1. Wat is er zo geweldig aan Fire Fox???

Re: Wat is er zo geweldig aan Fire Fox???

Ik heb nog steeds Internet Verkenner (Explorer haha) mr ik vind het irritanter worden met de dag ik sta op het punt over te stappen naar Vuurvos (Firefox ;))
 • Ik heb nog steeds Internet Verkenner (Explorer haha) mr ik vind het irritanter worden met de dag ik sta op het punt over te stappen naar Vuurvos (Firefox ;))
 • Hier is de reden dat jullie het allemaal mis hebben en IE toch beter is <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />.

  Meer lekken in firefox dan in ie!
  Heb je dat stukje eigenlijk wel gelezen?
  Hoewel hiermee geen besluit gevormd kan worden over de veiligheid van een product - daarvoor zijn meer gegevens nodig zoals de ernst van het lek en de snelheid van het patchen
  Daarnaast gaat het over de recent gevonden lekken. Als je het totaal aantal gevonden lekken in FF vergelijkt met het totaal aantal lekken in IE is het getal voor IE hoogstwaarschijnlijk een facter 5 tot 10 hoger. IE6 is al bijna 3 jaar uit en de meeste lekken zijn dus al gevonden - de enige updates zijn eigenlijk bugfixes en die zijn meestal voor Windows, niet voor IE zelf. FF's updates zijn ook voor een groot deel bugfixes, maar FF is korter geleden uitgekomen en er wordt actief aan gewerkt, terwijl IE eigenlijk "dood" is.
  Oftewel, die cijfers zeggen weinig tot niets :P

  EDIT: Meer info (en)
 • ow en daarom heeft mijn firefox nog geen reclamebalkjes/pop ups en andere startpagina's? :P
 • Hier is de reden dat jullie het allemaal mis hebben en IE toch beter is :P.

  Meer lekken in firefox dan in ie!
 • Oh wat trouwens nog niet genoemd is en misschien wel de grootste reden voor mij is:

  Dat internet explorer de hele tijd de grootte van mijn venstertjes veranderd. Dit is zo vervelend :@ Opera/Firefox doen dit niet
 • Er zijn genoeg mensen die FF gebruiken en dat niet overal vermelden hoor.
  Uiteraard, maar op zo ongeveer elk forum is er een groep mensen die FF fanboy zijn en een soort fanatisme laten zien waar je u tegen zegt.
  ja.. beetje vaag idd.. "IK BEN STOER!! IK GEBRUIK EEN ANDERE GRATIS BROWSER DAN JOU"

  Tja.. ieder zijn ding laten we maar zeggen he ^^D

  Firefox is niet echt beter dan IE tis gewoon waar ieders voorkeur naar uit gaat, ik vind die extra plugins van Firefox gewoon fijn om te gebruiken, ik vind FF ook ietsje pietsje mooier eruit zien dan IE maar dat komt door gedownloade plugins.
 • Tja, die heb je altijd bij dingen die een "alternatief"/underground imago hebben. Linux, Underground hiphop, de Dreamcast, enzo
 • Er zijn genoeg mensen die FF gebruiken en dat niet overal vermelden hoor.
  Uiteraard, maar op zo ongeveer elk forum is er een groep mensen die FF fanboy zijn en een soort fanatisme laten zien waar je u tegen zegt.
  ja.. beetje vaag idd.. "IK BEN STOER!! IK GEBRUIK EEN ANDERE GRATIS BROWSER DAN JOU"
 • Er zijn genoeg mensen die FF gebruiken en dat niet overal vermelden hoor.
  Uiteraard, maar op zo ongeveer elk forum is er een groep mensen die FF fanboy zijn en een soort fanatisme laten zien waar je u tegen zegt.
 • Er zijn genoeg mensen die FF gebruiken en dat niet overal vermelden hoor.
 • Ik heb altijd het idee dat FF gebruikers dit zo nodig moeten vermelden omdat het niet 1337 is om Microsoft producten te gebruiken. Door een aantal functie's toe te voegen aan mijn IE (google search, imageshack, pop-up blocker) voldoet het prima voor mijn behoeften.

  Heb eens Opera gebruikt en vond toen de automatische refresh functie wel handig, voor de rest wegen de voordelen van de andere browsers mijn inziens niet op tegen de nadelen van de mindere compatibiliteit met een behoorlijk aantal websites.
 • Ik gebruik nu al weer een tijdje Firefox en voor mij biedt Firefox de volgende voordelen tov Internet Explorer:

  - Tabbladen (snel switchen tussen sites, en houdt je taakbalk overzichtelijker)
  - Bladwijzer werkbalkmap (om snel je favoriete sites te selecteren)
  - Zoek functie (Ctrl+F) vind ik erg fijn (komt namelijk onderin je scherm te zitten)

  Dit zijn voor mij wel de voornaamste redenen om Firefox te gebruiken, ik heb naast deze voordelen ook nog enkele plug-ins zoals een weather-plugin waarbij rechtsonder in beeld de weers verwachting komt te staan. Nou zeg ik niet dat Firefox beter is, maar Firefox heeft wel mijn persoonlijke voorkeur.
 • Maja dat krijgt de nieuwe IE ook volgens mij.
  was wel gemeld ja.. ze moeten toch iets doen om klanten terug te winnen :)
 • ik gebruik nu firefox omdat mn IE het niet meer doet (rapport verzenden shit als ik em probeer te openen.) Moet toch zeggen dat als je eenmaal die tabs gebruikt je daar niet meer vanaf wilt. Maja dat krijgt de nieuwe IE ook volgens mij.
 • Ik gebruik sinds 3 dagen Firefox. Ben er wel over te spreken, maar niet zo super als iedereen zegt.
  Ik had bij een aantal sites, zodra ik erheen ging kreeg ik zo`n message van rapport verzenden of niet verzenden.
  Toen heb ik firefox gedownloaden en het lukt wel.
 • lol!


  anyways, het "stoer doen" omdat je FireFox gebruikt vind ik dom.. weet ook niet wie dat zou doen en waarom, maar het werd in dit topic een paar keer genoemt :P slaat toch nergens op, stoer doen omdat je een andere gratis browser gebruikt dan een ander? :P


  maar ok, FireFox heeft gewoon wat meer functies, Tabbed Browsing (vooral met de Tabbrowser Preferences extensie waardoor je het Tabbed Browsen wat meer aan je wensen kunt aanpassen) en de Download Manager (met de Dowload Manager Tweak extensie) vind ik erg handig. Ik heb ook een extensie waarmee je een site in FireFox precies zo kan laten weergeven zoals hij in IE wordt weergegeven (misschien handig voor web designers), deze: IE View.

  In het algemeen zijn die extensies handig, en je kunt ze ook voor alles vinden. Van een extensie voor extra RSS functies tot het veranderen van de naam in de titelbalk, van een extensie om snel een proxy te selecteren tot een Lorum Ipsum generator en van iets om Google aan te passen tot een Weer-voorspel-extensie.
 • Ik gebruik ze beide. Soms heb ik de IE nodig, en soms weer de FF browser. Heb verder even geen zin om de kenmerken op te noemen.
 • (Zie avatar =p)
 • Misschien vind je IE goed genoeg, maar Firefox is gewoon beter dus waarom zou je dat niet nemen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren