1. Was Final Fantasy Tactics 3d?

Re: Was Final Fantasy Tactics 3d?

Orlandu in FFT = ultieme moordmachine.

Die kun je gerust alleen op een map vol met Monks (20 ofzo) afsturen.

Het is jaren geleden dat ik FFT heb gespeeld (één van mn favo games ooit) maar ik had iedereen lv. 99 (ook dus Cloud, Beowulf, Reis, die gekke robot etc.)

Ik had dan wel de player's guide hehehe.

Fantastisch verhaal en muziek, heb dan ook maar de 2-cd muziek boxset gekocht. Echt een juweeltje deze game.

Wat maar enkele mensen weten is dat er ook een speciale editie van FFT was uitgegeven, zie hier die van mij (nog in de seal):
 • Orlandu in FFT = ultieme moordmachine.

  Die kun je gerust alleen op een map vol met Monks (20 ofzo) afsturen.

  Het is jaren geleden dat ik FFT heb gespeeld (één van mn favo games ooit) maar ik had iedereen lv. 99 (ook dus Cloud, Beowulf, Reis, die gekke robot etc.)

  Ik had dan wel de player's guide hehehe.

  Fantastisch verhaal en muziek, heb dan ook maar de 2-cd muziek boxset gekocht. Echt een juweeltje deze game.

  Wat maar enkele mensen weten is dat er ook een speciale editie van FFT was uitgegeven, zie hier die van mij (nog in de seal):
 • Ik heb het niet zo op tactic RPG's. Nou moet ik zeggen dat mijn enige ervaring met tactic RPG's FFTA is en dat is nou niet echt je van het <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" /> Advance Wars vind ik bijvoorbeeld wel leuk, al is dat geen RPG natuurlijk. Maar wat ik niet snap is hoe je een verhaal kan verwerken in een tactic RPG. Je kan niet vrij rondlopen, het hele spel verloopt in stapjes en menuutjes. Da's toch saai?

  Nee dat is eigenlijk niet.. omdat het veel uitdagender en intenser is dan de usual FF7 battles. Het klinkt gek maar het kan echt reuze spannend zijn.

  Vooral in de battles halverwege FFT (dan is het spel op zijn moeilijkst) moet je behoorlijke tactische skills en doorzettingsvermogen hebben om daar door te komen. Ik zat soms echt op het puntje van mijn stoel als ik de CPU en slechte keuze zag maken en ik de executie kon uitvoeren of als de battle heel gelijk op ging. Battles kunnen zo een half uur duren maar je merkt geen ruk van de tijd als je er lekker inzit.

  Wat mij irriteerde aan FFT is dat je mannetjes na zoveel rondes bewusteloos gelegen te hebben, gaan kristaliseren. Als 1 van mijn gastjes dat overkomt: L+R+select+start. Verliezen van een mannetje = namelijk ook job levels en skills pleito. Ook is de laatste chapter geen reet aan en veel te simpel (behalve Balk). Cloud zuigt ook, de echte coole reward is Beowulf.
 • FFTA is echt downright boring, niet de naam FFT waardig. In FFT kan je wel vrij rondlopen, al is dat soms wat gelimiteerd. Het verhaal is gewoon heel erg goed en het spel heeft imho de beste FF muziek ooit. Bovendien bestaan er met FFT zoveel opties om mee te vechten. Veel classes, veel reaction skills, etc etc. Nee, ik heb me er niet aan gestoord dat het spel wat bewegingsvrijheid mist. Wel in FFX overigens, aangezien er een dikke vette Dark Bahamut voor het onderdeel van mijn ultieme wapen stond ;).
 • Ik heb het niet zo op tactic RPG's. Nou moet ik zeggen dat mijn enige ervaring met tactic RPG's FFTA is en dat is nou niet echt je van het :) Advance Wars vind ik bijvoorbeeld wel leuk, al is dat geen RPG natuurlijk. Maar wat ik niet snap is hoe je een verhaal kan verwerken in een tactic RPG. Je kan niet vrij rondlopen, het hele spel verloopt in stapjes en menuutjes. Da's toch saai?
 • die games moet ik nog een keertje spelen als ik wat meer tijd heb …. ben nu te druk bezig met produceren van muziek neemt te veel tijd in beslag en ik wil er een beetje rustig de tijd voor nemen :p
 • Disgaea is inderdaad heel goed, bter dan La Pucelle of Phantom Brave.
 • Disgaea haal ik zodra ik mijn PS2 terugheb, bedoel je die soms? Tactics Ogre is ook nog een bekende.

  Ben nu volop met FE:TSS en de gewone FE bezig.
 • voor welke console ? ik ken er namelijk veel
 • Tactic RPG's zijn in mijn ogen ook veel leuker om te spelen op één of andere manier. Ik heb me erg vermaakt met Fire Emblem en Final Fantasy Tactics. Er was nog één goede game, maar ik ben zijn naam vergeten :S Was ook een tactical RPG.
 • de laatste tijd komen er veel goede tactics rpg's uit merk ik. blijft leuk hahhahah
 • tactics, is wat dat betreft voor iets gevorderde rpg'ers imho (afgezien van FFT:A dan) en als je van tactics rpg's houdt dan is er een softwarebedrijfje dat ze voor de ps2 maakt, en nog goede ook :)
 • Ik ben sinds kort weer final fantasy tactics aan het spelen en het hele final fantasy gevoel komt weer terug :p. Jammer dat dat bij de laatste 2 delen toch minder is maar goed mischien maakt deel 12 het weer helemaal goed.
 • Deze game komt inderdaad uit het tijdperk waarin de Final Fantasy serie nog goed was.
 • IMO is Final Fantasy Tactics het beste Final Fantasy spel naast deel VI!
 • Discussie met een gast waar Cloud voor het eerst in 2d verschijnt. Damn, verloren ^_^; Thanks though.

  Heb FFT al heel lang, jammer genoeg nooit tot Cloud gespeeld… FFT:A wel uitgespeeld though.
 • De achtergrond draait, de characters draaien slechts mee omdat ze erop staan maar blijven wel in 1 animatie omdat het sprites zijn.

  Maar waarom de interesse hiervoor? De game is er niet minder/beter op :)
 • Maar ze blijver sprites (2d dus).
 • Maar de poppetjes kon je toch ook… draaien?
 • Ja de characters zijn 2d sprites, the achtergronden bestaan uit poly's en je kan ze draaien.

  Cloud zuigt in die game btw, de moeite niet waard om te unlocken (hoewel je krijgt tijdens die sidequest wel een paar hele nuttige gastjes).
 • Poppetjes zijn in 2D.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren