1. Xbox: 4 miljard dollar verlies in vier jaar

Re: Xbox: 4 miljard dollar verlies in vier jaar

Idd, maar dit is toch wel erg overdreven…
 • Idd, maar dit is toch wel erg overdreven…
 • Ja idd als je een product in de markt wilt zetten dan zul je toch bereid moeten zijn om verlies te lijden. Dat is bijna bij alle nieuwe producten en merken.

  MS doet het eigenlijk best goed als nieuwkomer vind ik, dus die investering is niet voor niets geweest.
 • Is vrij logisch voor een bedrijf dat een nieuwe markt in betreedt.
 • Je kunt het ook als een investering zien. Dankzij de Xbox kennen veel mensen het merkt nu wel. Is alleen maar voordelig voor de populariteit van de X360.

  Maar dan moeten ze de X360 snel met winst gaan verkopen…
 • UTRECHT - 29/09/05 Veel spelplezier beleven beleggers in Microsoft-aandelen niet aan de Xbox. In haar vierjarig bestaan heeft de Xbox-divisie al zo'n vier miljard dollar (3,33 miljard euro) verlies geleden.

  Het is al langer bekend dat de Xbox-afdeling een verliespost is voor Microsoft, maar het cijfer dat door het zakelijke tijdschrift Forbes wordt genoemd, zal zelfs de grootste aanhangers van Microsoft fronsend doen opkijken.

  Sinds de lancering van de spelconsole in 2001 heeft het Xbox-avontuur Microsoft al 4 miljard dollar gekost, schrijft Forbes. De softwaregigant mag dan wel beschikken over een geldvoorraad van 40 miljard dollar, het is moeilijk voor te stellen dat de slechte resultaten van de spelletjesafdeling met veel gejuich wordt ontvangen door de beleggers in aandelen Microsoft. Het argument dat het verlies wordt goedgemaakt door de stijgende inkomsten uit spelletjes en licenties, blijkt nu definitief tot het verleden te behoren.

  Eind november lanceert Microsoft de Xbox 360, de opvolger van de bestaande Xbox-console. Hoewel insiders beweren dat ook de nieuwe console in lanceringfase met verlies wordt verkocht, houdt de softwarereus vol dat de Xbox 360 snel winstgevend zal zijn.

  Bron: Tiscali.nl
 • Begin is vaak verlies leiden, maar dan kan uiteindelijk iets moois qua inkomsten voor terugkomen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren