1. Wat is er met de offline mp gebeurd?

Re: Wat is er met de offline mp gebeurd?

LittleBigPlanet is leuk offline MP, evenals Fifa 11. Verder mis ook ik de offline multiplayer enorm. Het is er nog wel, maar alles is gewoon een stuk minder duidelijk. Alles is nu gefocust op online. Ik heb Nightfire ook vaak MP gespeeld, evenals Timesplitters 2 op de Gamecube. Echt lachen was dat :)
 • LittleBigPlanet is leuk offline MP, evenals Fifa 11. Verder mis ook ik de offline multiplayer enorm. Het is er nog wel, maar alles is gewoon een stuk minder duidelijk. Alles is nu gefocust op online. Ik heb Nightfire ook vaak MP gespeeld, evenals Timesplitters 2 op de Gamecube. Echt lachen was dat :)
 • Ik vond dat Killzone ook wel een toffe offline multiplayer had .
 • Offline multiplayer is de enige echte multiplayer.

  Desondanks leeft dat idee onder de producenten om de een of andere reden niet. Maar ik vermoed dat het meer met de lust naar controle te maken heeft dan met daadwerkelijk goede redenen.
 • Army of two the 40th day en Army of two kun je beide in co-op spelen en er is amper een downgrade in gfx ( mede omdat ze al niet al te goed zijn).
  Inderdaad een leuke co-op mp game met z'n tweeën. Heb me er goed mee vermaakt!
  Veel games op de Wii zijn er uitermate geschikt voor, maar de originele Perfect Dark op de N64 blijft voor mij de onbetwiste topper, 4 player splitscreen op een oude beeldbuis <3
 • Kan je die nog ergens vinden goedkoop? Heb hem toen gemist.
 • Het is ook onzin dat het iets voor kleine kinderen zou zijn. Offline MP is gewoon onwijs tof! Timesplitters 2 ftw!
  :lol: 4 man en krat cola :D Voor mij nog altijd de ultieme mp game
 • Army of two the 40th day en Army of two kun je beide in co-op spelen en er is amper een downgrade in gfx ( mede omdat ze al niet al te goed zijn).
 • Turok Evolution op de gamecube :D
  prachtige tijden mee beleefd :')
 • Halo is de perfecte game voor offline MP.

  Halo 3 vind ik wel meevallen. Met z'n 3-4en kan het leuk zijn, maar ik prefereer toch de games waar ook nog eens bots bijzitten.

  Over Nightfire gesproken, wat een game was dat zeg. Wij speelden altijd Nightfire als we op de Gamecube speelden, op zo nu en dan een beetje Mario Kart, Soul Calibur II en SSBM na. Die bots, de modes als capture the flag, de chille wapens, die helicopters, dat sneeuwlevel, het level met die onderzeeërs. Wat een prachtgame was dat om met 3-4 man te spelen, toentertijd altijd plezier.
 • Hm bij Halo Reach zijn de mappen heel wat minder geschikt voor offline MP, ze zijn te groot, enkele uitzonderingen te buiten gelaten. Met Forge zijn wel vrij eenvoudig epic maps te maken.
 • Halo is de perfecte game voor offline MP.
 • zoals debeul al zei Borderlands is een prima game om splitscreen te spelen
 • Was geinig als kind, maar totaal voorbijgestreefd de dag van vandaag. Tenzij voor de kleine gozertjes de dag van vandaag, maar die moeten dan maar een ps1 met multitap krijgen van familie ofzo.

  Bullshit, het sociale aspect van gamen hoeft niet alleen via het internet plaats te vinden.

  Op m'n ps3 zijn de enige echt toffe spellen daarvoor Singstar en Buzz. Daarnaast je ook wel modnation racers maar verder is het idd veel te weinig.

  Als ik dan denk aan Conkers Bad Fur Day op de N64, waar ik denk ik nog meer lol heb beleefd aan de offline mp vind ik dat jammer.
 • Weinig wapens? Een fucking baksteen zat er zelfs in :lol:
 • Fuck ja, Timesplitters 2 nog :P
  Wel weinig wapens vond ik maarja was alsnog vet awesome :D
 • Het is ook onzin dat het iets voor kleine kinderen zou zijn. Offline MP is gewoon onwijs tof! Timesplitters 2 ftw!
 • Was geinig als kind, maar totaal voorbijgestreefd de dag van vandaag. Tenzij voor de kleine gozertjes de dag van vandaag, maar die moeten dan maar een ps1 met multitap krijgen van familie ofzo.
  Mwa ben ik niet echt met je eens, heb nog steeds dat ik weleens voor het uitgaan ofzo met wat vrienden wil gamen en dat er dan alleen singleplayer of online multiplayer games liggen

  Al zouden ze maar een degelijke remake maken van 007 Nightfire of een andere offline mp game als eerbetoon, dan heb je tenminste iets
 • Was geinig als kind, maar totaal voorbijgestreefd de dag van vandaag. Tenzij voor de kleine gozertjes de dag van vandaag, maar die moeten dan maar een ps1 met multitap krijgen van familie ofzo.
 • Achtung die Kurve, wat een game. Met 6 man je achter 1 pc'tje proberen te frummelen en als dat dan al lukte iedereen helemaal lens slaan als ze weer je ontsnappingsroute hadden geblokkeerd.
 • Een groot probleem bij splitscreen is dat het minder goed werkt bij verhoogde grafische kwaliteit. Splitscreen is gebaat bij eenvoudigere graphics. Als we het over big budget games hebben: Borderlands is zeker een aanrader voor offline en online co-op, al zijn de quests en de verhaallijn vrij inspiratieloos.

  In Borderlands kan je een tweede runtrough doen met je uitgebouwde characters, waarbij alles in de wereld ook verhoogd in level. Hierdoor kan je de volledige RPG trees vrijspelen, en beschikking krijgt over absurd machtige wapens. De vijanden worden net als jou ook erg sterk. Het loot systeem van hack&slash spellen is succesvol uitgewerkt, in combinatie met RPG skill trees en knalplezier heeft het voldoende troeven om interessant te blijven. Er is ook een berg DLC uitgekomen, dat vijzelt de levensduur eventueel nog serieus op.

  Halo 3, Gears of War en Halo Reach zijn ook uiterst geschikt voor offline MP en SP en online splitscreen. Voor de rest bieden een aantal arcade games, zeer vermakelijke offline MP. Ik denk dat in de eerste plaats aan games als Mario Kart, Castle Crashers, Small Arms, N+, Geometry Wars 2, Heavy Weapon,.. Zitten wel wat 360 exclusives tussen denk ik. Wellicht zijn er op PSN ook wel enkele pareltjes te vinden. Vaak speel je bij arcade games ook gewoon met vier man in één scherm zonder splitscreen, en naar mijn mening is dit nog veel leuker. Er zijn vast nog wat games die ik over het hoofd zie.

  Nog even inhoudelijk over de offline multiplayer, met name voor FPS games. Over het algemeen zijn FPS games sneller geworden qua beweging, waardoor ook de mappen groter zijn geworden. Hierdoor zijn ze an sich al minder interessant om te spelen, omdat je mekaar minder tegenkomt. Ik zal er enkele specifieke games uitpikken: CoD heb ik ook vaak in offline MP gespeeld, maar het werkt gewoon veel minder goed, omdat de mappen zich niet lenen om met maar vier man op te spelen. Enkele uitzonderingen te buiten natuurlijk.

  Tegenover Halo 2 zijn de mappen van Halo 3 en Reach ook een pak groter geworden, waardoor offline MP ook bij deze games minder interessant is geworden. Bij Halo Reach heb je echter wel Firefight wat een geweldige toevoeging is voor co-op spelers.
  Wat je vooral ziet is dat de ontwikkelaars geen moeite meer willen doen om zich echt te richten op offline multiplayer. Grote uitzondering deze generatie daarop zijn een aantal arcade games, die het op dat vlak bijzonder goed doen. Onbekend is onbemind natuurlijk, en veel gamers blijven de kwaliteit van de huidige golf arcade topgames ontkennen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren