1. Welke game MOET je hebben gespeeld?

Re: Welke game MOET je hebben gespeeld?

Castlevania op de Nes.
Metal Gear Solid(psx)
Final Fantasy 9.
Metroid Prime.
Mario 1.2.3
Mario 64.
Half life.
Metroid Prime.
 • Castlevania op de Nes.
  Metal Gear Solid(psx)
  Final Fantasy 9.
  Metroid Prime.
  Mario 1.2.3
  Mario 64.
  Half life.
  Metroid Prime.
 • Pro evolution soccer 5 op de Playstation2!
 • Laat ik is wat games noemen die je echt moet hebben gespeeld, gedeelte hiervan is van nu maar een groter gedeelte is van vroeger.

  De Mario serie !
  De Asterix serie ( de versies voor de snes en de gameboy dus )
  De Zelda serie
  Hocus Pocus
  Jazz Jack Rabbit 2 & expansions
  Warcraft II
  Warcraft II Beyond the Dark Portal Expansion
  Ecco The Dolphin ( en dan dus niet de ps2 versie ;) )
  Secret of Mana
  Unreal
  Halflife

  Voorzover de literatuur uit het verleden, games die dus echt tot de créme de la créme behoren, geen hype games, nee ! pure toppers.

  Toppers van nu:
  - Farcry
  - Warcraft 3 Frozen throne
  - Halo 2
  - Rainbow six 3 : Black Arrow
  - Burnout 2 ( zit tussen vroeger en nu in )
  - Fire Emblem
  - Fable
  - Castlevania zowel de gba versies als de nds versie ………..

  ======================
  Alles games hierboven, maar dan ook allemaal , behoren tot de games die iets meer geven dan slechts een game, ze geven een ervaring…..


  Jaja ik ben een ouwe rot in 't vak :7
 • Curse of Monkey island
  Day of the Tentacle
  Full Trottle
  Halo 2 (op Live uiteraard)
  World of Warcraft
  Starcraft
  Warcraft 1 en 2
  AoE


  de grootste topper:
  Heroes III of Might and Magic: Armegeddon's Blade
 • Resident evil 4
  GTA 3
  GTA Vice City
  GTA San Andres
  Halo 1+2
  God of War
  Prince of Persia 1+2
 • Met deze jongen hierboven kan ik praten. Monkey Island 5 ergens in 2007?

  Ik hoop van wel, het is al eens gezegd dat wanneer de tijd er rijp voor is, dat er een nieuwe telg in de serie zal komen. Maar ja, blijft wachten.. :(

  Ik hoop dat het spel "A Vampyre Story" van de makers van een aantal oude Lucas Arts adventures ook een uitgever gaat krijgen en op de markt wordt gebracht. Het spel ziet er namelijk bijzonder sfeervol uit. Straalt echt de oude adventure look uit..

  Ontwikkelaar
  Officiële site • Ik vind mario op de NES-SNES wel 1tje die je gespeeld MOET hebben….
 • Met deze jongen hierboven kan ik praten. Monkey Island 5 ergens in 2007?
 • Ai, heb net een weekje vol nostalgie achter de rug, dus even een lijstje maken. Heb er even wat covers & artwork tussen gezet.. 8]


  - Één van de eerste actie spellen die ik heb gespeeld. Zeer veel actie, zeer mooie graphics voor die tijd en een Boba Fett look a like! Topspel!


  - Toen dit spel uit kwam was ik er helemaal verliefd op. De filmpjes waren behoorlijk indrukwekkend, en het spel speelde heerlijk weg. Het leek heel veel op Fade to Black en Out of this World, maar zover ik weet waren deze twee spellen een stuk pittiger. Niettemin een spel dat zelfs nu nog goed te spelen is! Ik zag het spel vandaag nog bij de Intertoys in de budgetbak liggen.


  - Een tof futuristisch actie/adventure spel, een verhaal dat je deed watertanden en een gameplay waar je van kon houden, of die je met gemak kon haten. Outcast wordt door sommigen beschouwd als één van de meest fantastische sci-fi actie/adventure spellen ooit en voor mij is dit precies hetzelfde. Grafisch was het spel ook een lust voor het oog… Jammer genoeg dat deel twee er nooit van is gekomen. :(


  - Één van de leukste point & click adventures die er is, een simpel, maar zeer leuk uitgewerkt verhaal met een portie heerlijke humor. Op het moment ben ik dit spel samen met een paar andere titels weer aan het spelen.


  - Het eerste deel van Discworld is één van de moeilijkste point & click adventures die ik ken, maar dankzij de doldwaze geniale Terry Pratchett humor en het flexe verhaal was het een dikke must. Deeltje twee werd wat simpeler gemaakt en zag eruit als een tekenfilm. Tel hierbij een absurd grappige verhaallijn bij op en je hebt twee Discworld klassiekers.


  - Wat valt hierover te zeggen? De cover zegt meer dan duizend woorden. “Oh my God, this game is awesome!” Gewoon kopen als je het spel ergens ziet liggen..


  - Giants kwam uit en werd geprezen om z’n prachtige graphics, de humor en de toffe karakters in het spel. Het spel was uniek, omdat je met alle hoofdpersonages van het spel kon spelen, waardoor de gameplay steeds veranderde. Voorbeeld: je speelt aan het begin van het spel met de lollige Meccs en blauwerige Delphi om uiteindelijk met het gigantische monster Kabuto in het laaste gedeelte van het spel te eindigen.. Punt is, de Meccs en Delphi strijden tegen Kabuto.. Het spel was een verademing om te spelen.


  - Last but not least, een Monkey Island spel! Vraag aan een aantal gamers wat het grappigste spel aller tijden is, en velen zullen één van de Monkey Island spellen noemen. Hoewel veel spellen het woordje humor kennen, er is er maar één meester, en dat is de Monkey Island reeks. Met name Monkey Island 3 schiet er bij mij bovenuit, mede dankzij de geniale voice-casting, de heerlijke muziek, de ijzersterke humor, het zeer avontuurlijke verhaal en de fantastische tekenfilm-achtige look van het spel zorgt ervoor dat dit mijn favoriete spel aller tijden is. Uiteraard zijn deeltje één en twee ook briljant, maar deel drie blijft mijn favoriet.. Deel vier was ook zeer goed, maar de look van het spel en de overgang van point & click naar de 3D stijl van Grim Fandango haalde de charme van het spel een beetje weg.

  Uiteraard zijn er nog veel meer spellen die men gespeeld moet hebben, zoals:

  - Grim Fandango
  - Indiana Jones and the Last Crusade
  - Indiana Jones and the Fate of Atlantis
  - Command & Conquer / Red Alert
  - Warcraft I & II
  - Starcraft
  - Broken Sword
  - Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II
  - Star Wars X-Wing serie
  - X-Com: Ufo Defense
  - Populous
  - Black & White (Jah, ik vind dus gewoon een fokking topspel.. Sfeer is ongekend imo)
  - Full Throttle
  - Loom
  - Sam'n Max hit the road
  - etc..

  Conclusie; het point & click genre moet weer nieuw leven ingeblazen worden..
  Enne… Waar blijft Monkey Island 5!?! :P
 • @koekiemonster: het is al onvergevelijk dat je de eerste 3 niet leuk vindt ;} , maar je maakt het nog enigszins goed door OOT te waarderen. :)

  En de filmpjes en tekst in FF en MGS dragen weldegelijk wat bij. :@ ^^D
 • Final Fantasy VIII vond ik crap…. VII vond ik te traag (mede dankzij de 32683842384 filmpjes die vrij weinig bijdragen)…
  Ik zuig…. denk ik :(

  MGS vond ik ook geen leuk spel…. Elke keer als ik op gang was kwma die kut FMV weer met domme teksten.

  OOT ben ik in de eerste dungeon (forest nog iets), maar dat hou ik bewust tegen. Ik word altijd opgezogen door zelda, waardoor ik de rest van de wereld vergeet. OOT vind ik dus wel een topgame.
 • Final Fantasy VII
  Final Fantasy VIII
  Metal Gear Solid
  The Legend of Zelda: Ocarina of Time


  Die 4 moet je gewoon gespeeld hebben, geen excuses mogelijk.
 • Hier een lijst met games die (toendertijd) een geweldige impact op mij hadden en waarvan ik dus vind dat je ze gespeeld moet hebben:

  Super Mario Bros 1 (of 2,3, World)
  Dit is natuurlijk een ervaring die de meeste gamers nooit meer zullen vergeten. Iedereen moet deze ervaring eens hebben meegemaakt.

  Super Mario 64
  Dit spel was de reden dat ik een Nintendo 64 kocht. Het spel staat als het ware altijd model wanneer developers een 3D Platformer maken en toch is het nog niemand gelukt om dit spel te evenaren/voorbij te gaan. Dat alleen al is genoeg reden om dit een game te noemen die je gespeeld moet hebben.

  Legend of Zelda: Ocarina of Time
  Dit spel is kunst, dit spel is een stuk cultuur, zonder dit spel kan je niet leven. :P

  Final Fantasy VII (7)
  Weliswaar veel te laat gespeeld, heb ik deze game toch uitgespeeld en door de blokkerige personages en pixelige omgevingen heen zag ik een geweldige rpg waarvan ik wou dat ze ze tegenwoordig nog van dit kaliber maakten. Deze game bewijst dat graphics er soms echt niet toedoen want het verhaal en de gameplay sleurt je sowiezo helemaal mee zodat je zo weer ineens 4 uur achter elkaar aan het spelen bent. Voor velen is dit het beste Final Fantasy deel of zelfs rpg in het algemeen, voor mij is dat deel 8 (sfeer trekt me bij deel 8 toch wat meer) maar natuurlijk zie ik ook wel dat deel 7 speltechnisch en qua uitvoering van het verhaal de betere is.

  Final Fantasy VIII (8 )
  Als je die hedendaagse games met oppervlakkige characters/verhalen een beetje beu begint te worden, moet je deze playstation 1 game eens spelen. Ongelofelijk dat er met de technologie in games van vandaag de dag nog steeds geen rpg is die voor mij de diepgang/sfeer van Final Fantasy 8 kan evenaren. Ik wacht vol hoop op een Final Fantasy die mij weer zo kan meesleuren in het verhaal. Mijn favoriete Final Fantasy deel alsmede rpg in het algemeen.

  Metal Gear Solid 1
  Hou je van games met een echt goed (uitgewerkt) verhaal? Haal dan MGS1 (of The Twin Snakes) in huis. Ikzelf heb The Twin Snakes gespeeld en kwam er eerst wat moeilijk in, ik was meer een gamer die gun-blazin' elk level kwam doorraggen. Maar wat wil je ook, de meeste games hanteerden zo'n spelprincipe. MGS was echter anders, en hierdoor ook origineel en verfrissend, ik had wel eens genoeg van het knallen. MGS bewees voor mij dat sluipen en je vijanden proberen juist niet te vermoorden nog veel leuker kan zijn dan het alles afknallende spelprincipe. Dit gecombineerd met het geweldige verhaal maakt MGS1 een game/ervaring die je gespeeld móet hebben en als je erachter komt dat je hier niet genoeg van kan krijgen, haal dan ook MGS2 en MGS3. ^^D

  Resident Evil 1 REmake
  Toen ik aan Resident Evil 1 op de Cube begon was ik totaal onbekend bij het Survival Horror genre, nu behoort dit genre tot mijn favorieten. De reden? Deze game. ^^D Toen ik voor de eerste keer met het spel begon was ik natuurlijk hartstikke bang maar na een tijdje spelen kwam ik erachter dat je aan angst ook plezier kunt beleven. (hoe raar klinkt dat :lol: ) Het gevoel van alleen zijn in dat oude mansion met nog maar 2 bullets in je clip en 3 zombies in de hal waar jij doorheen moet, overtreft alles. Ook de puzzels in het gigantische huis waren geweldig, normaal hou ik niet zo van puzzelen in games maar in deze vorm vond ik het geweldig. Waar deze game het natuurlijk vooral van moest hebben was sfeer en dat was er dan ook genoeg. Ten eerste zorgden de graphics daar al voor en ten tweede droeg het lezen van oude notes van mensen die in het oude huis leefden ook erg bij aan de sfeer. En natuurlijk kwamen de zombies maar sporadisch voor, waardoor het des te spannender werd áls je er eens één tegenkwam. Dit is mijn favoriete survival horrorgame en ik raad hem aan iedereen aan (die het durft ;) ), Resident Evil 4 is misschien beter maar dat noem ik toch niet echt een pure survival horror game.

  Resident Evil 4
  Uit het 4de deel van Resident Evil zijn zowat alle dingen gehaald die ik leuk vond aan de eerdere delen. Er zijn echter ook heel wat nieuwe dingen toegevoegd die de game eigenlijk een heel ander soort game maken. Resident Evil 4 is een achtbaanrit, het is vrijwel nooit saai want de hoogtepunten blijven zich maar opstapelen: het gestoorde dorp waar alle inwoners je achterna komen, het "Loch Ness" monster salamander ding, de LOTR style trollen, etc. etc. etc. Resident Evil 4 reken ik samen met REmake tot de enige 2 games op de Gamecube die je gespeeld móet hebben. Zelf heb ik natuurlijk veel meer favorieten op de gamecube zoals Metroid Prime 1 bijvoorbeeld maar dat is denk ik toch meer een game voor een selecte groep gamers. Resident Evil 4 is een game met een erg groot publiek, ik noem het een actie game met een horror thema. Ikzelf hou meer van het echte survival horrorgenre maar desalniettemin vind ik Resident Evil 4 toch een game die je gespeeld móet hebben.

  Half-Life 2
  Shooters zijn niet mijn ding, ik heb er wel tientallen gespeeld maar misschien is dat de reden dat ik ze niet zo leuk (meer) vind. Als een shooter echter dingen als gigantische buitenlevels, gravity guns, geweldige scripted actie, etc. bevat, dan word het voor mij al wat interessanter. :P Deze game had bij mij net als Resident Evil 4 het achtbaan effect, je wordt van hoogtepunt naar hoogtepunt gesleurd. Daar waar veel shooters het hele spel lang meestal dezelfde soort omgevingen/gebeurtenissen hebben (Doom3 bijvoorbeeld), heeft Half-Life 2 echt superveel afwisseling. Deze game heeft veel impact op mij gehad en ik raad hem dan ook iedereen aan. ;)
 • Eigenlijk moet je om de huidige games goed te weten waarderen eens een flink aantal uren
  Pong, pacman, en soortgelijke games spelen.
  Het is goed om te weten waar het zo'n beetje begon.
 • Secret of Mana
  Zelda OoT
  Final Fantasy 7
  Ninja Gaiden
  Super Mario World
  Sonic 1 en 2
  Pro Evolution Soccer 4
  Mortal Kombat 2
  Street Fighter 2
  Street Fighter 3 Third Strike
  Resident Evil 4
  Shenmue I en II
 • Paper Mario is ook een ervaring^^
 • ja een beetjuh:)

  zoals mario enzo  gameking
 • Maar spellenkoningen houden toch ook van retro?
 • de game die je egt gespeeld moet hebben is call of duty multyplayer:P en cod of war voor de ps2 en maybe doom3 maar je moet er van houden
  sventjuhh
 • Als je stalen zenuwen hebt: System Shock 2

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren