1. Zelda

Re: Zelda

Ico
 • Ico
 • Darksiders is voor de hand liggend. Een 18+ Zelda die na enkele uren behoorlijk tof wordt. Beyond Good & Evil HD en Ico HD zijn ook aanraders.

  Qua verkennen zou ik voor games alla Skyrim en Fallout gaan. Dat gevoel dat je een onbekende wereld inloopt en in elke hoek weer nieuwe dorpjes, dungeons, steden, monsters etc. kan ontdekken. Heerlijk. En op hun eigen manier zitten die games ook vol met logica puzzels (de betere quests).

  En deze gaat misschien raar klinken, maar Demons/Dark souls geven mij ook dat onbekende wereld/dungeon gevoel. Het zijn overigens wel echt bikkelharde games waar ik echt nog even aan moet wennen. Maar ze hebben wel een kernelement van Zelda uitgebouwd. En even googlen verteld me dat ik niet de enige ben die dit denkt.
 • Ik zie hier veel de vergelijking tussen Zelda en meer actie georienteerde games als Darksiders en God of War. Wat ik persoonlijk juist zo tof vind aan Zelda is het avonturieren. Een grote overworld met dorpjes en dungeons.. En dan zit je imo beter bij RPG's dan bij die genoemde actiegames.

  Games als Eternal Sonata, Blue Dragon liggen voor 10 euro in de Xbox 360 budgetbak. Geen absolute toppers, maar beide wel erg vermakelijk. Verder heb je dan Tales of Versperia (retail lastig te krijgen, maar voor 29,99 in de 360 marketplace te koop) dat imo wel een topper is. Op de PS3 heb je idd 3D Dot Game Heroes, maar ook Atelier Rorona en binnenkort Tales of Xillia.
 • Houdt je van Final Fantasy? Dan heb je natuurlijk deel 13 voor de xbox, en andere Japanse rpg's als Star Ocean
  'Kay?


  Serieus, blijf daar ver vandaan. Heel erg ver. Mijlenver. Voor je bloeddruk en eigen psychologische welzijn.

  Dat valt allemaal reuze mee. Star Ocean 3 (A Last Hope?) was best nice. En de laatste voor de PS3 ook wel.
 • Beyond good & evil HD is inderdaad erg goed!
 • Vergeet niet dat je Okami op de Wii kan krijgen, en via GameCube-compatibiliteit Star Fox Adventures kan spelen als Zelda-achtige games.
 • Hallo Orian,

  Ik wil de wii weghebben omdat ik er niks meer mee doe?
  Voldoende antwoord? (:
 • Ik bedoel meer dat als de games die je graag speelt alleen beschikbaar zijn op de wii, het niet echt de moeite is een andere console te halen. Ik had het wellicht wat verkeerd verwoord.
 • Uhm, hij heeft al een Wii en wil nu een ps3 of 360 halen.
 • Koop beide, beste van beide wereldjes. Mijn mening.
 • omdat een wii nu hebben niet meer stoer is en er weinig meer uitkomt voor de wii, zeker als je er niet veel in hebt verdiept?
 • Misschien een rare vraag, maar waarom wil je perse een console waarop niet de games zijn die je het liefste speelt? Als je het liefste games zoals mario, zelda en donkey kong speelt, waarom koop je dan geen Wii (of wacht op de WiiU)?
 • Hoe kon ik 3D Dot Game Heroes vergeten, vorige week nog gespeeld. Moderne retro, goed spul maar zeker niet voor iedereen.
  Beyond Good & Evil HD is ook PS3 ja.
 • okami (wii en ps2)
  kameo heeft inderdaad ook veel van zelda weg (xbox360)
  darksiders wordt verkocht als donkere zelda (xbox360 en ps3)
  3d dot game heroes, een zelda1 kopie in 3D (ps3)
  Fenak Village Story (xbox 360 download), zelda 3 indie game
  Beyond good and Evil HD (xbox360 en ps3?)
 • Stoorde de belachelijk korte draw-distance je niet? Vijf centimeter voor een schatkist staan voor je hem ziet. :')
 • Nog een aanrader voor je als liefhebber van kleurige games: Child of Eden. Bekijk als je kent even wat beelden van de game op youtube zodat je weet wat voor kleurig vlees je in de kuip hebt!

  Nouja, het Battle-systeem is tof. Dat is het dan ook.
  Karakters vind ikzelf altijd belangrijk, en die zijn werkelijk tenenkrommend. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Edge Maverick. Dat eerste dialoog waarin hij dat steroetype chickie op zn plaatst zet is echt huiveringwekkend. Het vechten maakte gelukkig voor mij wel weer veel goed, en de werelden vond ik ook best tof.
 • Oke top peepz.
  Xbox, Fable, Darksiders, Beyond Good & Evil schijnen ook veel mensen goed te vinden.
  Hoewel de interface van de PS3 me meer aanspreekt, zijn er betere spellen voor de xbox.
  Liever betere spellen dan interface. appels en peren vergelijken ofzo.
 • Skyrim lijkt mij ook aardig in de buurt te komen van Zelda, al moet je in laatstgenoemde veel meer puzzelen.
 • @ Gozert.

  Top 10tje van jou favo spellen voor Xbox? Kan ik morgen even een bezoekje brengen aan de mediamarkt met m'n panda. (:

  Om eerlijk te zijn heb ik geen Xbox 360 omdat ik de exclusives de moeite niet waard vind om er de console voor in huis te halen (shooters en serieuze racers doen me bar weinig, en dan houdt het al heel snel op) en ik de meeste multiplatform games prima op de PC kan draaien (waaronder de genoemde Darksiders en Fable).

  Mocht je overigens Beyond Good & Evil nog niet gespeeld hebben, dan is het wel de moeite waard om de HD versie via Xbox Live Arcade binnen te trekken.
 • Als je van Zelda met meer vechten dan puzzels houd, probeer dan eens God of War en vooral Darksiders. Beide games draaien meer om knokken, maar er zitten ook soms best wat geinige puzzels in. Darksiders heeft zelfs de zelfde structuur als Zelda. Ik heb er als Zelda liefhebber in ieder geval erg van genoten, en doe dat nog steeds :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren