1. Welke van de 4 controllers?

Re: Welke van de 4 controllers?

PlayStation. Meest aan gewend. GameCube en Xbox-controllers ook niets mis mee. Dreamcast vindt ik dan weer wat minder, oogt goed maar speelt niet fijn.
 • PlayStation. Meest aan gewend. GameCube en Xbox-controllers ook niets mis mee. Dreamcast vindt ik dan weer wat minder, oogt goed maar speelt niet fijn.
 • 1. PS2, kan je zo'n beetje elk soort spel goed mee spelen
  2. NGC, ligt lekker in je hand
  3. Xbox, vind dat dnig niet goed vasthouden, maar die S is wel aardig.
 • PS2 op 1. Knoppen zelf zijn goed vormgegeven en zitten op de juiste plaats (ik heb ABSOLUUT geen moeite met de schouderknoppen). Ligt het lekkerst in de hand en ziet er ook het mooist uit imo.

  Tja… Xbox en GC op gedeelde laatste plaats. Niet de tweede, aangezien ik ze allebei gewoon kut vind. Xbox controller is veel en veels te groot, dus MS had door dat ze met een S-controller op de markt moesten komen. Bij deze controller zit bijna alles goed, behalve die kut zwarte en witte knopjes, die de plank compleet misslaan. Ook vind ik de pookjes zelf wat klein en onhandig… same goes for GC. Bij de GC zijn de actiebuttons echter een ramp. De schouderknoppen zijn ronduit belachelijk (eerst triggeren en dan drukken :S) en hij ligt, net als de Xbox-controller, niet lekker in de hand.

  Bij de nieuwe controllers is dit juist het omgekeerde. De PS3 controller lijkt mij absoluut niet lekker in de hand liggen. De Xbox 360 controller lijkt me ideaal, maar deze lijkt qua uiterlijk wel erg veel op de DualShock 2. En tja, van de Revo's controller weten we nog niets…
 • 1.SNES
  2.Toetsenbord
  3.NES
  4.PSX
  5.N64
  6.NGC
  7.Sega
  8.DC
  9.XBOX
 • Gedeelde 1e plaats voor de PS2 en NGC controller, de NGC controller speelt heerlijk als je een Nintendo spel speelt. (Bij 3rd party games ben ik niet altijd even te spreken over de NGC controller.)

  Dat is het hem ook, Metroid en Zelda spelen absoluut geweldig met die pad maar daar hield het voor mij wel zo'n beetje mee op.
 • 1. Gamecube

  Dankzij de heerlijke ligging in je handen. Ik denk dat alle punten zo wel zijn genoemd. Waarom die z-knop? Kleine D-pad, C-stick, etc.

  2. Xbox

  Perfect voor FPS.Ik kan me (Op de N64 controller na) geen betere controller bedenken dan de Xbox controller voor FPS. De control sticks zijn perfect net als de schouder buttons.

  3. PS2

  Iets te blokkerig voor een perfecte ligging in de hand. Daarnaast de veelgenoemde Control sticks. De PS2 is ideaal voor games die je moet spelen met een D-pad maar dat zijn nog maar weinig spellen. Voor fighters dus een ideaale controller. Voor de rest kun je beter de Xbox of Gamecube controller hebben.
 • Ik vind de cubecontroller het lekkerst in de hand liggen op maat zelfs, maar de knoppen analoge vind ik minder vooral de d-pad. De ps2 daarintegen vind ik een perfecte lay out hebben en ook al vinden mensen dat de analoge op een andere plek zou moeten. De xbox vind ik maar nix nog steeds te dik imo. en de witte en zwarte knopje rechts onder zitten helemaal op de verkeerde plek, maar dit hebben ze wel gefixt bij de xbox 360. Dus voor mij gedeelte eerste plaats voor ps2 en cube en tot slot de xbox.
 • riiiiiiiiiiiiight
  1) ps2 controller ligt gewoon lekker knopjes zitten goed analoge sticks voelen goed aan
 • De cube controller is gewoon de beste iedereen moet het maar toegeven ontekennen heeft geen zin :P
 • 1. GameCube! Heerlijk voor al die Mario spellen en andere platform shit.
 • Lost, het oeten geen Cube fans zijn…als mensen diie alle console hebben en nu cube de beste vinden?
  Of kan dat niet?

  Wel jammer dat die kutn-fags altijd weer die controller helemaal op moeten gaan hemelen. Het is een fijn ding, maar als je sommige reacties leest (zoals bovenstaande), zou je toch denken dat mensen meer dan gamen met hun controller doen…

  Good words |.|
 • De PS2 controller is een lekker allrounder; voor 3D als 2D games. Ook al speel ik alleen nog met die controller voor bepaalde 3D games of analoog ondersteunende games. En voor de rest wat ik speel gebruik ik een Arcade stick en de Street Fighter controllers van Nubi.
 • Lost, het oeten geen Cube fans zijn…als mensen diie alle console hebben en nu cube de beste vinden?
  Of kan dat niet?

  Wel jammer dat die kutn-fags altijd weer die controller helemaal op moeten gaan hemelen. Het is een fijn ding, maar als je sommige reacties leest (zoals bovenstaande), zou je toch denken dat mensen meer dan gamen met hun controller doen…
 • Gamecube duh, xbox staat voor mij op 2.

  Ps2 controller is echt totaal niet goed in de hand liggend…
 • Persoonlijk vind ik de ps2 controller het beste. Maar dit komt gewoon omdat ik met die controller het meest gespeeld heb. Ik vind de positie van de linker anologe stick prima, in tegenstelling tot velen hier.

  De gamecube controller is ideaal voor spellen die speciaal ontwikkeld zijn voor die controller, echter wanneer dit niet het geval is wordt de controller een stuk minder fijn. Dit zou mijn nr1 zijn als de controller voor alle spellen goed was.
 • vind deps2 controller wel fijn.
  Bijv. bij GTA als je in ene auto rijd en je drukt niet volledig de X knop in dna kan je lekker rustig cruisen en voor harde race gebeuren Goed ie knop inhouden.

  de gamecube controller staat op 2.: heb er geen problemen mee.

  De xbox vind ik nogal frustrerent: De S-controller is niet fijn met de witte/zwarte knopjes en de pause/back knop.
  De grote versie ( de eerste) vind ik wel heel fijn, maar omdat ik meer op de gamecube speel dan xbox kotm deze toch op 3.
 • 1.GameCube
  2. Xbox
  3. PlayStation 2

  DreamCast controller heb ik al tijden neit meer vast gehad, maar ik kan me herinneren dat die mij wel beviel. Ergens tussen de Xbox en PlayStation 2 schat ik.

  dito.
 • EN de DC heeft maar 1 stem :lol:
 • cube
  xbox
  ps2
 • Gedeelde 1e plaats voor de PS2 en NGC controller, de NGC controller speelt heerlijk als je een Nintendo spel speelt. (Bij 3rd party games ben ik niet altijd even te spreken over de NGC controller.)

  De Sony is gewoon goed, niet bijzonder briljant maar zeker één van de betere.
  De Xbox controller vind ik ook wel goed, maar de PS2 en NGC controller liggen direct lekker in de hand.
  De xbox controller is even wennen.
  Dreamcast ook degelijk, maar niet mijn favo controller.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren