1. Windows 7

Re: Windows 7

vindt vista anders perfect werken.

Same here…
 • vindt vista anders perfect werken.

  Same here…
 • Ik zit in de beta, ben tot nu toe erg tevreden. Tot nu toe stabieler dan vista ooit is geweest:)
 • Hoe komen ze uberhaupt aan 7? Het is niet de 7e windows en het kernel is zoals ben al zei 6.1

  7e release. XP en 2000 hebben bv ook hetzelfde kernel nummer dacht ik.

  Anyway, ik hoop dat ze kwa menu structuur en benaming terug gaan naar XP. Maargoed dat zit er wss niet in met dat kleine beetje wat ik bij iemand van de beta heb gezien.
  Het heeft wel de snelheid van XP. :)
 • Ok, dus..
  Vista bij release was kut
  Vista na enkele maanden van patches was goed
  Vista had slechte naam want was bij release kut
  Microsoft komt met Windows7
  Windows7=Vista met nieuwe interface

  Dus de voornaamste reden om nu te wachten op Windows7 zal de interface zijn..?
  Ik denk dat er een groot deel marketing achter zit. Op mij komt het ook over als een Vista SE of Vista r2 (hoe je het ook wil noemen), maar gezien Vista zo'n slechte naam heeft opgebouwd en de helft van de bedrijven zegt Vista "maar even" over te slaan moeten ze bijna wel met een nieuwe release komen. Grootste veranderingen zijn volgens mij ook interface en gebruiksgemak, wat ze op zich wel goed hebben gedaan (ja, ik weet dat de taskbar nu beter dockbar kan heten :')). Maar er zijn ook andere verbeteringen, bijvoorbeeld voor touch screens, het security center (dat in 7 action center heet), meer gericht op cloud computing (en dan natuurlijk vooral Microsoft's eigen Live services) en verder performance en grootte op de harde schijf (en dus ook systeemeisen). Hierdoor wordt ook de opstart/afsluit tijd een stuk minder (waar ook veel klachten over waren bij Vista). Ik geloof dat er ook wel een wiki pagina over is.

  Op mij komt het niet over als een compleet nieuwe release, SP2 voor XP was ook een grote ingreep en verbeterde veel dingen. Verschil is alleen dat XP wél een goede naam had.

  Verbeteringen zijn er dus zeker, en ook wel redelijk wat, maar naar mijn mening geen echte nieuwe versie, zoals Microsoft iedereen een jaar geleden nog wel deed geloven (of misschien zoals iedereen wilde geloven uit de lage hoeveelheid informatie die iedereen kreeg). Je hebt dus op zich gelijk, een van de grote redenen zal interface zijn, maar ook vertrouwen. Mja, als je Microsoft moet geloven moet je niet wachten en nu Vista kopen en straks 7. <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />

  All I can say is dat ik op dit moment tevreden ben met Vista, het werkt voor mij beter dan XP en ik heb geen enkel probleem met de hardware en software die ik gebruik. Voor 7 verwacht ik dus alleen maar beter. Ik heb zelf de Windows 7 bèta al wel even geprobeerd bij een maat van me, binnenkort zelf even installeren. I'll report back. <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />


  Wikipedia: Features new to Windows 7

  Ik had btw ook zo'n artikel gelezen waarbij ze 100 mensen die Vista hadden gebruikt maar zelf XP / Linux / OS X gebruikten om hun oordeel te geven over Vista. Gemiddeld kreeg het een 3,5 oid.
  Vervolgens lieten ze ze een "gecamoufleerde" versie van Vista gebruiken en zeiden ze dat het het nieuwe OS van Microsoft zou worden, Microsoft Meadows oid. Ze waren dus gewoon Vista aan het gebruiken en gaven het gemiddeld een 8.5 ofzo.
  Oftewel; iedereen heeft zn mening al klaar over Vista zonder het echt te kennen.
 • Ik wil graag de Engelse versie, maar ik heb een NL-talige XP … zij beweren dus dat ik geen Engelse versie kan installeren !? :(
 • Damn, al die versies? Waarom doen ze niet gewoon 2 versies? Windows 7 voor op de PC en Windows 7 voor op de server. Dan ben je toch klaar?
 • VMware zag windows 7 als vista trouwens, bij mij.
 • Ik ook, xp wordt al zeer lang gebruikt. Het is zoals Rano zei, de prijzen en instapdrempels zijn te hoog. Als M$ w7 op min. 70% van alle huishoudens met een pc voor de EOL status draaiende wilt krijgen moeten ze het aantal versies klein houden en de prijzen laag.

  Een home (basic), pro (extended), business en server versie.
 • Lekker belangrijk dat het niet mag, alsof MS daar ooit achter komt. En als je dan perse alles volgens de regels wil doen dan had je er voor 2 tientjes een gig ram bij gekocht ofzo want dan had de pc winkel jou gewoon de OEM mee (mogen) gegeven.
 • 170 euro voor Windows Vista Ultimate is de OEM versie. Die mag ik dus niet gebruiken want ik heb geen nieuwe PC. Ik heb op de launchdag van Windows Vista, het OS legaal gekocht voor 549 euro. De adviesprijs van Microsoft.
 • En schijnbaar betaal jij liever 100 euro minder voor je OS maar 1000+ euro meer voor verouderde hardware :lol:
  En schijnbaar betaal jij liever 100 euro extra voor een OS maar heb je geen iMovie, iPhoto, iWeb, GarageBand, Final Cut Pro, Motion, DVD Studio Pro, Color, Compressor, Sound Track Pro, Logic Pro, MainStage, Aperture, Photo Booth.
  :lol: ik draai gewoon xp met open source programma's die gratis zijn :O in tegenstelling tot Apple zit je bij Xp niet vast aan programma's :lol:
 • Je kan toch ook booten vanaf USB?
 • Is het mogelijk om windows7 beta te installeren met deamon tools ofzo? Gezien ik geen lege dvd's heb en er geen voor wil kopen.
 • Sowieso hebben games van Blizzard een gelijke release op Windows/Mac OS X. Heel netjes. Zover ik weet zelfs een duo-install. Dus 1 disc voor zowel Windows als Mac OS X. EA port heel veel games net als Activision maar die komen allemaal wat later dan de Windows versies. Windows blijft hét platform als je echt een PC gamer bent (tenzij je alleen Blizzard games speelt :)). Daarom ga ik ook Windows 7 op mijn toekomstige Mac installeren. Voor games en applicaties die Windows only zijn.

  Waarom ik dan niet gewoon voor een PC ga? Ik kan niet zonder Mac OS X. Ik hou heel erg van consistentie binnen OS. En dat is binnen Windows ver te zoeken. Daarnaast natuurlijk het design van de hardware. Maar ook de programma's iPhoto, iMovie, Pages, Keynote en Numbers. Het werkt gewoon net wat vlotter/vloeiender/simpeler dan Windows. Net zoals de iPhone zeg maar.

  En vergeet de appel tax niet. 1000 euro meer betalen voor minder.
  Dat klopt. Apple is way overpriced. Toch zijn ze de prijzen aan het laten zakken. Laatst kreeg de MacBook Pro een update én een prijsverlaging van 300 euro op het standaard 15"model. Het gaat de goede kant op :)

  Daarnaast betaal je natuurlijk voor een naam en het ontwerp van de hardware. Dat heb ik er graag voor over. Het grootste voordeel (en dat heb je gewoon niet bij Windows omdat de hardware los verkocht wordt) is dat bij Apple de drivers gewoon perfect werken. Je hebt eigenlijk geen drivers. Tenminste, je komt er als eindgebruiker nooit mee in aanraking. Het werkt allemaal out-of-the-box.

  Om een voorbeeld te geven: Bluetooth. Ik wilde het laatst op mijn Windows Vista PC installeren. Gewoon zo'n dongle voor mijn oldbee telefoon. Krijg het gewoon moeilijk aan de praat. En ik krijg irritante folders bij mijn explorer. Alsof mijn Bluetooth apparaat een permanente schijf is. Op een Mac werkt het gewoon standaard goed. Pairen en overhevelen die foto's, contacten, video's etc. Zonder het gebruik van vage Sony Ericsson software.
 • En vergeet de appel tax niet. 1000 euro meer betalen voor minder.
 • Weet ik, maar bij sommige toepassingen is het super.
 • Dus anders zou je het wel doen :P?
 • Misschien dat jij ook ooit nog eens examen mag doen. Al vraag ik me af of jij dat op jouw school zal krijgen want als je al een n3 diploma krijgt als je niet zelf uit kan zoeken waarom je draadloze netwerk niet de volle snelheid haalt dan heb ik niet veel vertrouwen in die school
  Het is ook zomervakantie voor mij. Trouwens, domme vragen bestaan niet alleen belachelijk domme antwoorden zoals jij geeft. Waar blijft dat screentje nou?
 • Hoe duur gaat z'n doos met Windows 7 dan kosten?
 • Dan haal je dus maar de helft uit je nieuwe OS. Je blijft zitten met allemaal troep uit je vorige installatie. Er wordt ook aangeraden om met een schone install te beginnen.

  Het heeft alles met de monopoliepositie te maken. Dat zorgt ervoor dat andere browsers geen kans krijgen. Maar goed, ik vind het hele gezeik van die Kroes niet terecht.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren