1. [WEB] Sid Meier's CivWorld

Re: [WEB] Sid Meier's CivWorld

Alleen via Facebook? Lame. Waarom draait alles om Facebook? Meh.

Komt omdat Facebook z'n hype is. Maar dat zal over kleine 5 á 7 jaar wel weer in kakken en dan komen ze weer met een nieuwe rage.
 • Alleen via Facebook? Lame. Waarom draait alles om Facebook? Meh.

  Komt omdat Facebook z'n hype is. Maar dat zal over kleine 5 á 7 jaar wel weer in kakken en dan komen ze weer met een nieuwe rage.
 • Alleen via Facebook? Lame. Waarom draait alles om Facebook? Meh.

 • Wat is CivWorld?
  CivWorld is een nieuwe multiplayer game in de Civilization franchise, welke via Facebook te spelen zal zijn. Het wordt ontworpen door Sid Meier zelf, die ook de bedenker is van de gehele Civilization franchise.

  Welke beschavingen zitten in de game?
  De alpha versie van de game bevatte Afrikanen, Amerikanen, Arabieren, Chinezen, Duitsers, Grieken, Indiërs, Mongolen, Russen en Spanjaarden. Spelers kunnen er ook voor kiezen om onafhankelijk te zijn. Anders dan in de traditionele Civ games zullen de beschavingen geen specifieke eigenschappen of voordelen krijgen.

  Een stad in CivWorld.

  Hoe werken de beschavingen?
  De beschavingen zijn in feite teams in CivWorld. Je kunt met je vrienden samenwerken om zo verder te ontwikkelen en uiteindelijk de andere beschavingen te verslaan. Elke beloning die je haalt in de game beïnvloed alle spelers uit je team. Hoe goed je scoort wordt onder anderen bepaald door de inzet die je toont en de spelers die het hoogst scoren krijgen meer bevoegdheden.

  Eindigt het spel?
  Ja. Net als in traditionele Civilization games eindigt het spel als één beschaving de anderen verslaat.
  In de Alpha konden spelers in maximaal drie games tegelijk meedoen.

  Hoe communiceer je met je teamleden?
  CivWorld heeft een globale chat, een beschaving-specifieke chat, en een individuele chat. Succesvolle beschavingen zullen regelmatig met elkaar in contact moeten blijven.

  Kun je oorlog voeren?
  Beschavingen kunnen stemmen of ze wel of niet een andere beschaving willen aanvallen. Wanneer de oorlog eenmaal is verklaard krijgen alle leden de tijd (in de Alpha was dat een paar uur) om hun manschappen op orde te brengen. Militaire units worden gebouwd met productiepunten of gekocht in de marktplaats. Wanneer beide beschavingen hun legers gereed hebben begint het gevecht automatisch.

  Is er een marktplaats?
  Er is een in-game marktplaats waar je goederen kunt kopen en verkopen. De prijzen fluctueren real-time in verhouding met vraag en aanbod, dus slimme spelers kunnen hier extra mee verdienen.

  Is er een tech-tree?
  CivWorld heeft een uitgebreide tech-tree. Spelers kunnen individueel onderzoek doen maar je kunt ook samenwerken met teamleden om technologieën sneller te onderzoeken.

  De CivWorld tech-tree.

  Hoe werken steden?
  Elke speler heeft zijn eigen stad en het doel is om je populatie zo hoog mogelijk te laten groeien. Burgers kunnen boeren zijn (wat voedsel oplevert), werkers (voor productie), artiesten (voor cultuur), wetenschappers (voor research), of handelaren (voor goud). Je oogst deze grondstoffen automatisch na een bepaalde tijd maar je kan ook op individuele burgers klikken om extra grondstoffen te verdienen.
  Je kunt, net als in de traditionele Civilization games, verschillende gebouwen bouwen en upgraden die je burgers productiever maken.

  Kun je grondstoffen ook op andere manieren krijgen?
  Je kunt extra punten voor cultuur, wetenschap, en goud verdienen door verschillende minigames te spelen.

  Wanneer verschijnt CivWorld?
  CivWorld verschijnt 'deze zomer' volgens Sid Meier. Een exacte datum is er dus nog niet.

  Teams in CivWorld
  Het is dus mogelijk om met een groep gamers een beschaving te starten. Voor de Alpha moesten teams bestaan uit 5-50 gamers. Misschien is het leuk om een IG-team te starten zodra de game verschijnt?

  Jullie mening
  Wat denken jullie van CivWorld? Denk je dat een Civ-game werkt op Facebook?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren