1. Wireless Access point/router....hulp gevraagd...

Re: Wireless Access point/router....hulp gevraagd...

Je zult eerst moeten kijken of de modem van de provider compatible is met jouw router. Ik heb een Linksys wireless broadband router die niet op de motorola modem van UPC paste. Ik heb nu diezelfde router op een andere modem, en dat werkt perfect.

Verder heb ik nooit problemen met het draadloze gebeuren gehad. In mijn laptop zit draadloos netwerk ingebouwd, en die werkt zonder problemen met mijn router. Ik zou ook niet weten waarom je voor een bepaalde draadloze kaart (in je computer) een specifiek model nodig zou moeten hebben.
  • Je zult eerst moeten kijken of de modem van de provider compatible is met jouw router. Ik heb een Linksys wireless broadband router die niet op de motorola modem van UPC paste. Ik heb nu diezelfde router op een andere modem, en dat werkt perfect.

    Verder heb ik nooit problemen met het draadloze gebeuren gehad. In mijn laptop zit draadloos netwerk ingebouwd, en die werkt zonder problemen met mijn router. Ik zou ook niet weten waarom je voor een bepaalde draadloze kaart (in je computer) een specifiek model nodig zou moeten hebben.
  • Mensen, ik weet niets van netwerken en internet af, en kan jullie hulp goed gebruiken bij de volgende kwestie:

    Ik heb hier nu een LinkSys Router staan met vier switchpoorten zodat er vier pc's bekabeld aangesloten kunnen worden op deze router voor internet en netwerk. Nu heb ik echter in huis meerdere pc's en dan 2 laptops in het bijzonder die ik ook aangesloten wil hebben zonder steeds de kabels te moeten verwisselen. Nu zit er in de laptops zelf al een 802.11b/g wireless LAN kaartje(en uiteraard een aansluiting voor bekabeld internet), dus zou ik graag van die draadloze mogelijkheid gebruik maken. Nu vraag ik me alleen of of elke wireless router/acces point compatible is met de kaart in mijn laptop. Ik zie namelijk altijd speciale netwerkkaarten die verkocht worden i.c.m. wireless access points. Is dat pure geldklopperij, of heeft elk merk access point zijn eigen netwerkkaarten waar het enkel en alleen mee werkt? Ik ben namelijk best bereid een nieuwe access point aan te schaffen, maar het is niet de bedoeling dat ik ook nog eens 6 speciale(op de access point afgestemde) netwerkkaarten moet gaan kopen. Ik heb namelijk in mijn PC zelf naast een NIC voor bekabeld internet ook een kaartje voor wireless internet, een PRISM 802.11g Wireless Adapter. Kan dit kaartje ook gewoon verbinding maken met elke willekeurige wireless access point die ik koop met 802.11g ondersteuning? Ik zie achter bij mijn pc namelijk nergens een antenne o.i.d. uitsteken, wat wel het geval is bij de wireless netwerkkaarten van bijv. Sitecom.

    Ik neem aan dat ik dus een nieuwe router/acces point zal moeten kopen. De vraag is alleen, welke? Ik wil dus zowel enkele pc's bekabeld als draadloos aansluiten op internet en netwerk, om precies te zijn 2(of 3, als mijn PC zelf geen gebruik kan maken van de wireless kaart die er reeds inzit) bekabeld en 3 draadloos, met het liefst nog mogelijkheid tot meerdere aansluitingen voor zowel draadloos als bekabeld.

    Het is een heel verhaal, maar ik hoop dat het probleem een beetje duidelijk is. Elke tip wordt gewaardeerd. Dank bij voorbaat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren