandaar dat ik zei dat de ontwikkelaars er heel lang over zullen doen om alles uit de PS3 te halen. Niet omdat de PS3 moelijk te programmeren is maar simpelweg omdat zoveel kracht is en helemaal als je de RSX erbij haalt. Dat klinkt heel raar maar het is echt zo. Dat ding is super krachtig.
 • Hij heeft 7 cores.. maar het is 1 cell chip
 • eeem ik dacht dat cell er 7x in zat…
 • Wat ik wel geloof is dat er een verschil is met developers hoe ze die kracht benutten.
  Bijv Gt5 is dat je denk van woow ps2, terwijl een andere developer ook 100 % van de power gebruikt en dat er veel minder mooi uitziet!

  Dat betekent net dat ze die krijgt niet 100% benutten. Nu, na zo'n 5 jaar zijn er nog steeds games die de hele kracht van de ps2 niet gebruiken. gewoon omdat de developer niet het budget, tijd of talent heeft.
 • Gaat jaren duren voordat ze in de buurt gaan komen van de maximale kracht. Meerdere cell chips is erg goed mogelijk. Ze zijn met dat oogpunt ook ontwikkeld. Meerdere cell's bijelkaar werken goed samen. Zo'n chip is natuurlijk wel erg prijzig en de PS3 gaat nu al erg duur worden. Laat staan als ze er nog een paar bij gooien.

  De Cell heeft ookal meerdere kernen (cores) en dat maakt het al knap lastig om ervoor te programmeren. Het gaat dus wel even duren voordat we echt resultaten gaan zien. Dit was bij de PS2 eigenlijk ook al het geval. Er was een groot verschil tussen de echte top developers en de rest. Konami wist al heel vroeg prachtige beelden uit de PS2 te toveren. Ik verwacht dan ook veel moois van hun. MGS4 zal ongetwijfeld een grafisch wonder gaan worden.
 • Dat vind ik echt bullshit!
  Dat is vaak alleen maar groot praat!
  Ik weet zeker dat 90% van de devopers alle kracht van de machine kan gebruiken.
  Dat zeiden ze toen met ps2 ook,idereen weet nu hoe ze die kracht moeten benutten.
  Wat ik wel geloof is dat er een verschil is met developers hoe ze die kracht benutten.
  Bijv Gt5 is dat je denk van woow ps2, terwijl een andere developer ook 100 % van de power gebruikt en dat er veel minder mooi uitziet!
  Maar dat ze een machine zo krachtig maken dat veel developers de 100 % niet uit zo kunnen halen lijkt mij bullshit!
  Wat heb je er dan uiteindelijk aan!!
 • Ja, Hideo Kojima zei dat slechts enkele developers de ware kracht van de PS3 écht zullen kunnen benutten.
 • sommige ontwikkelaars waren zelfs bang dat ze de kracht van Cell nooit helemaal zouden kunnen benutten :P
 • ooow okay thx
  :D

  @Nephtis
  Ik onderschat de cell?? dus hij is nog krachtiger dan dat ik denk o_0 o_0
  dan moet dat ding wel erg krachtig zijn! :P
 • ze hadden medelijde met de x360 <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Het zou te duur worden en het is niet nodig. Het zal heeeeel lang duren voordat meeste ontwikkelaars de volle kracht van de PS3 zullen gaan benutten. Jij onderschat een Cell chip.
  denk het ook

  Laten we hier geen riot van maken he ^_^'
 • ze hadden medelijde met de x360 :P

  Het zou te duur worden en het is niet nodig. Het zal heeeeel lang duren voordat meeste ontwikkelaars de volle kracht van de PS3 zullen gaan benutten. Jij onderschat een Cell chip.
  denk het ook
 • of het is gewoon nog niet mogelijk
 • @linkfire

  Zo makkelijk gaat dat niet :-)
  Het zou onbetaalbaar zijn voor SOny en voor de consument om meedere Cell chips er in te gooien. Ze zullen wel moeite hebben om genoeg Cell chips te produceren… laat staan als ze er 2 á 3 in 1 console zouden moeten gooien. En het zou ook nix uit maken over er 1 of 2 Cell chips in zit…. de developers moeten 1st nog 1 cell chip onder de knie krijgen. Laat staan dat ze er meedere aan de praat zouden moeten krijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren