1. Webwereld: IDG trekt stekker uit o.a. Nederlandse GamePro

Re: Webwereld: IDG trekt stekker uit o.a. Nederlandse GamePro

Pc gameplay. Benelux maar toch vind ik dat blad goed. :)
 • Pc gameplay. Benelux maar toch vind ik dat blad goed. :)
 • Ken? Weet jij meer?

  Nou zoals de openingspost al zegt wordt er nog een keer de Gamepro en PC Zone uitgegeven. Daarna gaan we gewoon door met een deel van het huidige PC Zone en Gamepro team op Gamez.nl.

  Ik zie het niet als een negatieve ontwikkeling, ook al is het jammer omdat Gamepro steeds beter werd. Het is gewoon een stap waar je in de toekomst veel meer mee kunt en dat zal ook zeker gaan gebeuren.

  Hoe het allemaal in het vat wordt gegoten is nog even afwachten maar ik kan jullie vertellen dat er een paar hele coole dingen te gebeuren staan.
  In ieder geval gaan we dus gewoon door en het gaat erg leuk worden allemaal. Meer kan ik er op dit moment niet echt over zeggen.
 • Gamequest = GamePro

  Jammer dat ze de stekker eruit trekken. Als ik het toevallig in de winkel zag liggen nam ik het altijd wel mee.
  Lol, dat wist ik niet.. :)

  @ R-Type toen ik het blad vroeger las nog wel. Als ze nu meer objectiever enzo zijn is dat alleen maar goed natuurlijk.
 • Jammer, ik wou dat de VNU stopte met de eigengereide PU.
  Dan houd ik het maar op de EDGE en Games TM.
 • Tekken 5.
 • terrored zo positief is OPM2 niet echt meer. Ze gaven MGS3, GT4, GTA SA en T5 allen geen highscore geloof ik… en dat zijn toch de system sellers. Het zou me niet verbazen dat zij van alle officiele bladen deze games de laagste cijfers hebben gegeven.
  Uh wat is T5?
  ik vond de cijfers van GTA SA en GT4 wel kloppen beide games missen gewoon wat waardoor ze geen super cijfer waard zijn.
 • terrored zo positief is OPM2 niet echt meer. Ze gaven MGS3, GT4, GTA SA en T5 allen geen highscore geloof ik… en dat zijn toch de system sellers. Het zou me niet verbazen dat zij van alle officiele bladen deze games de laagste cijfers hebben gegeven.
 • Ik lees ook niet minder bladen eigenlijk, maar goed, op zich snap ik de redenatie wel, het is alleen zo ontzettend jammer. Als je nu een nederlands multi-platform blad wil lezen, heb je geen keus en moet je een PU kopen. Is een prima blad, en ik moet er soms ook erg om lachen, maar een serieus gamesblad is het niet. Dat is het jammere er aan, er was een alternatief, dat steeds beter werd, en daar gaat nu de stekker uit. Dat internet steeds meer de rol van de bladen overneemt, dat weet ik niet, ik denk dat ze, net als bij kranten ook prima naast elkaar kunnen. Maar de markt is smal in nederland en blijkbaar wilden ze niet meer risico lopen. Jammer want ik vonde de Gamepro een goed blad, zeker voor die prijs.
 • Ik heb Gamepro nog maar net ontdekt en het gaat al uit de handel :'(
 • Damm das wel jammer.. nu zijn er volgens mij niet echt veel nederlandse bladen meer.. PU/OPM2/N-Gamer/een of ander xbox blad (?) :(

  Maar ja, PCZone was ook meer op informatie gericht enzo en ja dan valt het te verwachten als je niet origineel bent enzo. Je kan zeggen wat je wil van de PU maar het is wel een leuk blad om te lezen enzo en (blijkbaar) niet echt afhankelijk van het nieuws, want het is al heel lang zo dat iedereen zijn info veel sneller van internet haalt..
 • OPM2 !!!! Het beste Nederlands talige games blad van de benelux. PU heeft daarentegen veel leukere humor en shit.

  Weet je… Ik heb wel eens verhalen gehoord van mensen zonder PlayStation 2! Ik weet het! Ik geloof het zelf ook maar nauwelijks! Die mensen hebben echter niet zo veel aan OPM2 he?
 • OPM2 !!!! Het beste Nederlands talige games blad van de benelux. PU heeft daarentegen veel leukere humor en shit.
 • <img alt=":'(" src="/plugins/sceditor/emoticons/cwy.png" /> <img alt=":'(" src="/plugins/sceditor/emoticons/cwy.png" /> <img alt=":'(" src="/plugins/sceditor/emoticons/cwy.png" /> <img alt=":'(" src="/plugins/sceditor/emoticons/cwy.png" /> <img alt=":'(" src="/plugins/sceditor/emoticons/cwy.png" />

  ik wilde net abo worden van de Gamepro…. <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" /><img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" /><img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />

  Ja, same here. Want PU vind ik niet echt leuk meer.
 • Lullig. Blijft de PU straks echt alleen over….
 • :'( :'( :'( :'( :'(

  ik wilde net abo worden van de Gamepro…. :(:(:(
 • IDG Nederland heeft besloten te stoppen met de nederlandse versie van Gamepro, zo weet Webwereld te melden.

  Uitgever IDG Nederland stopt per 1 oktober met de bladen PCZone en GamePro. De nadruk wordt verlegd van tijdschrift naar internet.

  "We zien de laatste tijd een trend dat steeds meer consumenten hun informatie halen van internet in plaats van print, met name games-gerelateerde informatie", aldus IDG-directeur Raimon Gort. Tegenvallende inkomsten hebben de twee gamesbladen van IDG Nederland, ook uitgever van Webwereld, de das omgedaan.

  Door deze beslissing komt een aantal banen te vervallen. Een deel van de werknemers is intern ondergebracht en zal onder meer voor Gamez.nl gaan werken. "Gamez.nl zal fors uitgebreid en vernieuwd gaan worden door het bouwen van onder meer een nieuwe site, subsites, extra functionaliteiten en een fors grotere redactionele bezetting", aldus Gort.

  In september komen de laatste nummers van PC Zone en GamePro uit.

  Zie Webwereld:
  http://www.webwereld.nl/articles/36531
 • hmm…PCZone kan ik eigenlijk wel missen. GamePro eveneens (sorry Ken).

  Want ik kocht al nauwelijks tijdschriften. :P

  Op zich wel jammer, maar het argument voor meer online is terecht. Ik typ dit immers ook al op een forum behorende bij: een gamesite.
  En of iets humor bevat zal mij worst wezen, eerlijk gezegd. Je koopt een blad omdat ze goede informatie hebben of omdat ze een (unieke) mening hebben. Dat laatste geld(e) voor de Edge. :O

  Nou alleen nog die games guide eruit en dan zijn we terug bij af.
 • Kut IDG!! Ik hoop dat GP een andere uitgever vindt. PU vind ik niet zo leuk :(
 • Ik geloof dat het zoiezo al niet zo goed met de Game Pro gaat. Een vriend heeft regelmatig contact met die hoofdredacteur geloof ik. Het forum is stervende. Bij prijsvragen doen te weinig mensen serieus mee (voor een DS met games)

  Verder weet ik er niet zo veel van.
 • PC Zone was ik vroegr lid van, dacht wel dat het populair was. Er stond alleen wat teveel gelul in over grafische onzin enz en het was fakking duur, dus was er al een tijd geleden klaar mee. Gamepro heb ik nooit gelezen maar zit ik ook niet echt mee

  Wel opvallend though.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren