1. White Knight Chronicles

Re: White Knight Chronicles

ik ken dat.. valkyria was ook binnen 25 uur uit te spelen. Nou als ik alles gewoon speelde kwam ik toch boven die 25 uur uit hoor…
dus ik neem die 30 uur toch met een korrelTJE zout.
 • ik ken dat.. valkyria was ook binnen 25 uur uit te spelen. Nou als ik alles gewoon speelde kwam ik toch boven die 25 uur uit hoor…
  dus ik neem die 30 uur toch met een korrelTJE zout.
 • Ik ben er vrijwel zeker van dat deze RPG online mogelijkheden zal hebben, want vroeger heeft Level 5 aangekondigd te werken aan een OORPG (O Online RPG, waar die eerste O voor staat is onbekend).
 • Idd. Het is anime.

  Fuck it! Het is Level 5!
 • Ja idd, de makers hebben gewoon voor deze look gekozen, en vind het erzelf niet slechter of lelijker erop.
 • Zou wel lekker zijn idd maar het zal wel rond kerst (07) worden.
  Ze wilden het een launchgame maken maar dat is niet gelukt had ik net gelezen dus ik denk dat ie veel eerder dan kerst 07 komt.
 • was 't maar een screen van de nieuwe SOTC :')
 • Zou wel lekker zijn idd maar het zal wel rond kerst (07) worden.
 • Meeste plaatjes hier zijn waarschijnlijk ook niet ingame.
 • RPGOTY 2008
  Als FFXIII niet in 2008 komt wel ja <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />
  Lol, we mogen blij zijn als ie 2009 haalt :P.
 • Lelijk.
 • maar zeg zelf vroeger waren de RPG's veel beter dan nu.
  ik ga eigenlijk echt niet akkoord.
 • Turnbased is zo 1992…
  Deja Vu? -_-'
 • Bij games van Level 5 hoef je geen vraagtekens te zetten bij de verdere ontwikkeling van het spel. Het wordt juist als maar beter.
 • Moonblade - je punten zijn wel goed, maar als ik een Westerse RPG wil spelen dan koop ik wel KOTOR, Mass Effect of Oblivion. Ik zou graag verschillende entiteiten binnen het RPG genre willen behouden, zodat de keuze breder blijft. Natuurlijk zijn er wel talloze andere alternatieven als ik aan mijn J-RPG fix wil komen, maar FF heeft er als J-RPG qua verhaal, verslaving en extra's altijd bovenuit gestoken. FF bracht altijd net dat extra.

  Volgens jouw streven moet FFXII dus in de richting van de westerse producten sturen, omdat dit 'progressiever' is. Ik zou het 'anders' willen noemen. Het zou voor de beide fans toch ook balen zijn als PGR de NFS kant op zou gaan, of vice versa?
  Wat ik niet snap is waarom J-RPG fans zich de FF reeks altijd toeeigenen als zijnde een traditionele turn based J-RPG reeks. Ten eerste is de FF reeks nooit traditioneel 'turn based' maar juist innoverend en toonaangevend geweest en ten tweede is realtime combat is ook maar een logische evolutie voor J-RPG. Kijk naar strategy games op PC. Die zijn intussen ook allemaal naar RTS geëvolueerd is en turn based (heroes of might&magic) is een niche markt.

  FFIV tot IX hadden al ATB (active time battle). FFX was dan weer een stap terug. In FFX-2 maakte SE er een grandia 2-achtig systeem van, in FFXI brachten ze de boel voor het eerst realtime in de spelwereld. FFXII borduurde hierop verder en optimaliseerde het systeem voor een singleplayer game met features zoals het targetten, wisselen tussen characters en programmeerbare AI.
  Why? Omdat FF een high profile reeks is voor zowel Japan als het westen dus kan SE zich niet veroorloven om te blijven steken met ouderwetse turn based gameplay als de meeste andere next-gen games realtime zijn. Fotorealistische HD graphics en dan turn based gameplay, dat vloekt gewoon. Next-gen consoles zijn meer dan krachtig genoeg om alles realtime te draaien zonder al te veel grafische trade-offs.
  Final Fantasy is omwille van zijn wereldwijd verspreidde fanbase de perfecte franchise om de beste elementen van W-RPG en J-RPG te combineren. Gewoon een vlotte RPG met realtime gevechten in een gigantische 3D wereld met sidequests en tegelijkertijd Uematsu muziek, sfeer en een sterk verhaal met charismatische personages. Perfect verenigbaar.

  Turn based hoeft niet ouderwets te zijn, het ligt eraan hoe je het integreert. Achter elkaar hakken kon ook al in Zelda en Diablo, maar ik weet dat het in de huidige RPG's wel wat vernieuwender is gemaakt. Terwijl de anti turnbased massa het nog steeds over 1 kam scheert alsof het sinds FF1 nooit veranderd is.
  En gelijk hebben ze. Wat is er verandert buiten het feit dat met de komst van disc based consoles laadtijden steeds langer en langer werden en CGI cutscenes opdoken?
  In traditionele turn-based RPG's is er zo goed als geen evolutie. Al die populaire J-RPG reeksen zijn losstaande eilandjes die gewoon voortkauwen op hun eigen systeem en een aantal van hen zijn eigenlijk al voor een groot stuk realtime.

  Kijk naar Tales of … van namco, die biedt al sinds de SNES beat'm up gameplay en het systeem in valkyrie profile is vrij vergelijkbaar. Grandia en vagrant story waren ook gedeeltelijk realtime (en tegelijkertijd 3D).
  Star ocean idem maar kampt nog altijd met gebrekkige AI.

  Ik ben blij dat White knight storie net zoals FFXII compleet 3D gaat. Niet zoals die voorbeelden die ik juist gegeven heb waarin gamers vergezeld door laadtijden naar een combat screen geslingerd worden voor realtime gevechten (met steeeeds datzelfde battle muziekje 8| ) die evengoed in de spelwereld geïntegreerd hadden kunnen worden.
  Dus ja, het werd tijd dat al die andere j-devs ook in actie schieten en volwaardige games leveren in plaats van homebrew shit die ik zelf ineen kan steken met RPG maker. :)
 • Famitsu.
 • Er waren toch final fantasies die 1mln braken binnen 1 dag? Of was dat 1 week.

  Nuja hopelijk dat dan een wat slechte game als WKC er voor gaat zorgen dat mensen zien dat iig het JRPG genre nog brood oplevert. Als ze dan maar niet denken dat ze dezelfde kwaliteit gaan produceren als WKC.
 • dit was een van mijn most wanted maar de graphics zijn niet in orde als de game in europa komt moeten ze het fixen.

  De graphics niet in orde??? Ben je slechtziend ofzo? Het ziet er hartstikke goed uit. Ja, uiteraard is er altijd wel een mooiere game maar als je om die reden games laat liggen heb je misschien 1 game per jaar? En wat moeten ze voor Europa fixen? De graphics? Dat gaat dus echt niet gebeuren.

  ja de enige game die ik in 2008 heb gekocht is MGS4

  Damn dude, je mist dan best wel wat aan games niet? Zonde!
 • Het is een hele toffe game hebbuuuuuuuuuuuuuh!
 • Dat de story niks zou voorstellen was te verwachten. Het is immers een level 5 game, maar dat de graphisch slecht zijn en het spel binnen 30 uur is uit te spelen is wel heel raar. Waarschijnlijk hebben ze dus veel tijd gestopt in de online mode, maar daar hebben ze geen verstand van en zo heb je dus een game die zowel SP als MP niet veel voorstelt.

  Echt kut als deze game dus ook maar average is.
 • Is dat al zeker of verwacht men dat?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren